دستیابی به نتایج مطلوب بدون امکانات راهی به قهقراه است

عدم امکانات و توقع برای انجام کار از مقولاتی است که متاسفانه جامعه و دستگاه ذی نفع را به قهقراه می برد و مدیران جهت حصول به نتایج مطلوب، باید راهکارهای دستیابی به این مهم را اولویت دهند.

خبرگزاری شبستان – مازندران؛ پديده اشتغال و كار از آغاز زندگی اجتماعی بشر، مورد توجه بوده و همچنان عنایت به این مهم، تدوام دارد و کارشناسان و دانشمندان رشته های مختلف به نوعی نظر و پیشنهاد درباره اين پدیده، ارائه دادند و می دهند.

 

جنبه‌های مختلف كار نظیر سرمایه اجتماعی، رضايت شغلی، انگيزه كار و افزایش بهره‌وری سازمان های كاری، در اختیار قراردادن امکانات لازم، توقع داشتن و ... از مقولات مهمی است که هر یک از اندیشمندان جامعه شناسی، روانشناسی، اقتصاد و ...  به آن، اهتمام ویژه داشته اند.

 

با نگاهی به ادوار مختلف تاریخ، آشکار می شود که جهت انجام هر کار و فعالیتی به وسایلی هر چند محدود، نیاز است.

 

دوره ای که انسان ها، غارنشین بودند برای امرار زندگی خویش نیز وسایل ابتدایی داشتند که آنها را از دامن طبیعت برمی گزیدند.

 

هر چند که انجام هر فعالیتی به وسایل نیاز دارد تا بتوان آن فعالیت را به منصه ظهور رساند اما فعالیت ها با توجه به تنوع، وسایل مختلفی را طلب می کنند.

 

یک شکارچی برای شکار باید به وسایل شکار اولیه، مجهز باشد و حداقل اگر اسلحه شکار و لباس مناسب آن را ندارد حداقل باید برای شکار گنجشک، تیرکمان، کمی غذا و ... برای به دامن انداختن گنجشک در اختیار داشته باشد.

     

یک دامدار نیز باید علوفه و غذا برای دام در اختیارش باشد تا بتواند به پرورش و پروارکردن دام ها بپردازد و نتیجه مطلوب را کسب کند و در غیر اینصورت انتظار تولید شیر و گوشت فراوان، غیر اخلاقی و عبث است.

 

یک استاد دانشگاه علاوه بر معلومات در صورتی می تواند، دانشجویان موفقی را به جامعه، تحویل دهد که دانشگاه حداقل وسایل مورد نیاز نظیر رایانه، کتاب، قلم و ... را در اختیار این استاد، قرار دهد.

 

نمونه های اینچنینی را می توان بسیار بیان کرد اما حالا چطور از خبرنگاران، انتظار می رود که بدون داشتن حداقل امکانات لازم نظیر رایانه، اینترنت، تلفن، وسایل گرمایشی و سرمایشی و نور مناسب، کار خطیر و تاثیرگذار اطلاع رسانی و آگاهی بخشی در جامعه را انجام دهند و با پول اندک خبر بدون دغدغه به پرورش قدرت ذهن خویش بپردازند.

 

در چنین وضعیتی برای خبرنگاران، راهی جز انتخاب شغل دوم در کنار کار خبرنگاری، باقی نمی ماند و به اینگونه است که باید خبرنگاری را فقط عشق نامید.

 

در فعالیت مهم روابط عمومی که به گفته کارشناسان این فن، معاون اول مدیر دستگاه و اداره و ... محسوب می شود به وسایل ابتدایی نظیر تلفن، اینترنت، رایانه مجهز، دوربین و همکاران دلسوز، نیاز است.

 

سپردن فعالیت روابط عمومی به دست افراد زبده و دارای تمام خصوصیات یک روابط عمومی فعال نه تنها یک خواسته نیست بلکه یک نیاز مبرم است و جهت این مهم باید مسئول دستگاه به فکر تجهیز واحد روابط عمومی، اقدام کند چرا که نوعی، سرمایه گذاری در دستگاه به شمار می آید.

 

توقع و انتظار بدون امکانات جهت انجام کار و فعالیت از مقولاتی است که متاسفانه نه تنها افراد بلکه جامعه و دستگاه را به سردرگمی و قهقراه می برد و  چاره اندیشی لازم جهت رفع مشکل یک ضرورت اساسی است.

 

تامل به فعالیت و توقع خویش از کارکنان و همچنین سپردن کار به آنها و در اختیار قرار دادن امکانات لازم به کارمندان، مسئله مهمی است که با یک تفکر عمیق و آینده نگری می توان اهداف و نتایج مطلوب آن را به نظاره نشست.

 

نوشدارو  بعد از مرگ سهراب فقط مصداق مورد خاص نیست بلکه در موارد دیگر نیز کارآیی دارد نظیر اینکه قبل از مرگ و خاموشی هر دستگاه و اداره یا نهادی باید به فکر تامین امکانات لازم بود البته مهم تر از همه آنها، آرامش روحی و محیط کاری مطمئن است.

 

استفاده از پیشنهادهای سازنده و کارشناسی شده کارکنان هر اداره، دستگاه یا نهادی بی شک راهی برای توسعه و پیشرفت باید قلمداد شود و در اختیار قراردادن امکانات و فضای کاری مطلوب به افراد، ضرورتی انکارناپذیر به شمار می آید.

 

شایسته است که مدیران جهت حصول به اهداف و نتایج مناسب و مورد توقع، تدابیر و راهکارهای دستیابی به این مهم را در اولویت، قرار دهند.

یادداشت: معصومه علیزاده

کد خبر 822645

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha