نقش مساجد در تأمین و تربیت نیروهای انقلابی شگفت انگیز است

مساجد پایگاه‌های بزرگ انسان‌سازی است، اما همین پایگاه‌ها اگر فاقد برنامه و مدیریت باشد نه تنها نمی‌تواند نیروهای فعال در عرصه فرهنگی تربیت کند، بلکه باعث جدایی افراد مستعد از مساجد هم می‌شود لذا برنامه‌های فرهنگی مساجد باید با جدیت مدیریت شود.

خبرگزاری شبستان_ آشخانه؛ مسجد پایگاه‌ بزرگ انسان‌سازی است، اما همین پایگاه‌ها اگر فاقد برنامه و مدیریت باشد نه تنها نمی‌تواند نیروهای فعال در عرصه فرهنگی را تربیت کند بلکه باعث جدایی افراد مستعد از آن می‌ شود؛ حال اگر بخواهیم نیروهای جهادی، انقلابی، مبارز و فعّال در  عرصه‌های فرهنگی از مساجد تربیت شوند بایستی به مقدماتی توجه داشته باشیم، مقدماتی که در رابطه با مدیریت مساجد است. در مدیریت مساجد به بایدها و نبایدهایی بر می‌خوریم که هر کدام از آن‌ها باعث جذب نیروهای بااستعداد به مساجد یا بالعکس باعث جدایی آن نیروها از مساجد می‌شود.

 

یکی از شهروندان ساکن در شهرک فرهنگیان شهر آشخانه می گوید: دشمن اکنون با امپراطوری رسانه به دنبال این است که روح ناامیدی را در جامعه القا کند و تمام دلسوزان، با همدلی، یکپارچگی و مقاومت باید در مقابل این مسئله بایستند چراکه مساجد می‌تواند نقش مهمی در امیدوارسازی مردم در جامعه داشته باشد و همواره قبل از پیروزی انقلاب مساجد در بین مردم نقش بسزایی داشته‌اند و اکنون نیز باید نسبت به اتفاقات سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و... نقش‌آفرین باشند.

 

 

خانم حسین زاده یکی از فعالان در امور خیریه  مسجد تازه ساخت امام علی (ع) شهر آشخانه اظهارداشت: بیان این مطلب جهت ارتقای آگاهی امت اسلام نسبت به این مکان مقدس می‌باشد و در این زمینه می‌توان از آیات قرآن و روایات اهل‌بیت عصمت و طهارت (ع) استفاده کرد.

 

وی ادامه داد: امروز نیز ائمه جماعات سنگ صبور بسیاری از مردم هستند و موجب آرامش مردم در هر کوی و برزنی هستند، مساجد کوه‌های بلندی هستند که هر گونه اضطراب اجتماعی را آرامش می‌بخشند و مساجد جایگاهی دارند که می‌توانند از جامعه صیانت کنند آن هم در مقابل شبهات علمی و تمام دغدغه‌های فکری و ذهنی که مردم جامعه دارند را می‌توانند تبدیل به آرامش کنند.

 

این بانوی فعال فرهنگی عنوان کرد: در حوزه اخلاق و عمل نیز مساجد می‌توانند تأثیرگذار باشند، مساجد رابطه بین دنیا و آخرت و محل نجوا و راز و نیاز با خدا و مکان عبودیت و بندگی با خداوند و به نوعی باب‌الله و باب‌الحکمه هستند.

 

یکی دیگر از شهروندان ساکن در شهرک فرهنگیان می گوید: بایستی نسل کنونی بداند که مسجد نه تنها محل عبادت بلکه دانشگاه، ستاد ارتش، محل استقرار بیت‌المال و دادگاه اسلام است.

 

حسین شرافتی در ادامه با اشاره به این مطلب که مساجد نقش مهمی در امیدوارسازی مردم دارند و همواره در میدان اقدام و عمل حضور داشته‌اند، اضافه کرد: برخی می‌گویند مساجد چه کار با مملکت دارد؟! که این نگاه سکولاری است. دشمن دیگر نمی‌تواند سکولار الحادی و یا سکولار معنوی را در جامعه ما ترویج بدهد و ترویج بودا و هندو دیگر در کشور منتفی است.

 

وی بیان کرد: مساجد قبل از پیروزی هم همواره در بین مردم بوده‌اند و در نگاه اسلامی باید بدانیم که افراد فعال در مساجد باید در قبال مردم احساس مسئولیت کنند. مقام معظم رهبری تعریفی از سیاسی بودن دارند و می‌فرمایند: «سیاسی بودن به معنی ورود در حزب و دسته نیست بلکه سیاسی بودن یعنی نیاز جامعه را بشناسیم و در این عرصه ایفای نقش کنیم. مگر می‌شود ائمه جماعات نسبت به مردم بی‌تفاوت باشند و حرکت مساجد در قبال مردم همواره قابل تقدیر و سپاس است.»

 

شرافتی تصریح کرد: از این پایگاه، مبارزان و مجاهدانی تربیت شدند که کاخ‌های قیصرها و کسراها و فراعنه را تسخیر کردند، همین مسجد، دوران جاهلیت را به دوران اسلامی مبدّل ساخت و مسجد پایگاه علم و دانش و مجاهدان و مبارزان بود.

 

امام جماعت مسجد امام علی (ع)شهر آشخانه هم گفت: 24 عنوان برنامه در طی یک سال در این مسجد با همکاری هیئت امناء و مردم برگزار شده است.

 

حجت الاسلام حسام افزود: مسجد و مجتمع فرهنگی امام علی (ع) آشخانه به عنوان نگین درخشان عبادی در باب الرضا (ع) استان خراسان شمالی در شهر آشخانه در دیدگان زوار می باشد.

 

وی بیان کرد: با توجه به جمعیت 35 هزار نفری و تلفیقی بودن شهر آشخانه و حضور قریب به 20 درصد از اهل سنت در این شهرستان، این مسجد در جنوب شهر و پایین دست جاده آسیایی قرار دارد و دو هزار خانوار از این مسجد بهره مند می شوند.

 

حجت الاسلام حسام افزود: ساخت این مسجد در سال 89 شروع شد و در سال 95 به دلیل استقبال زیاد مردم به صورت نیمه تمام به بهره برداری رسید.

 

وی تصریح کرد: این مکان دارای مجتمع فرهنگی، حسینیه، کانون فرهنگی و هنری، پایگاه بسیج و مرکز نیکوکاری است و در مساحتی بالغ بر دو هزار متر مربع ساخته شده است.

 

 

امام جماعت مسجد امام علی (ع)شهر آشخانه به برنامه های اجرا شده در مسجد اشاره کرد و گفت: اقامه سه نوبت نماز، قرائت ادعیه، دعای ندبه، زیارت عاشورا، مشاوره خانواده، نشست صمیمی با جوانان، حلقه های بصیرتی، برگزاری کلاس های حفظ قرآن و برگزاری کلاس های روخوانی از جمله این برنامه ها است.

 

وی تامین هزینه درمان بیماران نیازمند، ایجاد اشتغال برای جوانان و برگزاری جنگ شادی را از دیگر  برنامه ها اعلام کرد و گفت: ساخت آشپزخانه، کم و ناقص بودن سرویس بهداشتی، باز بودن سقف مسجد و نبود گنبد و گلدسته، نما و کاشی، ساخت مجتمع آموزشی و فرهنگی درمانی مسجد و ساخت خانه عالم از نیازمندی ها و مشکلات این مسجد است که می طلبد خیرین و مسئولان در این امر کمک کنند.

 

 

کد خبر 821885

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha