مساجد؛ بزرگترین احساس خطر برای اسلام ستیزان و شیاطین

تکریم، احیاء و آبادانی مساجد، یکی از راه های ترساندن و تهدید صهیونیزم جهانی است، چرا که وجود مساجد، بزرگ‌ترین احساس خطر برای اسلام ستیزان، شیاطین و صهیونیزم و در رأس آنان آمریکا است.

خبرگزاری شبستان خراسان شمالی؛ هرچه مساجد تکریم و آباد شود، خشم و غضب دشمنان اسلام بیشتر می‌شود و این خود یک عمل صالح است و پاداش الهی دارد. با عنایت به این نتایج مهم، می‌توانیم بگوییم که هدف از فعالیت و حضور مردم در مساجد ارتباط با خداوند و تقویت روحیه عبادت و بندگی است تا از این طریق، نصرت و نیروی خداوندی در آنان جاری شود و با قدرت بی‌نهایت خداوند آماده برای مبارزه با مستکبران و طاغوت و شیاطین شود.

 

در واقع مسجدی می‌تواند طراز اسلامی باشد که با برنامه‌های متعدد و متنوع عبادی، مردم را کفرستیز و صهیونیزم‌ستیز تربیت کند و در هر سال در این روز مبارک، روحیه مرگ بر اسرائیل و مرگ بر آمریکا در مردم چند پله رشد کند، وگرنه مسجدی که کارکردهای عبادی، اجتماعی، فرهنگی، ورزشی، اقتصادی، آموزشی داشته باشد، ولی مرگ بر آمریکا و اسرائیل نمازگزاران این مسجد محکم‌تر و قوی‌تر نشود، طراز اسلامی نیست.

 

در عظمت و بزرگی مساجد همین بس که خداوند فرموده است، «مسجد خانه امن من است و مساجد را برای اهل عبادت مطهر و پاک کنید.» مساجد محل اجتماع، اتحاد و همدلی است، در زمان پیامبر اکرم(ص)، مسجد محلی برای تصمیم گیری و قضاوت و در زمان انقلاب اسلامی نیز محل تجمع و بسیج مردمی در کشور ما بوده، به طوری که تظاهرات مبارزه با طاغوت در مساجد ساماندهی می شد.

 

امروزه نیز اگر مسجد کارکرد خود را داشته باشد بسیاری از مشکلات جامعه حل خواهد شد و حضور در مساجد در روح انسان ها و سلامت و سعادت خانواده و جامعه بسیار تاثیرگذار است. در مساجد باید اخلاق اسلامی و ترویج فرهنگ دینی نهادینه شود تا مکانی برای انتقادات سازنده و اصلاح امور جامعه و رفع دغدغه ها و مشکلات خانواده و جوانان باشد. 

 

با ساماندهی جوانان در کانون های فرهنگی و هنری مساجد و تشکیل گروه های مذهبی و برگزاری برنامه های مختلف دینی و اسلامی، می توان تهدیدهای نرم دشمنان که از طریق شبکه های اجتماعی سعی در تغییر فرهنگ اسلامی در بین جوانان را دارند، به فرصت تبدیل کرد و جوانان را به واسطه تبلیغات اسلامی و دینی در مسیر صحیح هدایت کرد.

 

کانون های فرهنگی و هنری مساجد برای اوقات فراغت جوانان محلی امن بوده و در راستای تحقق ارزش‌ها و اصول سیاست فرهنگی، تربیتی، اسلامی نقش ایفا می کنند، بنابراین گسترش زمینه مشارکت و ایجاد تشکل های مذهبی در امور مختلف فرهنگی، هنری، اجتماعی و علمی در این کانون ها بایستی تقویت شود. برگزاری جشن ها و سوگواری های مذهبی در مساجد ضمن آشنایی جوانان با فرهنگ ایرانی اسلامی و تشویق برای حضور در مساجد،  فرصتی برای هویت بخشی دینی جوانان انقلابی و محور حرکت های جهادی است.

 

زیبایی مساجد شامل گنبدها، مناره‌ها، مدارس، محل‌های عبادت و گفت و گو، تصدیق ایمان، نشان دادن یکپارچگی اسلام است، اینها به عنوان مدرکی برای ضمانت مأموریت همگانی و پایدار اسلامی است و برای درک و فهم بهتر اسلام برای غیر مسلمانان همین بس که بسیاری از دانشمندان پس از آشنایی با اسلام به این دین گرایش پیدا کرده اند و اکنون این دین در جامعه غربی به عنوان دین صلح و دستی مطرح است.

 

از دیگر قسمت‌های مسجد که کارکرد رسانه‌ای دارد، مأذنه یا مناره است مناره یا مأذنه، جایگاهی است برای اعلام مراسم مذهبی به خصوص برای دعوت مسلمین با اذان به نمازهای پنج‌گانه. به خاطر ارتفاع مناره و مأذنه‌ها، یکی از کاربردهای دیگر این محل‌ها، اعلان حوادث مهم بوده است. در دهه چهل و پنجاه که به دلیل سلطه نظام سیاسی پهلوی بر وسایل ارتباط جمعی، نیروهای انقلاب از حق هرگونه فعالیت فرهنگی، اجتماعی و سیاسی محروم بودند، مساجد مناسب‌ترین رسانه ارتباط جمعی به منظور آگاهی بخشی به مردم و نیز مهم ترین پایگاه برای هدایت و سازمان‌دهی نیروهای انقلابی به شمار می‌رفت.

 

در حقیقت مسجد، اصلی‌ترین مرکز ارتباطی و اطلاعاتی بود که امکان خبرگیری از تمامی وقایع وجود داشت. زمانی که مؤذن، اذان نابهنگام سر می‌داد، همگان می‌فهمیدند که حادثه‌ای مهم، اتفاق افتاده و خود را به مسجد می‌رساندند تا از آن خبر آگاه شوند. در زمان جنگ تحمیلی هم در شهرهایی که بمباران هوایی صورت می‌گرفت، معمولاً مناره و مأذنه‌ها، رسانه‌ای برای پخش آژیر قرمز و اعلان خطر بمباران و یا اعلان وضعیت سفید شده بود.

 

از مهم‌ترین ابزارهای رسانه‌ای مسجد، منبر است، سخنرانی‌های رسمی، موعظه‌های اخلاقی و اعلان خلافت همه و همه از این رسانه به گوش همگان می‌رسید. درطول تاریخ اسلام، مسلمانان جایگاه منبر را بسیار مقدس می‌شمارند در نگاه آنان خطیبی که بر فراز منبر می‌رود، در واقع در جای شخصی بلند مرتبه مانند رسول‌الله(ص) می‌نشیند و این اقتضا می‌کند که آن شخص خود را متخلق به ویژگی‌های همچون آن بزرگوار بنماید از این رو، اگر افراد نالایقی این رسانه مقدس را تصرف کنند، مورد اعتراض مردم متدین واقع می‌شوند.

 

از نظر مسلمانان تاریخچه این ابزار رسانه‌ای مسجد به زمان پیامبر اکرم(ص) برمی‌گردد؛ آن حضرت بر فراز منبر می‌نشست و مردم را موعظه می‌نمود و یا از نزول فرشته وحی و آیات وحیانی خبر می‌داد و یا مفاهیم و آموزه‌های اسلام را به مردم آموزش می‌داد.

 

بیست و یکم اوت هر سال که مصادف با ۳۰ مرداد است، روز جهانی مساجد نامگذاری شده است. در سال ۱۳۴۸ در چنین روزی مسجدالاقصی که قبله اول مسلمین جهان است توسط صهیونیست ها به آتش کشیده شد.

 

 

کد خبر 823047

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha