به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، همزمان با ایام اوقات فراغت تابستان برنامه های متنوع به همت کانون های فرهنگی هنری مساجد در سراسر کشور و به منظور غنی سازی این ایام در حال اجرا است، در راستای تشریح برنامه های این کانون ها در استان اردبیل، گفت وگویی با «نادر سقاء»، مدیر ستاد هماهنگی کانون های مساجد این استان انجام داده ایم که مشروح آن تقدیم حضورتان می شود:
رویکرد و مهمترین فعالیت های کانون های فرهنگی هنری مساجد استان اردبیل ویژه ایام اوقات فراغت تابستان چیست؟
همزمان با ایام اوقات فراغت برنامه های مختلفی در کانون های فرهنگی هنری مساجد استان اردبیل در محورهای قرآن و عترت، آموزش و توانمندسازی، فعالیت های اجتماعی، هنری و کادرسازی و کتاب و کتابخوانی در حال برگزاری است، ضمن اینکه تعامل خوبی نیز با دستگاه های اجرایی و بخش های خصوصی به منظور خدمت رسانی در کانون های استان انجام شده است به طوری که تاکنون 36 تفاهم نامه همکاری با این دستگاه ها با هدف ارائه تخفیف ها و خدمات رایگان به فعالان کانون های مساجد منعقد شده است.
در حوزه آموزش چه برنامه هایی در کانون های مساجد اردبیل پیش بینی شده است؟
برگزاری اردوی متمرکز آموزشی برای دو هزار نفر از فعالان کانون های مساجد اردبیل در اردوگاه فرزندان امام، ازجمله این برنامه ها است. کادرسازی و توانمندسازی فعالان فرهنگی محور این اردوی آموزشی است.
علاوه بر این، با همکاری شورای فرهنگی مساجد که متشکل از نمایندگان فرمانداری، آموزش و پرورش، اداره کل تبلیغات اسلامی، اداره کل اوقاف و امور خیریه، وزارت ورزش و جوانان، شهرداری و نهاد کتابخانه های عمومی استان است، سعی داریم تا کانون های فرهنگی هنری مساجد استان را در مناطق محروم و روستایی تقویت کنیم.
امسال کانون های فرهنگی هنری مساجد استان های سراسر کشور اقدام به ثبت فعالیت ها و برنامه های اوقات فراغت تابستان در سامانه «بچه های مسجد» کرده اند، چه تعداد برنامه در این سامانه از سوی کانون های مساجد اردبیل ثبت شده است؟
535 کانون فرهنگی هنری در سطح روستاها و شهرهای استان مشغول به فعالیت هستند، که از سوی اعضای ۴۶۰ باب آنها بیش از پنج هزار برنامه و فعالیت در سامانه بچه های مسجد ثبت شده است. بنابر آمارهای اعلام شده تاکنون استان اردبیل رتبه اول در میان استان های کشور را از نظر میزان ثبت فعالیت ها و برنامه ها در این سامانه داشته است.
با توجه به گسترش استفاده از فضای مجازی آیا برای این فضا نیز در کانون های فرهنگی هنری مساجد استان اردبیل طرح و برنامه ای در دست انجام است؟
یکی از مهمترین اهداف و اقدامات کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان اردبیل در فضای مجازی، تبیین تأثیر فضای مجازی بر آینده انقلاب اسلامی ایران است. برگزاری برنامهها و دورههای آموزشی در حوزه سواد رسانهای در کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان اردبیل در این راستا انجام می شود.
با توجه به در پیش بودن دهه امامت و ولایت کانون های مساجد استان چه برنامه ها و تدارکاتی را برای گرامیداشت عیدالله الاکبر «غدیر» تدارک دیده اند؟
طی هماهنگی های انجام شده با بنیاد بین المللی غدیر استان، از ظرفیت این بنیاد در برگزاری نشست ها و حلقه های معرفتی بهره می گیریم، به گونه ای که بنا داریم همزمان با این دهه 50 حلقه معرفتی در سطح مساجد استان با موضوع «حکومت در اسلام» برگزار کنیم.
علاوه بر این، برپایی کرسی های طرح «تلاوت نور» با قرائت سوره مبارکه مائده همراه با تفسیر آن در این ایام مورد توجه قرار می گیرد. دیدار با خانواده معظم شهدا، جانبازان و ایثارگران، برگزاری نشست های تبیین ولایت حضرت امیر(ع) در قرآن مجید و شرح نهج البلاغه با همکاری بنیاد بین المللی نهج البلاغه استان از برنامه های کانون های مساجد استان ویژه این ایام فرخنده است.
آیا برای این ایام برگزاری کارگاه ها و برنامه های آموزشی نیز پیش بینی شده است؟
به منظور آشنا کردن نسل جوان با اهمیت واقعه مهم غدیر، کارگاه های «غدیرشناسی» در مساجد با حضور طلاب، مربیان مجرب و روحانیون برگزار می شود. ضمن اینکه در دهه امامت و ولایت بنا داریم کتابچه غدیر را با همکاری بنیاد غدیر استان در سطح مساجد و کانون های فرهنگی هنری توزیع کنیم. قرائت خطبه غدیر، اجرای طرح عقد اخوت و نیز برنامه گروه های سرود خیابانی در این ایام مورد توجه قرار می گیرد.
نظر شما