استفاده از بنادر شمالی و جنوبی برای ترانزیت کالا به کشورهای محصور در خشکی

کائد گفت: از آنجا که ظرفیت بنادر ما در شمال و جنوب کشور بیش از میزان بهره وری کنونی است، یکی از اقدامات در راستای توسعه فعالیتهای بندری می تواند استفاده از بنادر کشور در شمال و جنوب برای ترانزیت کالا به کشورهای محصور در خشکی باشد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از وزارت راه و شهرسازی، «مجید پور کائد» درباره استفاده از ظرفیت بنادر شمالی و جنوبی کشور گفت: بیشتر بنادر کشور دارای پتانسیل بالا برای صادرات و واردات کالا هستند و این امر چه در واردات برای مصرف داخل و چه واردات برای ترانزیت به کشورهای دیگر به ویژه کشورهای آسیای میانه  و افغانستان و عراق مشهود است.

 

عضو اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران ادامه داد: از آنجا که ظرفیت بنادر ما در شمال و جنوب کشور، بیش از میزان بهره وری کنونی است، یکی از اقدامات در راستای توسعه فعالیت های بندری می تواند استفاده از بنادر کشور در شمال و جنوب برای ترانزیت کالا به کشورهای محصور در خشکی نظیر کشورهای آسیای میانه باشد.

 

وی در باره فعال‌سازی بنادر شمالی کشور گفت: باید افزایش حجم صادرات را در دستور کار داشته باشیم و در کنار آن، حمایت واردات برای ترانزیت به کشورهای همسایه را نیز دنبال کنیم.

 

تقویت پسکرانه بنادر

وی با اشاره به فعالیت های موثر در جذب بیشتر سرمایه گذار گفت: حضور سرمایه گذاران در بنادر می تواند در ۲ بخش ارائه خدمات و تولید باشد، در بخش تولید؛ می توان از سرمایه گذاران خارجی که در کشور خودشان امکان فعالیت اقتصادی مناسبی ندارند در بنادر و پسکرانه ها استفاده کرد و محصولات تولید شده را  با توجه به قیمت تمام شده پایین تر در کشور مستقیما به بازارهای هدف صادر کرد.

 

مشارکت سرمایه گذاران

به گفته کائد، در این شرایط، علاوه بر جذب سرمایه‌گذار خارجی می توان از مشارکت سرمایه‌گذاران داخلی برای تولید دربنادر و صادرات محصولات بهره برد، با توجه به دسترسی مناسب بنادر کشور به آبهای بین‌المللی، استفاده از این موقعیت و برای فعالیت های تولیدی در محل بنادر و پسکرانه ها می تواند بسیار مفید باشد.

 

صادرات از شرق آسیا به جنوب خزر

وی اذعان داشت: در حال حاضر فاصله بندر خرمشهر از بندر آزاد کویت تنها چهار ساعت است که همین مجاورت و نزدیکی به کشورهای حوزه خلیج فارس، امکان ترانزیت کالاهای صادراتی از شرق آسیا به کشورهای جنوب دریای خزر را از طریق بنادر ایران فراهم می‌کندو همین روند برای بنادر شمالی کشور نیز مهیا است.

 

دسترسی آسان یک مزیت است

 عضو اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: از نظر جغرافیایی، کشور ما در منطقه ای واقع شده است که دسترسی سریع و آسان به کشورهای همسایه و منطقه دارد و همین دسترسی سریع و آسان از طریق بنادر کشور می تواند نقطه اتکایی برای تشویق سرمایه گذاران جهت حضور در بنادر کشور باشد.

 

وی درباره تقویت ترانزیت کالا نیز گفت: درحال حاضر بهترین و پربازده ترین روش ترانزیت از بنادر کشور، استفاده از خدمات ریلی است. با گسترش شبکه ریلی از بنادر کشور به دیگر نقاط می توان حجم قابل توجهی از کالا را در کمترین زمان ممکن جابجا کرد./

کد خبر 820131

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha