به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رفسنجان مجید فصیحی هرندی امروز( 19 مرداد) در آیین افتتاح مرکز پیش دبستانی افاغنه در مهمانشهر رفسنجان با اشاره به وجود بیش از 70 هزار تبعه افغانی در این شهرستان بیان کرد: بیش از 5 هزار نفر از این افراد در اردوگاه و مهمانشهر رفسنجان و بقیه در روستاها و توابع و در شهر رفسنجان زندگی می کنند.
فرماندار رفسنجان ادامه داد: شرایط زندگی مناسبی برای این افراد ایجاد شده است؛ با توجه به جمعیت 311 هزار نفری رفسنجان؛ از هر هفت نفر ایرانی در این شهرستان یک نفر اتباع بیگانه در این شهر زنگی می کند، ارتباط بین این دوکشور وسیع است این خط های مرزی مانع ارتباطات فرهنگی ما نخواهد شد و سعی می کنیم به اندازه توان و همت این ارتباط را حفظ کنیم.
وی افزود: فرزندان اتباع از فرزندان اسلام هستند، آنها به اجبار مجبور شدند سرزمین خود را ترک کنند و ما در حد توان و کوشش به وضعیت آموزشی و معیشتی آنها توجه داریم و این را به عنوان سرمایه فرهنگی تلقی می کنیم که از آسیب هایی که می تواند تبعات فرهنگی ایجاد کند جلوگیری می شود و به نفع دو ملت خواهد بود.
فصیحی هرندی گفت: امکانات رفسنجان به آن اندازه نیست که بتوانیم به لحاظ فضای فیزیکی و ملزومات آموزشی بهترین امکانات را فراهم کنیم اما در حد توان امکان تحصیل را برای این فرزندان فراهم می کنیم؛ ضمن اینکه یک مسئولیت آموزشی برای کمیساریای عالی کشور است زیرا بسیاری از فرزندان اتباع از دانشگاه های ما فارغ التحصیل شدند آیا افغانستان نمی تواند این افراد را در بخش های مختلف استخدام کند؟! در چارچوب مقررات دولت افغانستان و کمیساریای عالی کشور است که اینجا مسئولیت دارند تا شرایط برای برگشت آنها را مهیا سازند.
وی بیان کرد: وقتی که فردی از کمیساریای مأمور به رفسنجان می شود و برنامه امور اتباع را دارد ما این تقاضاها را به طور رسمی به آنها منتقل می کنیم چون 5 هزار نفر از اتباع در دل شهر داریم که اقتصاد و تجارت و مشاغل این شهرستان را به دست گرفته اند باید نظام مند و قانون مند شوند که در این باره گلایه داریم.
*** 174 مربی کار آموزش فرزندان اتباع بیگانه در رفسنجان را بر عهده دارند
مدیر آموزش و پرورش رفسنجان هم در این آیین با بیان اینکه رفسنجان را شهر برخوردار می دانند ولی این طور نیست و معضلات و مشکلات خاص خود را داریم؛ ادامه داد: در کنار آن پتانسیل ها و استعدادهای خوبی داریم و مهاجران افغانستانی که سال های گذشته به اجبار از کشور خود مهاجرت کردند و به رفسنجان آمده اند.
حسین تقوی رشیدی زاده عنوان کرد: امیدوارم که میزبان خوبی برای این افراد باشیم در محدوده آموزش پرورش رفسنجان 6970 دانش آموز اتباع در سال گذشته داشتیم و امسال نیز 500 نفر به آنها اضافه می شود و 174 آموزگار و 58 کادر اداری خدمات به این محصلان را در مدارس رفسنجان ارائه می دهند.
وی همچنین با ابرازامیدواری بر کمک های وزارتخانه برای ارتقاء آموزش فرزندان اتباع گفت: اگر شرایط برای این افراد مهیا شد که به کشورشان برگردند بهتر که باسواد باشند.
نظر شما