ردیف بودجه ملی به طرح فاضلاب شهرستان های خراسان جنوبی اختصاص یابد

نمایندگان خراسان جنوبی در مجلس با تاکید بر لزوم آبرسانی هرچه زودتر دولت به روستاهای استان، از وزیر نیرو خواستند تا در بودجه سال آینده کشور ردیف اعتباری برای اجرای فاضلاب در شهرهای استان اختصاص یابد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، جلسه بررسی مشکلات صنعت آب و برق استان شامگاه (24 مرداد) با حضور دکتر «رضا اردکانیان»، وزیر نیرو، استاندار خراسان جنوبی، نمایندگان استان در مجلس و جمعی از مدیران حوزه آب و برق برگزار شد.

 

«محمد صادق معتمدیان» استاندار خراسان جنوبی در این جلسه با بیان اینکه وزارت نیرو در سه بخش آب، جمع‌آوری فاضلاب و برق بیش از هزار پروژه با اعتباری بالغ بر هشت هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری کرده است، گفت: این نشان از توجه دولت به خراسان جنوبی به عنوان استان مرزی دارد.

 

وی با بیان اینکه بیش از ۵۰۰ روستای استان با تانکر آبرسانی می شود، ادامه داد: آبرسانی به روستاها جزو مطالبات مردمی است که حمایت های خوبی از وزارت نیرو شاهد خواهیم بود و امید است با تامین اعتبارات مورد نیاز این پروژه‌ها، آبرسانی به استان تا پایان دولت دوازدهم به اتمام برسد.

 

استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه تدوین سند کم آبی استان در وزارت نیرو آغاز شده که طرح بسیار خوبی است، افزود: دستگاه‌هایی در بخش آب در زمینه تدوین این سند ماموریت دارند و کمک کردند که امید است با تصویب نهایی در کمیته کم آبی، قدم خوبی برای استان برداشته شود.

 

معتمدیان افزود: انتقال آب از دریای عمان در روزهای آتی تصویب و به استان ابلاغ خواهد شد که از اقدامات بسیار خوب است.

 

ردیف اعتباری برای شبکه فاضلاب در خوسف

حجت الاسلام «سید محمدباقر عبادی»، نماینده مردم شهرستان های بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس با بیان اینکه بیرجند با دو حرکت می تواند بسیار متحول شود، گفت: ابتدا باید تصفیه خانه بیرجند به طور کامل فعال شود تا همه مردم از آب آشامیدنی سالم برخوردار شوند و دوم اینکه تصفیه خانه فاضلاب بیرجند هم هر چه زودتر راه اندازی شود که این کمک زیادی به توسعه این شهر خواهد کرد.

 

وی افزود: شهر خوسف به دلیل سخت بودن زمین، چاه جذبی نمی توان در این شهر راه اندازی کرد، لذا نیازمند ردیف اختصاصی در ردیف بودجه سال آینده کشور برای اجرای طرح فاضلاب است.

 

نماینده مردم بیرجند، خوسف و درمیان در مجلس همچنین از وزارت نیرو خواست تا در انتقال آب از دشت مختاران به شهر بیرجند، روستاهای متعدد که در مسیر این طرح قرار دارند نیز از آب آشامیدنی برخوردار شوند.

 

حجت الاسلام عبادی افزود: بسیاری از قنات‌های روستاهای استان خشک شده که این به دلیل مجوز دادن به چاه های فراوان در گذشته بوده است و امروزه باعث خشک شدن مزارع مردم شده و مشکلاتی را برای آنها ایجاد کرده است که باید به این مهم نیز توجه و پیشگیری های لازم برای آینده صورت گیرد.

 

آبرسانی به روستاهای سربیشه 82 میلیارد اعتبار می‌خواهد

«نظر افضلی» نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس هم در این جلسه با بیان اینکه هفت هزار نفر در چهار سال گذشته از روستاهای نهبندان به شهرها کوچ کردند که یکی از دلایل این مهاجرت کم آبی است، افزود: ۸۲ میلیارد تومان برای آبرسانی به روستاهای سربیشه نیاز است که اگر با روند اعتبارات کنونی کشور پیش برود این پروژه ۲۰ سال طول خواهد کشید.

 

وی گفت: باید با توجه به مرزی بودن این منطقه توجه ویژه‌ای از سوی دولت برای آبرسانی به روستاهای سربیشه و نهبندان صورت گیرد تا مردم از آب آشامیدنی سالم برخوردار شوند.

 

این نماینده مجلس از وزیر نیرو خواست تا ستاد احیای قنوات در کشور را تشکیل دهد و گفت: برق رسانی به معادن شاهکوه نهبندان و برق رسانی به چاه های کشاورزی نهبندان و سربیشه در دستور کار وزارت نیرو قرار گیرد.

 

دولت به عقل جمعی هم احترام بگذارد

«محمدرضا امیرحسنخانی» نماینده مردم طبس، فردوس و سرایان و بشرویه در مجلس هم با بیان اینکه تامین آب شهرها باید دو شبکه ای شود، گفت: آب شرب و بهداشتی جدا در ۴ شهر حوزه انتخابی اینجانب (طبس، فردوس و سرایان و بشروی) برای اولین بار در کشور آغاز شود.

 

وی با گلایه از عدم اجرای شبکه فاضلاب در شهرهای طبس، سرایان، بشرویه و فردوس گفت: باید در این خصوص دولت اقدامات لازم را انجام دهد، همچنین در حوزه آبرسانی به روستاها دولت بخش خصوصی را فعال کند.

 

نماینده مردم طبس در مجلس با اشاره به اینکه دولت در انجام پروژه‌های وسیع باید از مردم کمک گرفت و اختیارات بیشتری به استان‌ها بدهد، اظهارداشت: چرا در احداث چاه‌های تامین آب برای روستاها از ریش سفیدهای منطقه صلاحدید و مشورت گرفته نمی شود؟ مردم بومی مناطق خیلی خوب می فهمند، دولت به عقل جمعی هم احترام بگذارد.

 

امیرحسنخانی افزود: هر چه به مردم و شوراهای روستاها اختیارات بدهیم مردم با هزینه کمتر و سریعتر پروژه ها را انجام خواهند داد.

 

وی با تاکید بر اینکه مردم را نباید رقیب آب و فاضلاب کرد، گفت: راه اندازی شبکه فاضلاب روستایی هم از اهمیت ویژه ای برخوردار است، چراکه در برخی مناطق نمی توان چاه جذبی زد.

 

نماینده مردم طبس، بشرویه، سرایان و فردوس در مجلس با بیان اینکه باید از منابع مردم در پروژه های آب و فاضلاب استفاده کرد، گفت: هر صنعتی که خواستیم در شهرستان‌های فردوس و طبس و سرایان و بشرویه راه اندازی کنیم، نیازمند آب بود، که وجود نداشت و سرمایه گذار از این منطقه رفت.

 

امیرحسنخانی در واکنش به سخنان معاون وزیر که گفته بود در خراسان جنوبی بیش از مصرف، تولید برق اضافی داریم، گفت: از طرفی می‌گویند مشتری پایدار برای برق وجود ندارد، از طرفی ۴۰ معدن در استان نیازمند به برق است.

کد خبر 821347

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha