دولت برای جلوگیری از ضرر مرغداران از هر ابزاری استفاده کرده است

کلامی با اشاره به اینکه دولت در راستای حمایت از تولید و برای جلوگیری از ضرر و زیان مرغداران از هر ابزاری استفاده کرده است، گفت: همه حلقه های زنجیره مرغ مکلف به صدور فاکتور شدند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، «محمد رضا کلامی» در گفتگوی 18 و 30 دقیقه امروز (سه شنبه ۱۵ مرداد) شبکه خبر سیما به نوسانات قیمت مرغ اشاره کرد و با اشاره به اینکه دولت در راستای حمایت از تولید و برای جلوگیری از ضرر و زیان مرغداران از هر ابزاری استفاده کرده است، گفت: با محاسبات سازمان مسئول و پیشنهاد وزارت جهاد کشاورزی حداکثر قیمت مرغداران مصوب شد و اکنون قیمت مصوب مصرف کننده ۱۲ هزار و ۹۰۰ تومان است.

 

مدیرکل تنظیم بازار وزارت صمت با بیان اینکه به دلیل اعتماد دولت به تولید کنندگان قیمت عرضه مرغ گرم که به وسیله مرغدار ارائه می‌شود ۸ هزار و ۵۵۰ تومان تعیین شده است، گفت: مرغ گرم بعد از قرار گرفتن در خط یک و ۲ کشتار و تخلیه ها‌ی لازم سود مرغدارن حساب می‌شود و با این حساب قیمت مرغ درب کشتارگاه باید ۱۲ هزار تومان و تحویل به مردم در خرده فروشی‌ها ۱۲ هزار و ۹۰۰ تومان باشد.

 

کلامی با اشاره به اینکه ستاد تنظیم بازار کشور برمبنای نرخ‌های مصوب ابلاغیه‌هایی لازم را به استان‌ها اعلام کرده است، تاکید کرد: عدول از تکالیف اقدامات تنبیهی و تعزیری را به دنبال دارد از این رو همه حلقه‌های زنجیره مرغ مکلف به صدور فاکتور شدند که در صورت بروز تخلف به تعزیرات معرفی می شوند.

 

مدیرکل تنظیم بازار وزارت صنعتف معدن و تجارت ادامه داد: در کشتارگاه‌ها نیز مقرر شده است سازمان دامپزشکی کشور در زمان اجازه خروج مرغ علاوه بر مباحث بهداشتی؛ انجام رعایت درج قیمت مصرف کننده بر روی بسته بندی و مشخص شدن مقصد حمل و بارگیری مرغ مورد توجه قراردهد بر این اساس مرغدار دیگر نمی‌تواند به دلالان مرغ را بفروشد.

 

کلامی با بیان اینکه سال گذشته اختلاف نرخ کنجاله بسیار بالا بود که منجر به اصلاح قیمت مرغ شد، گفت: اکنون با توجه به وفور نهاده‌های دام و طیور قیمت نهاده‌ها زیر ۳ هزار تومان است و مرغداران نهاده‌ها را با قیمت مصوب دریافت می‌کنند بنابراین انتظار می‌رودنرخ فروش ۸۵۰۰ تومان برای مرغ زنده رعایت شود.

 

مدیرکل تنظیم بازار وزارت صمت با تصریح این نکته که به عنوان متولی سیاست گذاری باید به هر دوبخش مصرف کننده و تولید کننده با هم توجه کند، گفت:۸۰ میلیون مصرف کننده از دولت به عنوان سیاست گذار و حاکمیت مطالبه توجه به سفره خود را دارند تولید کننده نیز از دولت انتطاراتی دارد بنابراین برای اینکه اجحافی نباشد.

 

وی با بیان اینکه سران قوا در مصوبه خود سازمان حمایت را مسئول قرار داده اند و وزارت جهاد اعداد را به سازمان حمایت اعلام کند تا با محاسبه کف قیمت‌ها قیمت مصوبی پیشنهاد شود، افزود: اگر عدد ۸ هزار و ۵۵۰ تومان برای مرغ گرم اعلام شده به این دلیل است که مرغدارن این قیمت را رعایت نکرده اند و مرغ گرم را به قیمت ۱۰ هزار تومان به فروش رسانده اند.

 

کلامی همچنین درباره ابزار‌های کنترل قیمت مرغ گفت: در حلقه‌های مختلف ابزار‌های داریم. در بخشی که قرار است کالا به دست مصرف کننده برسد به شبکه‌های توزیع اعلام شده قیمت مرغ باید اتیکت داشته باشد و در صورت فروش بالاتر برخورد خواهد شد. در کشتارگاه نیز الزام شده اگر مرغداری قیمت مصوب را رعایت نکند و فاکتور ندهد اقدام قانونی می‌شود و اگر کشتارگاه ضریب ۶ درصد افت و ضایعات و سود قانوی را تا قیمت فروش ۱۲ هزار تومان رعایت نکند نیز اجازه خروج مرغ ندارد.

 

مدیرکل تنظیم بازار وزارت صمت با اشاره به اینکه به وزارت صمت، جهاد کشاورزی، دادستانی، سازمان تعزیرات، سازمان حمایت و بازرسی اصناف اعلام می‌شود قیمت‌های ابلاغی ستاد تنظیم بازار لازم الاجراست که همه حلقه‌ها مکلف به رعایت هستند، ادامه داد: قصور از آن به معنی تخلف است که باید برخورد شود.

 

کلامی درپایان به راهکارهای مناسب برای تنظیم بازار مرغ اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه مستولیت توزیع نهاده‌ها به وزارت جهاد کشاورزی داده شده است برای کلیه مرغداری‌ها حواله صادر می‌شود از این رو با هر فروشنده‌ای که با توجه به حواله قیمت را رعایت نکند برخورد خواهد شد، چون مرغدار باید نهاده را با نرخ مصوب تحویل بگیرد./

 

کد خبر 818371

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha