نتوانسته ایم اسلام را به تناسب محتوا و غنای آن نشر دهیم

دکتر علی زارعی نجفداری مشاور رییس جمهور گفت: ناشران جهان اسلام ایران را به عنوان پایتخت فرهنگی حوزه نشر جهان اسلام انتخاب کردند.

به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر علی زارعی نجفداری مشاور رییس جمهور و دبیر کل دومین اجلاس بین المللی ناشران جهان اسلام امروز 18 آبان در نشست خبری که به منظور تشریح برنامه ها و ویژگی های این اجلاس برگزار شد گفت: اندیشه و تفکر علم و دانش را تولید می کند و این علم و دانش در بستر جامعه فرهنگ جامعه را تشکیل می دهد این 4 عامل زمانی اثربخش است که در جامعه انتقال یابد و فرهنگ جامعه را شکل دهد.

 

دکتر زارعی نجفداری حلقه واسط اندیشه و تفکر با فرهنگ جامعه را نشر و حوزه نشر دانست و افزود: اگر نشر نباشد تولید فکر خنثی می شود در بسیاری از موارد نشر دانش مهمتر از تولید دانش است اگر دانشی تولید شود اما منتشر نشود اثرش را از دست می دهد لذا زمانی دانش تاثیر دارد که به جامعه منتقل شود و انتقالش از حوزه نشر صورت گیرد.

 

وی با اشاره به اینکه مکتب حیاتبخش اسلام به عنوان دین خاتم مطرح است بیان کرد: اسلام همه مسائل در قرون مختلف را در بر دارد اندیشمندان بزرگ اسلامی در طول 1400 سال در تاریخ درخشیدند و این مساله مزید علت بر این ادعاست.

 

مشاور رییس جمهور با طرح این سوال که مشکل کجاست که نتوانستیم به تناسب محتوای اسلام غنی بودن این دین را نشر دهیم عنوان کرد: نشر علم و فرهنگ حیاتبخش اسلام در جوامع مختلف دغدغه بزرگ همه اندیشمندان مسلمان است اما آیا این دغدغه کافی است و دغدغه مند بودن کفایت می کند.

 

دکتر زارعی نجفداری تصریح کرد: ما می خواهیم در جهت کاهش دغدغه نشر اسلام در جهان کاری انجام دهیم و براین اساس با بسیاری از ناشران داخلی و خارجی مذاکره کردیم حوزه نشر جهان اسلام را مورد مطالعه قرار دادیم در نمایشگاه هایی بزرگ بین المللی حضور یافتیم و از نزدیک مشکلات حوزه نشر اسلام را دیدیم همینطور با بسیاری از فرهیختگان، ناشران و صاحب نظران بزرگ این حوزه صحبت کرده ایم.

 

دبیر کل دومین اجلاس بین المللی ناشران جهان اسلام بزرگترین مشکل حوزه نشر جهان اسلام را عدم آشنایی ناشران مسلمان با یکدیگر ذکر کرد و گفت: از قبل این مشکل مشکلات بسیار دیگری حاصل شده است به عنوان مثال در حال حاضر ناشران بزرگ مسلمان به جای اینکه همپوشانی و هم افزایی داشته باشند کار یکدیگر را خنثی می کنند.

 

تجمیع ناشران مسلمان در زیر یک سقف به عنوان سنگ بنای حرکت اجلاس ناشران جهان اسلام مساله دیگری بود که دکتر زارعی نجفداری به آن اشاره کرد و گفت: سه سال است که بر روی این قضیه کار می کنیم و در سال گذشته توانستیم اولین اجلاس ناشران جهان اسلام را برگزار کنیم که خوشبختانه با استقبال فراوانی مواجه شد.

 

وی با بیان اینکه ناشران جهان اسلام در اولین همایش ناشران جهان اسلام ایران را به عنوان پایتخت فرهنگی حوزه نشر جهان اسلام انتخاب کردند تصریح کرد: نتیجه اجلاس اول در بیانیه پایانی اجلاس درج شد همه شرکت کنندگان اجلاس از کشورهای مختلف بر استمرار این اجتماع اتفاق نظر داشتند و تصویب کردند که دبیرخانه این اجلاس در ایران می باشد زیرا تشخیص دادند که جمهوری اسلامی ایران این قابلیت را داراست.

 

دکتر زارعی نجفداری با اشاره به دعوت همه ناشران داخلی به دومین اجلاس بین المللی ناشران جهان اسلام یادآور شد: برای بیش از هفتصد ناشر دعوت نامه فرستاده شد یکی از معیارهای انتخاب ناشران برای شرکت در این اجلاس این بود که در سال 20 عنوان کتاب منتشر کرده باشند.

 

مشاور رییس جمهور با بیان اینکه علوم انسانی علی رغم اینکه محتوای غنی دارد و حرفهای بسیار برای گفتن مغفول مانده است گفت: علوم انسانی در حوزه نشر جهان اسلام در سده های اخیر رنگ و لعاب شایسته و بایسته را ندارد و مبانی غربی در این حوزه وارد شده است ما به عنوان تولیدکننده علوم انسانی در بسیاری از عرصه ها از جمله جامعه شناسی و روانشناسی و حقوق به مصرف کننده تولیدات دیگران تبدیل شده ایم علت این امر ماندگاری نهضت ترجمه در کشور است. اساتید و دانشمندان ما تالیف را فراموش کرده اند و به همین دلیل مبانی علوم انسانی غربی وارد علوم انسانی اسلامی شده است.

 

وی خاطرنشان کرد: ما در حوزه علوم انسانی اسلامی با مشکل مواجه هستیم و مقام معظم رهبری نیز بارها در این زمینه تذکر داده اند قدم اول برای رفع این مشکل تلاش فرهیختگان و تولیدکنندگان علم است و در قدم دوم حوزه نشر جهان اسلام باید وارد عمل شود.

 

براین اساس شایسته است که بابی ویژه در عبور انسانی در اجلاس ناشران جهان اسلام باز شود و البته ما در لابلای مباحث علوم انسانی اسلامی را به شکل پررنگ خواهیم داشت.

 

وی مبدا اجلاس ناشران جهان اسلام را جمهوری اسلامی ایران عنوان کرد و گفت: این حرکت حرکتی مستقل است که توسط حوزه نشر ایران ایجاد شده است اگر حرکتی در این حوزه صروت گیرد در وهله او ناشران ایرانی منتفع می شوند.

 

به گفته مشاور رییس جمهور 4 ساعت از 48 ساعت برگزاری مراسم اجلاس بین المللی ناشران جهان اسلام به صبحانه کاری در دومین روز اجلاس اختصاص یافته است که در آن ناشران ایرانی و خارجی به صحبت و رایزنی بپردازند.

 

دبیر کل دومین اجلاس بین المللی ناشران جهان اسلام در مورد ارتباط اجلاس ناشران جهان اسلام با دولت اظهار داشت: همانگونه که ظرفیت های دولت قابل توجه است بسیاری از ظرفیت های بخش خصوصی نیز قابل توجه است اما هنر این است که از ظرفیت هر دو بخش استفاده شود اجلاس ناشران جهان اسلام حرکت مستقلی از که به جایی وابسته نیست و از ظرفیت های حوزه های نشر بخش دولتی و خصوصی تواماً استفاده می کند و به همین دلی ارتباط خوبی با دولت و همچنین با بخش خصوصی دارد.

 

وی در پایان از خبرنگاران تقاضا کرد که برای پوشش هر چه بهتر دومین اجلاس بین المللی ناشران جهان اسلام تلاش کنند زیرا این اجلاس حرکتی است که در یکی از حوزه های بزرگ فرهنگ جهان اسلام آغاز شده است و نیازمند حمایت فرهیختگان و اهالی رسانه است.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 81846

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha