به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، «سید ابوالحسن فیروزآبادی» بعداظهر امروز در آئین اختتامیه یازدهمین جشنواره رسانههای دیجیتال، با اشاره به تغییر عصر جدید در جهان اظهار داشت: در سالهای گذشته در غرب و پایان دهه ۸۰ میلادی حرف از پست مدرنیسم و پسا صنعتی مطرح شد، در این عصر شاهد تحولات بزرگ هستیم و شدت تحولات هرچه به این عصر میرود بیشتر میشود اما برای خروج از عصر مدرن به عصر فضای مجازی از حالت خطی به نمایهای رسیدهایم.
رئیس مرکز ملی فضای مجازی ادامه داد: عقلها در عصر فضای مجازی به هم متصل میشود و یک اتصال تعاملی دارد، همه در این فضا محتوا تولید میکنند و این به یکباره آزاد کردن یک انرژی بزرگ در فضای عقلی جهان است که اگر مدیریت نشود تخریبکننده است، این تحولات سریع قواعد کمی نیز دارد که نشان میدهد چه اتفاقی در آینده وجود دارد زیرا آینده توسط ما ایجاد می شود.
وی یادآور شد: در عصر فضای سایبری شبکهای بودن ارتباطات را داریم و همه میتوانند با هم ارتباط داشته باشند و زمان و مکان برای آن وجود ندارد. آثار رویدادها در این فضا برای همیشه ثبت و ضبط می شود و می توان از زوایا مختلف آنها را پردازش کند.
فیروزآبادی افزود: فضای سایبری در حوزه سیاسی در کنار قدرت سخت، قدرت نرم ایجاد کرده است، قدرت نرم در حکومت و مدیریت خواهان مشارکت است و اگر نخواهیم آن را مهار کنیم پیش میآید، امروز در روابط بینالملل در کنار روابط ملتها، اقتصادها و فرهنگها تعیینکننده در موازنه قدرت مهم هستند.
رئیس مرکز ملی فضای مجازی خاطرنشان کرد: اجتماعی بودن این فضا یکی دیگر از ویژگیهای این فضا است، امروز نخبگان اجتماعی یعنی همه ملت که حرف اول را می زنند و تنها نخبگان سیاسی نمیتوانند حرف بزنند، امروز ارتشهای ما کسانی نیستند که سلاح به دست میگیرند بلکه کسانی هستند که در این فضا حضور دارند.
فیروزآبادی تصریح کرد: خلق ارزش در این فضا با شاخص اقتصادی اندازهگیری میشود، دیگر نمیتوان در یک حوزه فعالیت کرد، در فضای مجازی مصرف ترافیک آن ۸۰ درصد به ویدئو مربوط میشود و این یعنی اینکه ما باید به اقتصاد دیجیتال توجه کنیم.
نظر شما