به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، رضا عبدالملکی، معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری خراسان رضوی در نشست تدوین برنامه شورای راهبردی زیارت، اظهار داشت: علاوه بر تخصیص اعتبار برای توسعه و تکمیل سه امامزاده در مبادی ورودی خراسان رضوی، دو مجتمع اقامتی زائران در مبادی ورودی مشهد نیز به تصویب رسید.
وی اظهار داشت: بر اساس کارشناسی های صورت گرفته از محور مواصلاتی خراسان شمالی به مشهد مقدس امام زاده سلطان ابراهیم(ع) در محدوده شهرستان قوچان به عنوان نخستین مکان تجهیز شده برای پذیرایی از زائران حضرت رضا(ع) تعیین شده است.
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری خراسان رضوی گفت: از ورودی استان سمنان به مشهد مقدس امام زاده علی اصغر(ع) در محدود شهرستان سبزوار و روستای ریوند دومین مکان تجهیز شده در محور غربی مشخص شده است.
عبدالملکی گفت: امام زادگان یحیی(ع) و حبیب(ع) در محدوده باغشن شهرستان نیشابور به عنوان سومین مکان معین و پیشنهاد شد برای تکمیل و تسریع در این سه پروژه اعتباری از محل بودجه زیارت تخصیص یابد.
وی تصریح کرد: بر اساس طرح دیگری در این جلسه مصوب شد از محل بودجه زیارت احداث دو مسجد که یک باب آن در محور چناران به مشهد قبل از شهرستان چناران و مسجد دیگر در حوالی شهر ملک آباد به عنوان مجتمع فرهنگی با کمک بخش خصوصی برای تجدید قوای جسمی و معنوی زائران ساخته شود.
وی افزود: در صورت تصویب شورای ملی زیارت 6 میلیارد تومان اعتبار در همین راستا تخصیص می یابد که 4.5 میلیارد تومان آن از محل بودجه زیارت تامین خواهد شد و یک و نیم میلیارد تومان آن از محل اعتبارات سازمان اوقاف و امور خیریه تخصیص می یابد.
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری خراسان رضوی گفت: از دیگر مصوبات این جلسه اختصاص چهار میلیارد تومان جهت تعریض محور گلبهار- مشهد از دو طرف به منظور ساماندهی زائران پیاده بود که مشروط به موافقت شورای همتای استان شد.
حجت الاسلام محمد غلامی، معاون بقاع و اماکن متبرکه سازمان اوقاف و امور خیریه کشور نیز در این جلسه با بیان اینکه در این سازمان مجموع هشت هزار و 51 امام زاده موجود در کشور به دو گروه تقسیم شده است، گفت: امام زادگانی که در مجاورت جاده تا پنج کیلومتری قرار دارند به عنوان میقات الرضا و آن دسته از امام زادگانی که در فاصله بیش از پنج کیلومتر قرار دارند به عنوان مکاتیب الرضا شناخته می شوند.
به گزارش روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، وی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه بقاع متبرکه باید به قطب فرهنگی تبدیل شود و مردم در پناه هر یک از بقاع متبرکه در آرامش زندگی کنند، اظهار داشت: نباید هر مجتمع بین راهی و یا هر مجتمع فرهنگی بین جاده ای را به نام میقات الرضا نام گذاری کرد.
غلامی تاکید کرد: باید از ظرفیت بقاع متبرکه استفاده و اقدامات فرهنگی در حوزه زائران را از این اماکن آغاز نمود.
پایان پیام/
نظر شما