به گزارش خبرگزاری شبستان از ایلام، استاندار ایلام، در نشست کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان با حضور مقیمی معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت، اظهار کرد: دولت باید به بخش خصوصی در راستای افزایش بهرهوری و کاهش تصدیگری دولت در امور، توجه کند و بیتوجهی به این بخش عارضهای برای دولت است.
وی بابیان اینکه دولت بایست تصدیگری را رها کند و به مردم اعتماد کند، تصریح کرد: هرگاه در امور مختلف، به مردم اعتماد کردهایم و آنان در امور پیشگام بودهاند، موفق بودهایم و دستگاههای نظارتی نیز از مراجع رسمی گزارش بگیرند و در این مسیر به اتحادیهها و تشکلها اعتماد داشته باشند.
استاندار ایلام با تأکید بر واگذاری امور به مردم و بخش خصوصی، یادآور شد: در شرایط کنونی باید به تولیدکننده کمک کرد و تلاش جدی در راستای رفع موانع پیش روی آنها انجام شود، از طرفی نیز سرمایهگذاری بهمنظور بهرهبرداری از ظرفیتهای استان لازم و ضروری است اما ابتدا باید زیرساختها فراهمشده تا سرمایهگذار نسبت به سرمایهگذاری رغبت داشته باشد.
سلیمانی دشتکی با اشاره به اینکه یکی از موانع بزرگ سرمایهگذاری در استان وجود همین معارضین محلی است، تصریح کرد: مردم نیز باید در ایجاد تسهیل در امر سرمایهگذاری همراهی نمایند و اگر جایی معارضین توجیه خاصی برای جلوگیری از کار سرمایهگذار ندارند بایست فرمانداران به موضوع ورود کنند.
وی بابیان اینکه هر محصولی که در استان تولید میشود باید در اولویت مصرف قرار گیرد، گفت: برخی مشوقهای لازم برای سرمایهگذاری چون تخصیص صددرصدی اعتبارات طرحها و پروژههای در مناطق مرزی استان وجود دارد که قسمت مهم جذب سرمایهگذاری بستگی به شرایط و تسهیلات لازم برای حضور سرمایهگذاران در داخل استان دارد و باید در این حوزه اهتمام ویژهای از سوی مردم و مسئولان انجام شود.
استاندار ایلام در بخش دیگری از سخنان خود به سفر مقامات ارشد اقتصادی کشور به این استان اشاره کرد و افزود: در سفر مقامات مهم اقتصادی کشور به استان، مصوبات مهمی صورت گرفت که پیگیریهای انجامشده در مرکز، منجر به تفاهمنامههای بسیار خوبی شده و که دستگاههای ذیربط باید در راستای تحقق این مصوبات، با جدیت پیگیر موضوعات باشند.
سلیمانی دشتکی با اشاره به اینکه برای ایجاد شهرکهای تخصصی باید پیگیری لازم صورت گیرد تا حداقل دو تا سه شهرک در استان ایجاد شود، ابراز کرد: منابع بانکها، منابع مردمی است و دولت توان مالی در این شرایط را ندارد و پرداخت تسهیلات تبصره ۱۸ برای بانکها مشکل ایجاد کرده است، تسهیلات یارانهای محدود بوده و اولویت پرداخت باید به طرحهای در آستانه راهاندازی و بالای ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی اختصاص یابد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: تولیدکنندگان و سرمایهگذاران خارج از استان که دارای طرح هستند باید حساب بانکی در داخل استان افتتاح کنند تا گردش مالی بانکهای ایلام افزایش یابد و همه مدیران استان باید با حذف بوروکراسی اداری در راستای رفع نواقص و هموار کردن مسیر سرمایهگذاری و تولید تلاش کنند.
نظر شما