به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، به اسم های مختلفی می شناسندشان؛ معلول، کم توان، توانیاب و ... آمار دقیقی از تعداد افراد دارای معلولیت در کشور وجود ندارد. اما به گفته رییس سازمان بهزیستی وقت در سال ۹۷ در حدود یک میلیون و ۳۵۰ هزار معلول تحت پوشش خدمات بهزیستی هستند که از این تعداد ۱۴ درصد ناشنوا یا کم شنوا هستند، ۱۰ درصد نابینا یا کم بینا، ۴۲ درصد معلول جسمی حرکتی، ۲۰ درصد معلول ذهنی و ۵ تا ۶ درصد هم معلول روانی هستند.
از طرفی بنا به اظهار «زهرا ساعی» رییس فراکسیون معلولان مجلس، سالانه ۵۰ هزار نفر به آمار معلولان کشور افزوده می شود که برخی بر اثر سوانح رانندگی، حوادث مختلف دچار معلولیت شده و تعدادی نیز معلول متولد می شوند.
افراد معلول مانند سایر افراد جامعه حق زندگی و فعالیت در جامعه دارند و به همان نسبت باید از خدمات و امکانات رفاهی، درمانی و خدماتی بهره ببرند. در این میان قوانین زیادی برای بهبود کیفیت معلولان تصویب شده. در کنار مصوبات و قوانین مربوط به حمایت از معلولان، نهادها و سازمان های دولتی و مراکز خیریه نیز پای کار آمده اند تا افراد دارای معلولیت با کیفیت بهتری در جامعه زندگی کنند.
در این میان یکی از اقداماتی که جمعی از دوستان توان یاب و خوش ذوق برای ارائه خدمات به افراد دارای معلولیت ارائه کرده اند؛ ایجاد «رادیو توان» است. رادیو اینترنتی توان با رویکرد تقویت روحیه امید و نشاط، ایجاد خودباوری و بهبود کیفیت زندگی افراد توانیاب راه اندازی شد و تمام برنامه هایش نیز توسط معلولان اجرا می شود.
سرویس رادیو توان، یک وب سایت آنلاین شامل اخبار و صدا در حوزه های اجتماعی، فرهنگی، هنری، ورزشی و گردشگری برای شهروندان دارای معلولیت در سطح کشور است.
شناسایی و معرفی توانیابان موفق در زمینه های تخصصی مانند صدا، دوبله، بازیگری، مجری گری و کارگردانی از اهداف این برنامه است تا در راستای اشتغالزایی برای پوشش دهی حوزه خبر و تولید محصولات آموزشی، انگیزشی و فرهنگی در رادیو توان از آنها استفاده شود.
شناسایی و معرفی افراد موفق در تمامی زمینه ها، معرفی افرادی که در زمینه های رشته های هنری صدا، دوبله، بازیگری، کارگردانی و نویسندگی، تولید محصولات فرهنگی، هنری و تخصصی افراد توان یاب، بکارگیری توان یابانی که در رابطه با گویندگی دوبله و تهیه گزارش توانایی دارند، بکارگیری رابط زبان اشاره در پوشش دهی خبرهای تصویری برای ناشنوایان و پوشش دهی و معرفی انواع سازمان های مردم نهاد از اهدافی است که رادیو توان دنبال می کند.
یوسف رستمی، زهرا خان اف که در اقدامی ابتکاری به ایجاد رادیو اینترنتی مبادرت کرده اند، سعی دارند تا علاوه بر تقویت روحیه امید و نشاط در توان یابان، شناسایی استعدادهای این طیف از جامعه، بتواند با مسئولان، دست اندرکاران، برنامه ریزان و سیاست گذاران جامعه به ویژه در حوزه معلولان، افق های روشنی پیش روی توانیابان گشوده و کیفیت رندگی توانیابان را ارتقا دهد.
علاقه مندان می توانند برای استفاده از برنامه های رادیو توان به آدرس radiotavan.com مراجعه کنند.
نظر شما