حجت الاسلام عباسعلی باباگلزاده در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان با بیان اینکه اهمیت ازدواج در دین مبین اسلام بر کسی پوشیده نیست، گفت: ازدواج نخستین سنگ بنای تشکیل خانواده است که با این امر مهم و مقدس بقای نسل ادامه یافته و جامعه و اجتماع شکل می گیرد. اهمیت ازدواج به اندازه ای است که پیامبر اکرم (ص) فرمودند: هیچ کانونی در اسلام برپا نشده است که نزد خداوند از کانون ازدواج محبوب تر و عزیزتر باشد.
این کارشناس فرهنگی مذهبی با بیان اینکه اهمیت ازدواج به جهت شکل گیری جامعه و اجتماع است تصریح کرد: دین مبین اسلام به عنوان یک مکتب الهی و آسمانی جوانان را موکدا به امر ازدواج و تشکیل خانواده توصیه کرده است چرا که ازدواج عاملی برای حس مسئولیت پذیری، تکامل، نجات از آلودگی و غرایز جنسی است. غریزه جنسی امری طبیعی است که اگر سرکوب شود،موجب بی عدالتی، ناهنجاری های رفتاری و عدم تعادل روحی و روانی می شود.
حجت الاسلام باباگلزاده با بیان اینکه ازدواج باعث آرامش زن و مرد می شود، اظهار کرد: قرآن کریم می فرماید: از نشانه های خداوند متعال آن است که از جنس خودتان همسرانی برای شما آفرید تا در کنار آنها آرامش یابید و میان شما و همسرتان علاقه شدید و رحمت قرار داد. بی شک در این رحمت الهی برای گروهی که می اندیشند، نشانه های قطعی است،آیه فوق پیام هایی مانند این دارد که هدف از ازدواج باید عامل آرامش نه موجب اضطراب، درگیری و تشنج باشد. اینکه ازدواج فقط ارضای نیاز جنسی نیست بلکه عامل آرامش روحی و روانی برای طرفین می باشد، دیگر اینکه هدف از ازدواج و تشکیل خانواده، ایجاد محبت و مودت میان زن و مرد است و کسی که به هر دلیلی این مودت و رحمت را برهم می زند و آرامش را از خانواده خود سلب می کند، در واقع از مسیر الهی خارج شده و در خط شیطان قرار می گیرد.
وی با بیان اینکه به فرموده دین مبین اسلام در ازدواج رحمت و برکت نهفته است، افزود: امروزه عده ای از جوانان به دلیل ترس از شرایط نامناسب اقتصادی، فقر و تنگدستی از تشکیل خانواده و ازدواج سر باز می زنند، اگر مرد و زنی فقیر هستند، خداوند متعال به لطف خود آنها را بی نیاز و مستغنی خواهد کرد، چون خداوند بر احوال بندگان خود آگاه و رحمت اش وسیع است. بر همین اساس پیامبر اکرم (ص) فرمودند پس اگر کسی به دلیل فقر و تنگدست شدن ازدواج نکند به قدرت و رزاقیت خداوند سوء ظن پیدا کرده است.
وی خاطرنشان کرد: آیات و روایات فراوانی در خصوص امر مقدس ازدواج و تشکیل خانواده وجود دارد از جمله اینکه ازدواج سبب حفظ نیمی از دین می شود، یازده رکعت نماز کسی که متاهل است از 70 رکعت نماز افراد غیر متاهل برتر و بهترمی باشد.
حجت الاسلام باباگلزاده تصریح کرد: با همه این تاکیدات دین مبین اسلام به امر ازدواج، متاسفانه امروزه شرایط به گونه ای شده است که جوانان از ازدواج می ترسند. بر همین اساس سن ازدواج افزایش یافته و بسیاری از جوانان از تشکیل خانواده فرار می کنند.
وی با اشاره به راهکارهای ترویج ازدواج در جامعه اظهار کرد: در مرحله نخست باید خانواده ها، مسئولان و رسانه ها به ویژه صدا و سیما با برنامه های آموزشی مانند ساخت فیلم های آموزشی و برگزاری کلاس های آموزشی ترس و نگرانی جوانان از ازدواج را از بین ببرند و از سوی دیگر با فرهنگ سازی، موانع اساسی بر سر راه ازدواج مانند آداب و رسوم های غلط و تراشیدن هزینه های سنگین جشن عروسی را برطرف کنند. خانواده ها باید از رسومات پر هزینه مانند تهیه جهیزیه سنگین و مهریه بالا که برای افراد متوسط جامعه به ویژه قشر ضعیف جامعه که بسیار دشوار است، بکاهند.
این کارشناس مذهبی اشتغال و مسکن را از مهمترین موانع ازدواج جوانان عنوان کرد و افزود: طبیعی است وقتی جوانان شغل مناسب ندارند، تمایلی هم برای ازدواج نخواهند داشت و هیچ دختری هم حاضر به ازدواج با چنین جوانی نمی شود. به هر حال برای ایجاد اشتغال و تهیه مسکن ارزان قیمت که یکی از موانع ازدواج محسوب می شود، دولت باید با پرداخت وام های بلند مدت و کم بهره، اعطای تسهیلات ارزان قیمت و ترویج ازدواج آسان موانع را برطرف کند.
وی، تجمل گرایی، مسایل اقتصادی، مشکل پسند بودن جوانان در انتخاب همسر، مشکلات خانوادگی، سخت گیری در امر ازدواج، ترس از ازدواج یا عدم اعتماد به نفس را از دیگر موانع ازدواج برشمرد که باید با برنامه ریزی و تمهیدات مسئولان و خانواده ها برطرف شوند.
حجت الاسلام باباگلزاده با بیان اینکه متاسفانه موانع و آسیب های اجتماعی بعد از ازدواج هم زیاد است گفت: یکی از مهمترین مسایل، پایداری زندگی بعد از ازدواج است، اینکه ما جوانان را به امر ازدواج تشویق کنیم اما از سوی دیگر زندگی ها پایدار نباشد چه فایده ای دارد، این هم یک آسیب محسوب می شود که متاسفانه جوانان را دچار ترس کرده است، وقتی جوانان می بینند از چهار ازدواج یک مورد به طلاق منجر می شود، قطعا تمایلشان به ازدواج کاهش می یابد لذا نیاز است که مسئولان، رسانه ها، صدا و سیما و سازندگان فیلم های اجتماعی و خانوادگی تدابیر خاصی در این زمینه بیندیشند.
نظر شما