۲۷ گروه دامپزشکی بر ذبح دام‌های قربانی نظارت می‌کنند

۲۷ گروه دامپزشکی استان ایلام به‌صورت ثابت و سیار هم‌زمان با روز عرفه و عید سعید قربان بر عرضه و ذبح بهداشتی دام‌های قربانی در این استان نظارت می‌کنند.

مدیرکل دامپزشکی استان ایلام در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در ایلام، بابیان این مطلب، اظهار کرد: در روز عید سعید قربان و همچنین روز عرفه گوشت تمام دام‌های مستقر در مراکز عرضه دام و کشتارگاه‌های استان، با حضور گروه‌های نظارتی شامل 64 نفر در سطح استان موردبررسی قرار می‌گیرد.

 

«وهاب پیرانی» یادآور شد: 27 گروه دامپزشکی شامل ۱۳ گروه ثابت و ۱۴ گروه سیار متشکل از روحانی و ناظر شرعی، بازرس بهداشتی و دکتر دامپزشک در روز عید قربان از ساعت 7 صبح الی ۱۷ عصر با حضور در میادین عرضه دام و کشتارگاه‌ها اقدام به بازرسی بهداشتی و شرعی از دام‌های قربانی می‌کنند.

 

وی بیان کرد: هر گروه ناظر از یک نفر دامپزشک برای معاینه و بازرسی لاشه دام قبل، حین و بعد از ذبح و یک روحانی جهت خواندن دعای مخصوص عید قربان و نظارت بر اجرای احکام و ذبح شرعی در روز عید قربان و همچنین بازرس بهداشتی تشکیل‌شده است.

 

مدیرکل دامپزشکی استان ایلام با اشاره به‌ضرورت تهیه گوشت از مراکز مجاز و بهداشتی، یادآور شد: مردم  به‌منظور جلوگیری از بروز بیماری‌های قابل‌انتقال بین انسان و حیوان، دام‌های قربانی موردنیاز خود را تنها از مراکز عرضه دام تحت نظارت دامپزشکی تهیه کنند.

 

وی گفت: به‌منظور رعایت اصول بهداشتی و جلوگیری از انتشار بیماری‌های قابل‌انتقال از دام به انسان، در روز عید سعید قربان حتی‌المقدور دام‌های قربانی خود را در کشتارگاه‌های سراسر استان کشتار نموده و از خدمات بازرسی بهداشتی و شرعی بازرسان اداره کل دامپزشکی استان بهره‌مند شوند.

 

پیرانی تصریح کرد: افرادی که قصد دارند دام را در منزل ذبح کنند در صورت برخورد با لاشه مشکوک دام ذبح‌شده موضوع را سریعاً به دامپزشکی اطلاع دهند تا گروه‌های گشت سیار برای بازرسی لاشه به محل موردنظر مراجعه و دام را مورد بازرسی قرار دهند.

 

وی با تأکید بر اینکه در ذبح دام باید مخاطرات بهداشتی را جدی گرفت، اظهار کرد: هم استانی‌های محترم در صورت داشتن دام قربانی می‌توانند مراتب را با شبکه‌های دامپزشکی شهرستان‌ها هماهنگ نموده یا با شماره تلفن‌های ۳۳۳۳۴۱۶۲ - ۳۳۳۳۷۵۹۹ - ۱۵۱۲ تماس حاصل نمایند.

 

پیرانی در پایان خاطرنشان کرد: به همشهریان عزیز توصیه می‌شود که در فصل گرم، گوشت قرمز به‌ویژه گوسفند را به‌صورت تازه و سریع مصرف نکنند بلکه گوشت را به مدت حداقل 24 ساعت در یخچال نگهداری کنند تا ویروس عامل برخی بیماری‌های مشترک بین انسان و دام در صورت وجود از بین برود و بعد نسبت به مصرف گوشت مصرف کنند.

کد خبر 819777

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha