نجات دریای  خزر در گرو اجرای کنوانسیون زیست محیطی خزر

کلانتری گفت : خوشبختانه آلودگی خزر در حد بدون بازگشت نیست واگر همه کشورهای حاشیه خزر مصمم باشند و کنوانسیون زیست محیطی را به مرحله اجرا برسانند می توانیم از بحرانی شدن دریای خزر جلوگیری کنیم .

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان همایش گرامیداشت روز خزر امروز پنجشنبه  23 مرداد ماه  به منظور بررسی شرایط زیست محیطی حاکم بر دریای خزر با حضور معاون رییس جمهوری و رییس سازمان محیط‌زیست کشور و سفرای کشورهای روسیه ،قزاقستان، ایتالیا و   معاون سفیر آلمان در تهران در شهر بابلسر برگزار شد .

 

«عیسی کلانتری» معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست کشور در این همایش افزود : درطی سالین گذشته  کمترین تغییرات اقلیمی  در دریای خزر مشاهده شده است و با توجه میزان بارش و تبخیر آب حتی شاهد افزایش آب خزر در طی  ده سال اخیر بوده ایم ولی متاسفانه میزان آلودگی در دریای خزر برخلاف عدم تغییر اقلیمی روبه افزایش است.

 

وی افزود: متاسفانه با وجود پیشرفت تکنولوژی ودانش های جدید همچنان با شیوه های قدیمی از دریای خزر استخراج و انتقال نفت صورت می گیرد.

 

 معاون رئیس جمهوری ادامه داد: امروز دریای خزر به مقصد اصلی سموم کشاورزی کشورهای حاشیه تبدیل شده است و هیچکدام قدمی برای جلوگیری از این موضوع نگرفتیم و نمی گیریم و وضع دریای خزر روزبه‌روز بدتر خواهد شد.

 

کلانتری افزود: در دنیای امروز  طمع  زیاد و ناآگاهی زیاد سبب تخریب محیط زیست شده است و برداشت  بی رویه از دریای خزر سبب شده است که دریای خزر به سختی نفس بکشد و ادامه این روند سبب آسیب جدی به آینده دریای خزر می شود.

 

وی با بیان اینکه خزر یک دریای بسته است، افزود: خودپالایی خزر بسیار محدود است و نمی تواند این حجم از آلودگی را هضم کرده و سازگار شود.

 

 

رئیس سازمان محیط زیست کشور بیان کرد: اراده سیاسی لازم در حاکمان حاشیه دریای خزر هنوز به وجود نیامده تا بتوان خزر را از خطر نجات داد و سالم در اختیار آیندگان قرار دهیم.

 

به گزارش خبرنگار شبستان نخستین کنوانسیون زیست محیطی خزر در ۱۶سال قبل در آبان ماه ۱۳۸۲ با شرکت کشورهای حاشیه این دریا به امضا رسید.

کد خبر 821276

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha