« رحیم سالاری »، رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان رودان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در هرمزگان عنوان کرد: 150 نفر از بانوان صنعتگر چیره دست بخش بیکاه در این آزمون که به صورت عملی برگزار شد، شرکت کردند.
وی افزود: به منظور تکریم فعالان صنایع دستی و در راستی اجرایی کردن سیاست تمرکززدایی، آزمون صنایع دستی در مراکز بخش ها و دهستان های پرجمعیت شهرستان رودان برگزار می شود.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان رودان با بیان اینکه این آزمون با هدف شناسایی و ساماندهی صنعتگران برگزار می شود، گفت: امور بانوان بخشداری ها در امر برگزاری آزمون صنایع دستی با اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مشارکت دارند.
وی به شناسایی و ساماندهی شش هزار نفر فعال صنایع دستی در شهرستان رودان اشاره کرد و افزود: بیش از ۹۸درصد از این افراد را بانوان تشکیل می دهند و میانگین درآمد ماهیانه آنها بین 300 هزار تومان تا دو میلیون تومان است.
گفتنی است؛ قریب به 70 هزار نفر از زنان و مردان هنرمند هرمزگانی در 42 رشته صنایع دستی که 12 رشته آن بومی این استان و از قدمتی سه هزار و 500 ساله برخوردار است مشغول فعالیت هستند.
شایان ذکر است؛ صنایع دستی دریایی، چادر شب بافی، سوزن دوزی، گلابتون دوزی، حصیربافی، سفال، پوشاک سنتی و وسایل صدفی از مهمترین صنایع دستی استان هرمزگان است که حدود 30 درصد آن به ایتالیا، چین، ترکیه، امارات متحده عربی، کویت و دیگر کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر می شود.
نظر شما