به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین عناوین اخبار اقتصادی امروز (هجدهم مرداد ماه) به شرح زیر است:
دولت از بخش خصوصی برای صادرات صنایع دستی حمایت می کند
«فرزاد اوجانی» شب گذشته (پنجشنبه 17 مرداد) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما به ارزیابی از وضعیت صنایع دستی و میزان تولیدات در این حوزه پرداخت و با اشاره به اینکه براساس آمار در سال گذشته 98 هزار نفر در تولید صنایع دستی مشغول به کار بوده اند، گفت: حدود 20 هزار نفر نیز در حوزه بازرگانی این صنایع مشغول هستند.
معاون دفتر صادرات صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با اشاره به اینکه از 98 هزار تولید کننده صنایع دستی 58 هزار نفر کارت شناسایی دارند و تولید کننده شناسنامه دار میراث فرهنگی هستند، ادامه داد: 23 هزار نفر اشتغال روستایی دارند و 17 هزار نفر به صورت خانگی در این زمینه فعالند.
اوجانی با اشاره به شرکت نمایندگانی از کشورمان در حوزه صنایع دستی در نمایشگاه های خارجی گفت: سال گذشته در نمایشگاه های خارجی حضور فعالی داشتیم و 65 نفر از هنرمندان به این نمایشگاه های اعزام شدند که 50 درصد هزینه های آنها را دولت پرداخت کرد. در پی حضور در نمایشگاه های خوب جهانی هستیم که آن کشور سرانه درآمدی بالای داشته باشد.
صادرات یکدست مبلمان برابر ۵۰ بشکه نفت است
«یدالله کریمی» شب گذشته (پنجشنبه 17 مرداد) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما در بررسی وضعیت صنایع دستی در کشور و به ویژه صنعت مل و منبت با اشاره به اینکه 460 میلیون دلار گردش مالی خرید و فروش مبلمان بین سال های 2015 تا 2018 بوده که سهم ایران دراین بازار کمتر از یک درصد است، گفت: به دلیل افزایش کیفیت تولیدات مبلمان داخلی واردات این کالاها به کشور بسیار کاهش یافته است اما دولت باید کمک کند تولید کنندگان ما تولیدات خود را به جهان معرفی کند.
نماینده فعالان صنعت مبل و منبت ملایر با اشاره به اینکه کیفیت مبلمان تولید کشور بسیار بهتر از تولیدات دیگر کشورها است، تصریح کرد: فقط یک رقیب آن هم در رشته منبت در دنیا داریم که ایتالیاست.
وی درباره موانع بر سر راه صنعت مبل و منبت گفت: گران بودن مواد اولیه و تهیه پارچه و یراق آلات و قیمت بالای چوب های که از گرجستان و روسیه وارد می شود از موانع صادرات صنایع مبلمان است اما با توجه به این مسئله قیمت محصولات تولید داخل بسیار ارزان تر از تولیدات دیگر کشورهاست.
کاهش میانگین تاخیر پرواز حجاج به کمتر از ۲۰ دقیقه
«حشمت الله قربانی» گفت: عملیات انتقال زائران ایرانی خانه خدا به عربستان با انجام آخرین پرواز رفت به شماره ۱۴۵۶ تهران - جده سه شنبه شب، ۱۵ مرداد ماه پایان یافت. با این پرواز عملا انتقال زائران کشورمان که کاملا با شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی انجام شد، بعد از ۲۹ روز تلاش شبانه روزی در ایمنی و سرعت مناسب خاتمه یافت.
مسئول عملیات حج شرکتهای فرودگاههای کشور گفت: نخستین بار با کارشکنی سعودیها بر خلاف سالهای قبل انتقال زائران به عربستان تماما بر عهده ناوگان ایرانی بود.
قربانی افزود: نیمی از پروازها در سال گذشته از طریق شرکت هواپیمایی عربستان انجام میشد. مسئول عملیات حج شرکت فرودگاههای ایران تاکید کرد امسال عربستان نه تنها در این زمینه همکاری نکرد بلکه حتی شرکتهای داخلی را محدود کرد.
«رضا رحمانی» در نشست هم اندیشی با اعضای شورای ملی زعفران گفت: نظرات تخصصی بخش خصوصی که مبتنی بر رویکرد های راهگشا در حوزه صنعت و تجارت باشد، مورد احترام و حتی محل تصمیم گیری های وزارت صنعت، معدن و تجارت است و درباره زعفران هم برنامه جامع توسعه زعفران کشور باید تدوین و ارائه شود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: زعفران کالای خاص تولیدی کشور است و شورای ملی زعفران متولی تهیه برنامه جامع توسعه زعفران است و باید در این مسیر از همه عوامل موثر اعم از وزارت صمت، اتاق بازرگانی، تشکل ها، انجمن های تخصصی، کمسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، بانک مرکزی، استاندارد، بورس، دانشگاه ها، استارت آپ ها و البته مسئولان استانهای خراسان رضوی و جنوبی همفکری لازم را بگیرد.
وی تاکید کرد: در 3 هفته آینده، بستهی اولیه تدوین و ارائه شود تا بخش های موثر نظرات خود را ارائه دهند و خروجی نظرات ارائه شده برای انجام اقدامات مقتضی در مورد محصول زعفران بکار بسته شود.
رحمانی اضافه کرد: فعالان اقتصادی برای اصلاح روش اجرایی تعهدات ارزی صادرات، تولید کنندگان و صادر کنندگان اگر پیشنهاد موثری دارند ارائه کنند، حتما بررسی می شود.
تشکیل اتاق فکر تولید با حضور صاحبنظران عرصه صنعت
«فرشاد مقیمی» در حاشیه برگزاری اتاق فکر تولید که با حضور برخی از وزرا و معاونان سابق وزیر صمت و صاحبنظرانی از عرصه بخش خصوصی برگزارشد، گفت: راهکارها و چالش های رونق تولید در کشور با محوریت حمایت و صیانت از تولید ملی در اتاق فکر مورد بررسی قرار می گیرد و سیاست های احصاء شده با تکیه بر خرد جمعی صاحبنظران جهت طرح در مراجع تصمیم ساز با حضور وزیر محترم صنعت ،معدن وتجارت ارائه خواهد شد.
معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: سیاست های کلان اقتصادی و صنعتی نظیر اصلاح سیاست های تجاری و ارزی، ریسک سرمایه گذاری در کشور، بازنگری درحقوق ورودی، افزایش هزینه تمام شده تولید، مدیریت ارزی دربخش صنعت و... از جمله موضوعاتی است که دراین سلسله نشست ها مطرح و راهکارهای اجرایی نیز مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
مقیمی بهره مندی از تجربیات صاحبنظران عرصه صنعت و اقتصاد را در رفع موانع و چالش های پیش روی تولید ضروری برشمرد و گفت: محدودیت های بین المللی همواره اقتصاد و صنعت ما را نشانه رفته است وما با بهره مندی از تجربیات دهه های گذشته می توانیم با قدرت بیشتری از تحریم های فعلی عبور نماییم.
رشد ۷۴ هزار واحدی شاخص بورس در ۸۵ روز معاملاتی
از ابتدای امسال تاکنون در مدت ۹۰روز معاملاتی تعداد ۳۵۵میلیارد و ۴۳۹میلیون سهم و حق تقدم به ارزش ۱۱۱۵هزار و ۸۵۶میلیارد ریال در ۲۸میلیون و ۳۸۷هزار و ۶۱۰دفعه مورد در بورس اوراق بهادار معامله قرار گرفته است.
همچنین بررسی معاملات بازار سهام به تفکیک بازار نشان میدهد در این مدت ۲۴۷میلیارد و ۶۶۷میلیون سهم به ارزش ۵۷۹هزار و ۳۵۱میلیارد ریال در ۱۳میلیون و ۵۷۷هزار و ۲۰نوبت در بازار اول؛ ۱۰۲میلیارد و ۳۳۱میلیون سهم به ارزش ۴۳۵هزار و ۷۲۶میلیارد ریال در ۱۴میلیون و ۵۶۲هزار و ۶۴۹نوبت در بازار دوم؛ ۴۵میلیون و ۱۰۰هزار برگه به ارزش ۴۳هزار و ۳۳۸میلیارد ریال در ۹هزار و ۵۷۷نوبت در بازار بدهی، ۱۳۳میلیون و ۲۶هزار قرارداد به ارزش ۶۵۳میلیارد ریال در ۳۴هزار و ۷۰۲نوبت در بازار مشتقه و ۵میلیارد و ۲۶۳میلیون واحد از صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله در بورس تهران به ارزش ۵۶هزار و ۷۸۶میلیارد ریال در ۲۰۳هزار و ۶۶۲نوبت مورد معامله قرار گرفته است.
جزئیات عملکرد سامانه «بهین یاب»
سامانه بهین یاب یکی از سامانههای محوری خدمات الکترونیکی در حوزه صنعت است که بیش از ۵۰ فرآیند مرتبط با صدور مجوزها، معافیتها و ارائه خدمات مرتبط را به صورت الکترونیکی ارائه میدهد.
این فرآیندها قبلا به صورت فیزیکی، غیر شفاف و مستلزم حضور مراجعان به بخشهای مختلف این وزارت بوده، ولی هم اکنون با رویهای شفاف و به صورت الکترونیکی ارائه میشوند. فرآیند خرید مواد اولیه از بورس یکی از فرآیندهای اشاره شده در سامانه بهین یاب است.
فرآیند تخصیص مواد اولیه پتروشیمی در سال ۱۳۹۰ پیرو بخشنامه ستاد هدفمند کردن یارانهها راه اندازی شد. بر اساس این بخشنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت موظف شد سامانهای را ایجاد نماید تا از طریق آن واحدهای تولیدی دارای صلاحیت جهت خرید محصولات پتروشیمی به شرکت بورس کالا معرفی شوند.
بر این اساس طراحی سامانه و فرآیند با نگاهی فرابخشی به کلیه ذی نفعان زنجیره تامین محصولات پتروشیمی و بر اساس دستورالعملهای مصوب در مراجع ذی ربط صورت پذیرفت و پس از آن نیز تغییرات و توسعه سیستم بر مبنای قوانین و دستورالعملهای مصوب در مراجع ذی ربط از جمله کارگروه تنظیم بازار در سامانه اعمال میشود؛ لذا سامانه از حیث فرآیند بر اساس تصمیمات و سیاستهای ابلاغی عمل میکند و بدون ابلاغ از مراجع ذی ربط امکان تغییر در رویههای آن وجود ندارد./
نظر شما