به گزارس خبرگزاری شبستان به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، «مهدی جمالی نژاد» در همایش مدیران کل حراست استانداری ها، شهرداری های مراکز استان و سازمان های تابعه وزارت کشور؛ این معاونت و سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور را دو مجموعه مجزا با دو ماموریت بسیار سنگین در وزارت کشور در عرصه های مدیریت شهری و روستایی و هماهنگی امور عمرانی برشمرد.
معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور گفت: حوزه معاونت عمران و توسعه امور شهری و روستائی وزارت کشور سه مدیرکل فنی و برنامه ریزی عمرانی، حمل و نقل و ترافیک و امور شوراهای اسلامی شهر و روستا دارد و متناظر این عنوان معاونینی در استانداری ها داریم که کار ستادی حمایتی و نظارتی را به استناد ماده ۶۲ قانون شهرداریها انجام می دهند و دفاتر امور شهری و شوراها، امور روستایی و شوراها و فنی نیز ذیل آنها فعالیت نموده که صرفاً پروژه های خاص شهرداری ها و دهیاریها را دنبال نمی کنند، بلکه تمامی پروژه های عمرانی دستگاههای مختلف اجرائی را رصد نموده و یک مجموعه بین بخشی و بین دستگاهی است.
وی در ادامه در تشریح وظایف سازمان شهرداری ها و دهیاری ها، با اشاره به اینکه حوزه های موجود در وزارت کشور یا دیگر دستگاههای حاکمیتی، حلقه واسطه بین دولت و واحدهای تابعه استانی خود هستند، افزود: سازمان شهرداری ها و دهیاری ها حلقه واسط بین دستگاه حاکمیت و یک نهاد عمومی غیردولتی است، به همین دلیل کار در این سازمان به مراتب از سایر حوزه های دولتی پیچیده تر است.
جمالی نژاد ادامه داد: تصمیم گیری و تصمیم سازی مناسب چه در معاونت عمرانی و چه در سازمان شهرداری ها و دهیاری ها می تواند بر رضایتمندی و مشارکت مردم در شهرها و استانها موثر باشد و البته تصمیم گیری نادرست نیز تبعات فراوانی خواهد داشت.
معاون عمرانی در ادامه با بیان اینکه امیدآفرینی و اعتماد سازی بین حاکمیت و مردم مهمترین اولویت حال حاضر در کشور است، افزود: گرچه مشکلاتی مانند تحریم و مسائل اقتصادی موضوعات مهمی است اما با ایجاد اعتماد و هم افزایی میان مردم و کارگزاران نظام، بسیاری از مشکلات کشور حل می شود و وفاق و همبستگی و امنیت اجتماعی کشور رقم می خورد.
جمالی نژاد با اشاره به اینکه دشمنان به دنبال ایجاد گسل میان حاکمان و مردم هستند، ضمن یادآوری روزهای سخت دوران دفاع مقدس، گفت: در زمان جنگ با تمام مشکلات و کمبودهای کشور، مردم به دولتمردان و مدیران اعتماد وافر داشتند و با وجود تمام کمبودها و کاستی توانستیم آن روزها را پشت سر بگذاریم.
وی افزود: امروز هم یکی از دستگاههایی که می تواند با سالم سازی محیط کاری، راه اعتماد سازی و تعامل سازنده بین مردم و نهادها را ایجاد و دیوار بی اعتمادی را کوتاه نماید، حراست ها هستند.
جمالی نژاد با تاکید بر اینکه باید سخت گیرترین، دلسوزترین، متدین ترین، صادق ترین و بی رودربایستی ترین افراد را به عنوان بازرس و مسئول حراست قرار داد، گفت: حراست و بازرسی یک اداره یا نهاد که مسائل و مشکلات کاری آنجا را به طور کامل می شناسد، بایستی به عنوان چشم و گوش سازمان مشکلات و تخلفات را احصا و پیگیری و پیشگیری لازم را به عمل آورده و مانند یک چراغ راهنما، فضا را برای کارمندان، مدیران و مسئولان ادارات روشن کند.
جمالی نژاد با اشاره به اینکه حراستی که بار سنگین پاسداری و مراقبت از مجموعه شهرداری یا استانداری را برعهده دارد باید اخلاق دینی را بر اصالت وظیفه شناسی و سجایای انسانی استوار نماید، به تشریح ویژگیها و تراز مدیران اسلامی پرداخت و شاخصه های کارگزاران نظام اسلامی را برشمرد.
معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور با تاکید بر فرمان حضرت امیر(ع) در خطبه ۹۰ نهج البلاغه در سنجیدن خود قبل از آنکه مورد سنجش دیگران قرار گیریم و فرمایش پیامبر اکرم(ص) در " حاسبوا انفسکم قبل ان تحاسبوا " توجه به کارنامه عمل شهرداریها و استانداریها بطور مستمر و شفاف قبل از قضاوت مردم و عدالت حاکم بر تصمیمات، اخلاص و پایداری در نقش، دقت و سرعت عمل در رفتار، قانون مداری در شیوه عمل و تواضع و پاکدستی و ساده زیستی در اداره امور شهرها، روستاها و استان ها را خواستار شد./
نظر شما