بانک‌ها در ارائه تسهیلات با بهره‌برداران معادن همکاری کنند

قاسمی با اشاره به اینکه بانک‌ها باید با بهره برداران معادن در ارایه تسهیلات همراهی کنند، گفت: براساس ماده ۹ قانون معادن، بانک‌ها موظفند پروانه بهره‌برداری را به عنوان وثیقه بپذیرند اما هنوز اقدامی نشده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از وزارت صنعت، معدن و تجارت، «کاووس قاسمی» با اشاره به اینکه بانک‌ها باید با بهره برداران معادن در ارایه تسهیلات همراهی کنند، گفت: براساس ماده ۹ قانون معادن، بانک‌ها موظفند پروانه بهره‌برداری را به عنوان وثیقه بپذیرند اما هنوز اقدامی نشده است. صندوق بیمه سرمایه‌گذاری فعالیت‌های معدنی این ریسک را پذیرفته است و با همه این شرایط، بانک‌ها رغبتی برای ارایه تسهیلات ندارند.


مدیر کل دفتر بهره برداری معادن وزارت صنعت، معدن و تجارت اظهار داشت: بهره برداران معدن در کشور ما حمایت مالی نمی‌شوند و به دلیل محدودیت منابع مالی، تسهیلات بیشتر به معادن زغال سنگ پرداخت می‌شود.


وی ادامه داد: بانک‌ها به طور کلی درحد انتظار با بخش معدن همراه نیستند و ریسک آن را نمی‌پذیرند.

 

پایین بودن عمق اکتشافات


قاسمی با اشاره به پایین بودن عمق اکتشافات معدنی گفت: عمق اکتشافات معدنی در کشور ما زیر ۵۰ متر است در حالی که متوسط اکتشاف عمقی در جهان، بیش از ۲۵۰ متر است.


وی افزود: برای رسیدن به این عدد، نیاز به سرمایه‌گذاری داریم. در حال حاضر به ذخایر نزدیک به زمین اکتفا کرده‌ایم در حالی که توان اکتشافی ما بالاتر است.


مدیر کل دفتر بهره برداری معادن وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه در بهره برداری از ذخایر موجود آهن، موفق عمل کرده‌ایم، تصریح کرد: در سال ۹۵ حدود ۱۷ میلیون تن صادرات سنگ آهن صورت گرفته اما اکنون به کمتر از ۷ میلیون تن رسیده است.


وی با بیان اینکه اکنون، در حال حرکت به سمت زنجیره ارزش و کاهش صادرات خام سنگ آهن هستیم، اظهار داشت: در زمینه فولاد، کاشی و سیمان بسیار موفق بودیم و در سایر صنایع دارای مزیت نظیر سرب و روی و مس، بخش خصوصی وارد شده است./

کد خبر 820033

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha