به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شهرستان بشاگرد، اینجا بشاگرد است، منطقهای دور افتاده در جنوب شرق استان هرمزگان که شامل دهها روستا به مرکزیت سردشت است و روستاهای منتهی به مرکز شهرستان فاقد جاده آسفالت هستند.
به دلیل بُعد مسافت و نبود راه دسترسی مناسب، امکان حمل مصالح ساختمانی و ساخت سرپناه مناسب به سختی امکان پذیر است و از این رو اکثر اهالی روستاهای بشاگرد در کپر زندگی می کنند.
کشاورزی و دامداری که در گذشته در ابعاد کوچک در روستاهای بشاگرد از رونق خوبی برخوردار بود و معیشت اهالی را تامین می کرد، این سال ها به دلیل قهر طبیعت و خشکسالی از رونق افتاده است.
اما جوانان روستای درجک از توابع بخش مرکزی بشاگرد که با دارابودن 430 نفر جمعیت در فاصله 60 کیومتری سردشت مرکز شهرستان بشاگرد قرار دارد، طرحی نو در انداخته اند و با راه اندازی کانون فرهنگی هنری حاج عبدالله والی در مسجد امام علی(ع) روستا، کمر همت به تربیت نیرو و کادرسازی برای مدیریت آینده منطقه بسته اند.
این روستا 17 نفر فرهنگی، 32 طلبه و 7 نفر دانشجو در مقاطع تحصیلی مختلف دارد و حجت الاسلام « حسین غلامی » امام جمعه شهرستان بشاگرد از روحانیون جوان درجک است.
کانون فرهنگی هنری حاج عبدالله والی که 299 نفر از جوانان و نوجوانان روستا در آن عضویت دارند و در طول سال به ویژه فصل تابستان و ایام تعطیلات مدارس و دانشگاه ها برنامه های متنوع و مورد نیاز روز جامعه هدف را اجرا می کند.
« حمزه انصافی »، مدیرمسئول کانون فرهنگی هنری حاج عبدالله والی روستای درجک شهرستان بشاگرد به خبرنگار شبستان گفت: این کانون با هدف جذب نوجوانان و جوانان به مسجد، کمک به عمران و آبادانی مسجد، احیای کارکردهای متنوع مسجد و مصون نگه داشتن اهالی به ویژه نسل جوان در برابر توطئه های شوم دشمنان اسلام، انقلاب و نظام جمهوری اسلامی تاسیس شده است.
وی با بیان اینکه از جمعیت 430 نفری روستا، 299 نفر عضو کانون فرهنگی هنری مسجد امام علی(ع) هستند، افزود: در حال حاضر طرح غنی سازی اوقات فراغت تابستانه با حضور 58 نفر از نوجوانان و جوانان در حال اجراست.
مدیرمسئول کانون فرهنگی هنری حاج عبدالله والی روستای درجک بخش مرکزی شهرستان بشاگرد عنوان کرد: کلاس های این طرح در رشته های قرآن و عترت(روخوانی و روانخوانی)، فرهنگی(سرود و تواشیح) و هنری(صنایع دستی) دایر شده است.
انصافی از کتاب و کتابخوانی(ترویج فرهنگ مطالعه، مسابقه کتابخوانی، مشارکت در طرح روستاهای دوستدار کتاب)، فعالیت های اجتماعی(اردویی و گردشگری درون شهرستانی، استانی و کشوری)، آموزش و توانمندسازی(درسی و تقویتی) و ورزشی(فوتبال، فوتسال و ...) به عنوان دیگر بخش های طرح اوقات فراغت کانون یاد کرد.
وی با بیان اینکه 7 مربی متشکل از دو خانم و پنج آقا از بین طلاب و فرهنگیان روستای درجک در امر اجرای طرح اوقات فراغت با کانون فرهنگی هنری حاج عبدالله والی همکاری دارند، اضافه کرد: این طرح با مشارکت پایگاه مقاومت جعفر طیار، پایگاه خواهران حضرت رقیه(س)، دهیاری روستا و گروه جهادی شهید حججی در حال انجام است.
این فعال فرهنگی به دیگر برنامه های کانون اشاره کرد و گفت: اجرای طرح تلاوت نور(قرائت روزانه یک صفحه از قرآن به همراه معنی آیات در بین نماز مغرب و عشا)، طرح تفسیر آیات تلاوت شده، برپایی سنت حسنه اعتکاف در ایام البیض، اجرای طرح ترتیل خوانی قرآن در روزهای ماه مبارک رمضان و ... از دیگر فعالیت های کانون است.
بشاگرد که در گویش محلی از آن به بَشکَرد نام برده می شود شامل بیش از 270 روستا و آبادی کم جمعیت و در جنوب شرق استان هرمزگان و همجوار با استان های کرمان و سیستان و بلوچستان است و در سال 1385 به شهرستان ارتقا یافت.
تمامی شهرستان بشاگرد کوهستانی است؛ پس از پیروزی انقلاب اسلامی، ادارات و نهادها به ویژه کمیته امداد و جهادسازندگی در راستای مبارزه با فقرزدایی و همچنین مهار آب ها و توسعه اراضی قابل کشت و تنوع بخشی به الگوی کشت اقدامات درخور توجهی انجام داده اند اما تنها راه توسعه و آبادانی این منطقه، ایجاد راه مناسب، تامین آب برای شرب و کشاورزی و باغداری و بهره برداری از ظرفیت های مهم معدنی است.
تربیت نیروهای متخصص، متعهد و دلسوز در بین بومیان منطقه بشاگرد می تواند در آینده به توسعه، آبادانی و بالندگی این بخش از میهن اسلامی کمک شایانی کند که کانون فرهنگی هنری حاج عبدالله والی روستای درجک برنامه های خوبی را در جهت عملیاتی کردن این مهم در دستور کار دارد.
نظر شما