به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، «مصطفی رحماندوست» امروز(چهارشنبه ۲۳ مرداد) در همایش «یک لقمه شعر و قصه» اظهار کرد: امروز از چین علاوه بر تسبیح و مهر و جانماز کتابخانههای دکوری با کتابهای تزئینی با متراژ مورد نظر وارد میشود.
خالق صد دانه یاقوت ادامه داد: صدا و سیما در سریالهای خود منازلی را نشان میدهد که حتی یک کتاب معمولی نیست ولی در سریال های خارجی میبینیم که حتی انسان هایی که قاتل هستند هم کتاب میخوانند و یا قبل از خواب در تختخواب افراد کتاب در دست دارند و اینگونه فرهنگ کتابخوانی را ترویج میکنند.
رحماندوست متذکر شد: چهرههای افراد کتابخوان را صدا و سیما بهگونهای نشان میدهد که هیچ یک از فرزندان ما آرزو نمیکنند که کتابخوان باشند.
وی گفت: اگر کتابخواندن کلاس داشت شاید از طریق آن فرزندان ما به جایی میرسیدند ولی متاسفانه وضع کتابخوانی در کشو ما وخیم است.
شاعر، قصه نویس و مترجم کتابهای کودکان و نوجوانان ادامه داد: اگر کتابخواندن به شکل مستمر نباشد به درد نمیخورد و تفریح آن تنها پز و کلاس میشود.
رحماندوست با بیان اینکه باید چکار کنیم که بچههای ما کتابخوان شوند، افزود: حتی برای کودکان زیر دو سال باید برنامهریزی کرد و آواها را از طریق کتاب آموزش دهیم.
وی با بیان اینکه خانوادهها میتوانند با بررسی علائق فرزندان خود در ردههای سنی در اینترنت و ... متوجه شوند چه کتابی مناسب فرزندانشان است، افزود: جشنواره قصه گویی بر اساس یک ضرورت در ۲۲ سال پیش به وجود آمد که فرهنگ قصه گویی برای بچهها ترویج شود و آنها را به کتابخوانی علاقمند کنیم.
نظر شما