جشن عید غدیر در 300 بقعه متبرکه گیلان برگزار می شود

مدیرکل اوقاف گیلان امروز در نشست با اصحاب رسانه استان، اعلام کرد: جشن عید غدیر در 300 بقعه متبرکه گیلان برگزار می شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، حجت الاسلام ولی عادلی در نشست خبری که صبح امروز( 19 آّان) در اداره کل اوقاف گیلان برگزار شد، با گرامیداشت دهه ولایت، به ویژه برنامه های فرهنگی اوقاف استان به مناسبت عید غدیرخم تحت عنوان "جشن ولایت علوی و اکمال دین نبوی" در بقاع متبرکه اشاره کرد و گفت: ویژه برنامه های عید غدیر در 300 بقعه متبرکه گیلان برگزار می شود.

 

مدیرکل اوقاف گیلان، تعمیق اعتقادات و سطح معرفت مردم نسبت به اصل ولایت و ولایت مطلقه فقیه و معرفی علی(ع) به عنوان الگوی حقیق انسان کامل را از اهداف برگزاری جشن های دهه ولایت برشمرد و گفت: تقویت باورهای دینی و بصیرت مردم و افزایش تفکر ولایتی بنیان جشن های دهه ولایت را تشکیل می دهد.

 

وی با اشاره به برنامه های گسترده دشمن در خصوص خدشه دار کردن جایگاه، اظهار کرد: افزایش بصیرت سیاسی مردم و جوانان از دیگر اهدافی است که در جشن های دهه ولایت دنبال می شود.

 

عادلی تاکید کرد: مهمترین هدف اوقاف از برپایی جشن ولایت، تحقق طرح تبدیل بقاع متبرکه به قطب های فرهنگی است.

 

وی با بیان اینکه برنامه های اوقاف برای دهه ولایت از روز عرفه آغاز شد، اعلام کرد: برپایی قرائت دعای عرفه و نماز عید قربان در 150 بقعه متبرکه، قرائت دعای کمیل در 300 بقعه استان از جمله این برنامه ها بوده است.

 

مدیرکل اوقاف گیلان به ویژه برنامه جشن دهه ولایت در بقعه آقا سید جلال الدین اشرف(ع) در شب عید غدیر، اشاره کرد و گفت: تجلیل از خادمان بقاع، خانواده های شهدا و خانواده شهدای سادات و دعوت از قاری، سخنران و مدیحه سرای برجسته کشوری از دیگر بخش های این مراسم است.

 

وی دیدار با خانواده شهدای سادات، غبارروبی مزار شهدا و شهدای مدفون در جوار امام زادگان را از دیگر برنامه های اوقاف در عید غدیر امسال برشمرد و گفت: قرائت خطبه غدیر، توزیع 100 هزار جلد کتابچه خطبه غدیر و برگزاری مسابقه کتابخوانی خطبه غدیر به همت اداره اوقاف گیلان در استان انجام می شود.

 

عادلی اضافه کرد: نمایشگاه کتاب و سلسله پوسترهای نمایشگاهی تحت عنوان ولایت آسمانی در 71 بقعه برپا می شود.

 

وی در ادامه جشن های دهه ولایت را بستر مناسبی برای ترویج فرهنگی وقف توصیف کرد و گفت: ترویج فرهنگ وقف در جامعه ما زنده است اما جامعه پویای اسلام همواره نیازمند بیان ارزش و تاثیرگذاری وقف به مردم است.

 

مدیرکل اوقاف گیلان، حضرت علی (ع) را از بزرگترین واقفان در اسلام خواند و خاطرنشان کرد: حضرت علی(ع) در دوران خانه نشینی فعالیت های عمرانی، نخلستان ها، چاه ها و قنات بسیاری را برای مصارف عامه مردم وقف کردند.

 

وی به جایگاه وقف در فقه اسلامی اشاره کرد و گفت: وقف قابل از بین رفتنی نیست. در برخی از موارد که ملک موقوفه در طرح عمرانی قرار گفته که منفعت عمومی آن تشخیص داده شده است، با هزینه ای که در ازای آن ملک از نهاد مربوط گرفته می شود، ملکی دیگر خریداری و به نام واقف اولیه وقف می شود و به این ترتیب وقف اولیه از بین نمی رود.

 

عادلی با بیان اینکه وقف به چشمه همیشه جاری تعبیر می شود، گفت: استان گیلان 3 هزار موقوفه و 20 هزار رقبه دارد.

 

وی در بخشی دیگر از سخنان خود به به مسئله پایین بوده اجاره بهای موقوفات در گیلان اشاره کرد و گفت: این امر ناشی از فرهنگ سازی غلط در این زمینه است.

 

وی تعیین قیمت اجاره بها به قیمت عادله روز را از اولویت های کاری سازمان اوقاف دانست و افزود: موقوفه خواری به این شکل که موقوفه در اختیار شخصی باشد و حقوق موقوفه ادا نشود، در گیلان رواج دارد و این امر ناشی از مفغول ماندن فرهنگ وقف است.

 

مدیرکل اوقاف گیلان در پاسخ به سوالی، نظارت اوقاف بر جمع آوری نذورات بقاع متبرکه یک نظارت استثنایی اعلام و اظهار کرد: با راه اندازی سیستم سامانه جامع موقوفات، واریز و برداشت از حساب بقاع متبرکه به صورت لحظه به لحظه قابل بررسی است.

 

وی تصریح کرد: وجود نهادهای کنترل کننده و ناظر مانند حراست و بازرسی احتمال سوء استفاده از نذورات امام زادگان را به صفر رسانده است.

 

عادلی با اشاره به موقوفه بودن لشت نشاء و نگرانی های مردم برای ساخت و ساز گفت: جلساتی با مسئولان لشت نشا برگزار شده و راهکار های قانونی ارائه شده است.

 

مدیرکل اوقاف گیلان اذعان کرد: اوقاف همکاری لازم با مستاجرین را انجام می دهد و حاضر است خدمات مشاوره ای، ثبتی و حقوقی خود را به مستاجران و در اختیار دارندگان املاک موقوفه ارائه دهد.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 82221

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha