به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، این مرجع تقلید در دیدار مدیر و معاونان حوزه علمیه قم اظهار داشت: همه مراجع تقلید و کسانی که به دنبال عزت اسلام و شوکت روحانیت هستند، رسالت و پیامی جز مقاصد الهی را ندارند و همیشه هدفشان این است که مقاصد اولیه اسلام در کشور و جامعه پیاده شود.
وی افزود: همه ما به دنبال تبلیغ دین به صورت صحیح هستیم به گونهای که این احکام و سنت حسنهای که از گذشتگان برای ما باقی مانده است ذرهای خدشهدار نشود و امیدواریم ما بتوانیم ادامهدهنده خوبی در این راه باشیم.
این مرجع تقلید تصریح کرد: امروز با وجود ارتباطات خاصی که در دنیاست باید همه برای دفاع از دین و اسلام اظهار وجود کنند و حوزههای علمیه نیز باید همکلام، همگام، یکدل و یکصدا در این راه باشند و تنها مقاصد الهی را در نظر بگیرند.
وی با اشاره به اهمیت استقلال حوزههای علمیه در شهرستانها گفت: حوزههای علمیه در شهرستانها آثار و برکات فراوانی دارد که نباید از آن غفلت کرد، امروز باید افراد استخواندار و قوی علمی در حوزههای علمیه شهرستانها تربیت شوند تا بتوانند در برابر شبهات ایستادگی کنند.
صافیگلپایگانی خاطرنشان کرد: اگر حوزههای علمیه از وجود علمای مسموع الکلام خالی شود و مردم خدمات این علمای بزرگ را نشناسند، با خطرات مواجه خواهیم شد؛ باید علمای بلاد همه جا حاضر باشند و روحانیت همیشه در صحنه اظهار وجود کند.
وی عنوان کرد: برنامهریزیها در حوزه باید به شکلی باشد که در همه شهرها و استانها بزرگانی از علمای حوزه علمیه وجود داشته باشند که از اسلام و احکام الهی دفاع کنند، در گذشته علمای بلاد به گونهای قوی بودند که با علمای نجف همطرازی میکردند که نمونههای آن را در تهران، اصفهان، تبریز و شهرهای بزرگ شاهد بودیم.
استاد حوزه علمیه قم تاکید کرد: نخستین حرکتی که علیه استبداد پهلوی ایجاد شد از سوی همین علمای بلاد بود که از شهرهای مختلف همچون تبریز علیه حکومت پهلوی بهپا خاستند؛ باید علما در همه شهرها حضور داشته باشند و وجود علما تنها در یک شهر خلاصه نشود.
صافیگلپایگانی ادامه داد: باید در حوزههای علمیه وحدت رویه وجود داشته باشد و دوگانگی و انشقاق ایجاد نشود و در انتخاب افراد نیز این موارد را باید مدنظر قرار دهید.
وی ادامه داد: باید سنتهای سابق حوزه را همیشه داشته باشیم؛ البته نباید از اوضاع، زمان و مکان هم عقب بمانیم، باید موقعیت روز را هم در نظر گرفت.
وی اظهار کرد: برخی مسائل در حوزه علمیه اساس و پایه است و باید این مسائل را به درستی حفظ کنیم، اگر اساس متزلزل شود همه مسائل زیر سؤال میرود.
صافیگلپایگانی تصریح کرد: طلاب برای تحصیل در حوزه علمیه سختیهای فراوانی را متحمل میشدند و هرگز سختیها و مشکلات مانع تحصیل آنها نمیشد؛ زیرا تحصیل به علم را به عنوان عبادت در نظر گرفته بودند به همین دلیل همه سختیها را با جان دل میپذیرفتند و به آن ایمان داشتند.
وی اضافه کرد: با وجود همه سختیها و مشکلاتی که در گذشته وجود داشت، اقبال به حوزه علمیه نیز فراوان بود و افراد نخبهای به حوزه میآمدند، طلاب باید همه مقاصد خود را الهی کنند و در پی کسب علم باشند.
این مرجع تقلید جهان عنوان کرد: اگر طلبه آن مقاصد الهی را در نظر بگیرد، هرگز مسائل مادی مانع تحصیل او نخواهد شد و مسائل دنیوی، او را از مقصد اصلی باز نمیدارد؛ بنابراین طلاب باید در تحصیل خود اخلاص داشته باشند تا به موفقیت دست یابند.
وی خاطرنشان کرد: اسلام مکتب بسیار قوی و غنی دارد و میدان برای تحقیق و تبلیغ در این مکتب بسیار است، اما نیاز به مردانی دارد که در این میدان وارد شوند.
این استاد حوزه در بخشی از سخنان خود گفت: حوزه علمیه باید ندای اسلام را به جهانیان برساند، ما در دین و مکتب همه چیز داریم که میتوان آن را به دنیا ارائه دهیم، قرآن و معارف نورانی اهل بیت، نهج البلاغه و کتاب های ما پاسخگوی امروز دنیا میباشند.
وی تصریح کرد: حوزههای علمیه به حضرت ولی عصر عجلالله فرجه الشریف تعلق دارد و باید همه و همه، تنها رضایت ایشان را جلب کنیم و من برای همه شما که نیت خالص دارید و میخواهید به اسلام و حوزه با برنامههای خوب خودتان خدمت کنید دعا میکنم و از همه تقدیر و تشکر میکنم.
در ابتدای این دیدار حجت الاسلام والمسلمین فرّخفال، مدیر حوزه علمیه استان قم گزارشی مبسوطی درباره فعالیت مدیریت حوزه علمیه قم ارائه کرد.
پایان پیام/
نظر شما