به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین عناوین اخبار اقتصادی امروز (۲۹ مرداد ماه) به شرح زیر است:
حمایت از تولید و پشتیبانی از اقتصاد؛ اولویت بانک مرکزی
«عبدالناصر همتی» شب گذشته (دوشنبه 28 مرداد) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما درباره آخرین تحولات بازار و اقتصاد کشور به ارایه توضیحاتی پرداخت و با اشاره به اینکه اولویت بانک مرکزی، حمایت از تولید و پشتیبانی از اقتصاد است، گفت: از سال قبل و در پی تلاطم بازار ارز به سبب تحریم های ظالمانه، با تمهیداتی که اندیشیده شده توانستیم نرخ ارز را ثابت نگه داریم و روند تسهیلات دهی موفقي داشته باشیم.
رییس کل بانک مرکزی با اشاره به اینکه از آغاز امسال تاکنون تسهیلات دهی کل بانک ها به طور میانگین ماهانه 50 هزار میلیارد تومان بوده که حدود 30 درصد آن به صنعت، 12 درصد به بخش مسکن و 10 درصد به کشاورزی تزریق می شود، گفت: روی هم رفته بیش از 60 درصد از منابع به تولید اختصاص می یابد و در تلاشیم که تسهیلات تزریق شده در بخش مسکن را از 12 درصد به 20 درصد افزایش دهیم.
وی با بیان اینکه منابع بانک ها محدود است همراهی بانک مرکزی فقط چاپ پول و تزریق به بازار نیست، گفت: از آغاز امسال برای ما تکلیف شده که 8 هزار میلیارد تومان به سیل زدگان کمک کنیم و 7 هزار و 800 میلیارد تومان به خرید تضمینی گندم اختصاص داده ایم.
تا زمانی که رشد نقدینگی کنترل نشود، امکان کنترل تورم وجود ندارد
«تیمور رحمانی» شب گذشته (دوشنبه 28 مرداد) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما درباره رشد نقدینگی در کشور به ارایه توضیحاتی پرداخت و با اشاره به اینکه در مقایسه با روند تاریخی، متغیر رشد نقدینگی تفاوتی با متوسط سال قبل ندارد و امسال تقریبا به همان شکل است و جای نگرانی ندارد، گفت: رشد نقدینگی میزان تورم را تعیین میکند و تا زمانی که رشد نقدینگی کنترل نشود، امکان اینکه تورم را پایدار کنترل کنیم وجود ندارد.
کارشناس مسائل پولی و بانکی با اشاره به اینکه اتفاقی که پیش از سال ۹۷ رخ داد این بود که رشد نقدینگی ما عددهای بالایی را نشان میداد، گفت: در همین سالها هم تردیدی نداشتیم که رشد پایه پولی ادامه نمی یابد.
وی با اشاره به اینکه رشد نقدینگی بالا، رشد پایه پولی را در پی دارد، ادامه داد: اگر بخواهیم استراتژی مشخصی در پیش بگیریم و تورم را کنترل کنیم باید نقطه تمرکز ما بر کنترل نقدینگی باشد در غیر این صورت نه رشد پایه پولی، نه رشد قیمتها و نه رشد ارز را میتوانیم کنترل کنیم.
رشد نقدینگی بالا نشان دهنده یک تورم مزمن بلند مدت بوده است
«کامران ندری» شب گذشتته (دوشنبه 28 مرداد) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما درباره میزان تورم و رشد نقدینگی در کشور به ارائه توضیحاتی پرداخت و با اشاره به اینکه نرخ رشد نقدینگی فعلی نسبت به دورههای قبل تفاوت چندانی نداشته و شاید ۲ تا ۳ درصد کمتر بوده است، گفت: رشد متوسط پایه پولی نیز در سال ۹۷، ۲۴ درصد بوده که در مقایسه با ۴ سال گذشته ۵ درصد هم پایینتر است.
کارشناس مسائل پولی و بانکی بر این نکته تاکید داشت که رشد نقدینگی بالا نشان دهنده یک تورم مزمن بلند مدت بوده است، گفت: این رشد در چند دهه گذشته در مقایسه با رشد اقتصادی ما بالا بوده و یک متوسط نرخ تورم بالایی داشته ایم. آنچه در سال گذشته رخ داد این بود که یکباره نرخ تورم کشور از میانگین متوسط بلند مدت خودش افزایش پیدا کرد و من این میانگین را به رشد متوسط نقدینگی نسبت میدهم.
وی درباره نرخ تورم و بالا بودن آن با طرح این سوال که چرا متوسط نرخ تورم بالاست؟ گفت: به طور متوسط رشد نقدینگی ما در بلند مدت بالاست، اما چرا از پارسال یکباره نرخ تورم از متوسط بلند مدت خود افزایش یافت، از نظر من به مسائلی که از پارسال بر اقتصاد کشور حاکم شد و انتظارات تورمی ایجاد شد، برمی گردد.
آغاز واگذاری پروژههای جدید نفتی به بخشخصوصی
«رامین قلمبر» در پنجمین نشست کمیسیون انرژی و محیطزیست اتاق تهران ضمن اعلام خبر فوق، از گشایش السی ریالی برای برندگان مناقصات این پروژهها خبر داد.
در این نشست ابتدا رییس کمیسیون انرژی و محیطزیست اتاق تهران که مدیر پشتیبانی ساخت و تامین کالای نفت را برای تشریح پروژههای موجود به اتاق تهران دعوت کرده بود، در توضیحاتی به بخشنامه اخیر وزیر نفت پیرامون اولویتهای شرکت ملی نفت اشاره و این اولویتها را افزایش ظرفیت تولید نفت خام میادین مشترک غرب کارون، ساخت خط لوله گوره – جاسک، پایانه صادراتی نفت خام در بندر جاسک و تکمیل ظرفیت و راهاندازی فازهای ۱۴، ۱۳، ۲۲ و ۲۴ پارس جنوبی عنوان کرد.
رضا پدیدار به پروژه انتقال نفت خام گوره به جاسک اشاره کرد و با این توضیح که این خط لوله از سه استان بوشهر، فارس و هرمزگان عبور خواهد کرد، افزود: بنا بر اعلام وزارت نفت، ارزش تقریبی این پروژه ۲ میلیارد دلار برآورد شده و طول این خط لوله انتقال نزدیک به یک هزار کیلومتر است و از طریق این خط لوله، روزانه یک میلیون بشکه انواع نفت خام سبک و سنگین میدانهای جنوبغربی کشور به سواحل جنوب شرقی منتقل میشود.
به گفته وی، بر اساس اعلام شرکت ملی نفت، ذخیرهسازی و صادرات نفت خام انتقالی از این خط لوله از طریق پایانه صادراتی جاسک انجام خواهد شد.
الزام گمرک برای تسهیل تجارت فرامرزی و رویههای گمرکی
وزیر امور اقتصادی و دارایی با هدف بهبود محیط کسب وکار و خدمات رسانی به آحاد مردم بویژه فعالان اقتصادی طی ابلاغیه ای به رییس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران، این سازمان را با مهلت زمانی مشخص ملزم کرد نسبت به انجام تغییرات تسهیل گرایانه در تجارت فرامرزی و اصلاح سایر رویه های گمرکی اقدام نماید؛ در ابلاغیه دکتر فرهاد دژپسند خطاب به مهدی میر اشرفی می خوانیم:
در راستای اجرایی نمودن اسناد بالادستی نظام در زمینه بهبود محیط کسب و کار و با هدف بهبود خدمت رسانی به آحاد جامعه و صاحبان کسب و کار از طریق گمرکات کشور، موارد زیر ابلاغ می شود:
1. با توجه به مواد ۱۲۸ و ۱۲۹ قانون امور گمرکی، حداکثر ظرف مدت دو ماه از تاریخ این ابلاغیه، کمیته راهبری سامانه، باحضور نماینده انجمن کارگزاران گمرکی (به عنوان نماینده بخش خصوصی) و نماینده دستگاه اجرایی، حسب مورد، تشکیل و با برگزاری جلسات منظم، ضمن ارتقای پایداری سامانه های الکترونیکی، شیوهنامه راهبری سامانه را به نحوی اصلاح نماید که مدت زمان ورود اطلاعات در اظهارنامه و کنترل مجوزها و تاثیر عدم ارتباط سیستم های مرتبط با این سامانه، به کمترین حد اثرگذاری بر روی ثبت اظهارنامه کاهش یابد.
برگزاری ۱۱ مجمع بانکی از ۲۱ بانک حاضر در بورس
گروه بانکیها در بازار سهام با داشتن سهامداران حقیقی و حقوقی قابل توجه، از جایگاه مناسبی در بین سرمایه گذاران برخوردار است. به همین دلیل سهامداران گروه بانکی ها در بورس و فرابورس همیشه با حساسیتهای زیادی تحرکات این ۲۱ بانک حاضر در بازار سهام را مورد رصد و ارزیابی قرار می دهند و به نوعی در سبد سهام خود جایگاه مناسبی را برای خرید سهام این گروه تعبیه کرده اند.
در آن سو برگزاری مجمع شرکتها در بازار سهام از اهمیت ویژه ای برخوردار است چرا که با تصویب صورت های مالی، علاوه بر این که میزان سود و زیان ناشر مشخص می شود، چشم انداز مناسبی از حرکت ها و برنامه های آینده را نیز برای سرمایه گذاران ترسیم می شود.
اما بررسی اطلاعات موجود در سامانه معاملاتی بورس و کدال توسط ایبِنا در سال جاری نشان میدهد که تقریبا ۵۰ درصد از ۲۱ بانک موجود در بازار سهام مجمع عمومی سالیانه صاحبان سهام خود را برگزار نکرده اند.
۱۵ هزار و ۵۰۰ اتوبوس در خدمت جابه جایی زائران کربلا/قیمت بلیت اتوبوس در ایام اربعین تغییر نمیکند
احمدرضا عامری با اشاره به تمهیدات پیش بینی شده برای جابهجایی زائران در دهه اول محرم و ایام اربعین، گفت: جابهجایی زائران حسینی توسط ناوگان جادهای در طول سال انجام میشود و تنها مربوط به یک ایام خاصی نیست، اما در ایام اربعین تقاضا برای سفر جادهای به کشور عراق به چند برابر میرسد. در ایام دهه اول محرم هم تقاضا برای سفر به کربلا وجود دارد که ناوگان جادهای به این تقاضای موجود در بازار پاسخ میدهد.
رییس اتحادیه تعاونیهای مسافری با تاکید بر اینکه آمادگی برگزاری سفرهای زائران در ایام محرم و اربعین را داریم، گفت: در حال حاضر ۱۵ هزار و ۵۰۰ دستگاه اتوبوس در ناوگان کشور فعال است که در این ایام در خدمت جابه جایی زائران هستند و سفرهای اربعین در اولویت استفاده از این ناوگان قرار دارد.
عامری تاکید کرد: تمام ناوگان اتوبوسی و مینیبوسی کشور برای ارایه خدمات به زائران حسینی بسیج شده اند و اگر استقبال بالا باشد، در این ایام از ارایه خدمات به مشتریان دائمی معذوریم و شرمنده آنها میشویم./
نظر شما