به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، «سیفالله مسرور» در جمع اصحاب رسانه که ظهر امروز(دوشنبه، 7 مرداد) برگزار شد با بیان اینکه وظیفه ابتدایی سازمان بازرسی، نظارت است اظهار کرد: در بخش نظارتی هدف سازمان بازرسی، پیشگیری از وقوع تخلف و جرم است که در این راستا سال گذشته، 17 گزارش هشداری به دستگاههای مختلف استان داده شده است.
بازرس کل استان گیلان ادامه داد: این گزارش های هشداری در حوزه های بهداشت و درمان، جلوگیری از تغییر کاربری اراضی، دریافت شهریه مازاد مدارس، جلوگیری از دخالت شوراها در شهرداریها، در حوزه پسماند و اجرای نظام تحول سلامت در بیمارستانهای استان بوده است.
وی افزود: همچنین عضویت بازرسی کل استان در بیش از 20 کمیسیون، کمیته و کارگروه تصمیمگیری استان از اقدامات نظارتی اداره کل است که به منظور سهیم شدن در تصمیم گیریها در سطح استان است.
بازرس کل استان گیلان همچنین با اشاره به برخی مشکلات استان در حوزه سلامت و بهداشت افزود: با توجه به معضل پسماند استان که سلامت مردم را تهدید میکند و متاسفانه طی سالهای گذشته تدابیر لازم در نحوه مقابله با آن دیده نشده است، بازرسی کل استان با انجام تحقیقات تخصصی، گزارش 300 صفحهای در این موضوع تهیه کرده که نقش و ضعف دستگاههای مختلف در آن مورد بررسی قرار گرفته است.
مسرور تصریح کرد: نتیجه این گزارشات 45 پیشنهاد لازمالاجرای اصلاحی است که به دستگاههای مربوطه اعلام شده و دستگاهها مکلف به اجرای آن هستند.
وی یکی دیگر از اقدامات بازرسی کل استان در گیلان را بررسی توانمندی استان در برخورد با حوادث طبیعی از جمله سیل عنوان کرد و گفت: در این راستا نیز بررسیهای مفصلی صورت گرفته و شاهد نقایص عمدهای در مدیریت بحران استان هستیم.
مسرور افزود: متاسفانه استان به دلیل کمبود امکانات برای مقابله با حوادث و پایان نیافتن سدهای در حال ساخت و به طور کلی نبود برنامه مدون در ستاد بحران در بلایای طبیعی بسیار آسیب پذیر است و در این حوزه نیز هشدارها و پیشنهادهای متعددی به دستگاههای مربوطه ارائه شده است.
بازرس کل استان گیلان به موضوع ویلاسازی در اراضی کشاورزی استان نیز اشاره و اظهار کرد: با توجه به ایراداتی که طرح هادی دارد با همکاری بنیاد مسکن پیگیر بازنگری در این طرح هستیم که در این راستا، بیش از 58 هزار هکتار از اراضی طرح هادی 530 روستا از طرح مذکور خارج و به چرخه کشاورزی بازگشته است.
وی تصریح کرد: آنچه که در تغییر کاربریهای اراضی کشاورزی رخ میدهد و منجر به ویلاسازی به ویژه از سوی غیربومیها شده و نگرانی مردم و مسئولان را در برداشته در حوزه طرح هادی است که در سال های گذشته بخش عظیمی از اراضی کشاورزی روستاها را در طرح هادی با عنوان کاربری مسکونی تشخیص دادهاند و همین موضوع باعث شده که شاهد ساخت و ساز بی رویه ویلاها در سطح استان باشیم.
مسرور با بیان اینکه باید به سمت اصلاح قوانین و مقررات پیش برویم گفت: بازنگری طرح هادی که بازرسی کل استان به دنبال ان است راهکار بازگشت اراضی کشاورزی استان به چرخه کشاورزی و جلوگیری از ویلاسازیهای بیرویه است.
*هزینه برخورد با فساد از خود فساد بیشتر شده است
بازرس کل استان گیلان دومین وظیفه این سازمان را بازرسی از دستگاهها برشمرد و با ابراز اینکه هر نیروی فاسد موجب ضربه زدن به نظام است، از واحدهای نظارتی داخلی دستگاهها در استان ابراز نارضایتی کرد و افزود: دستگاههای نطارتی مانند حراست ها و بازرسیهای داخلی دستگاهها باید به وظیفه خود عمل کنند و به دور از تعارف، مانع از وقوع جرم و فساد در دستگاه ها شوند.
مسرور افزود: در سال 97، 43 برنامه بازرسی از دستگاه ها در سطح استان انجام دادهایم که طی آن، 115 گزارش و 475 پیشنهاد اصلاحی به دستگاه ها ارائه شده است.
وی ادامه داد: در این راستا، 36 پرونده کیفری و 83 پرونده تخلفات اداری در سال 97 تشکیل شد که در نهایت برای 70 متخلف، حکم قضائی صادر شده است.
بازرس کل گیلان با بیان اینکه فساد به صورت ریشهای باید حل شود گفت: سال گذشته در حوزه تخلفات اداری، 158 نفر در مراجع قضائی محکوم شدند.
با اعلام این آمار، مسرور به ارائه گزارشی از تخلفات از ابتدای سال تاکنون پرداخت و افزود: با وجود اینکه هدف سازمان بازرسی اصلاح امور است اما از ابتدای امسال تاکنون 16 پرونده تخلفاتی به مراجع قضائی ارسال شده که طی آن برای 16 نفر رای صادر شده است.
به گفته وی، در حوزه تخلفات اداری نیز در سال جاری، با استناد به گزارشها و بررسیهای سازمان بازرسی استان، 53 نفر در مراجع قضائی محکوم شدهاند.
مسرور با بیان اینکه هدف سازمان بازرسی اصلاح امور است تاکید کرد: با وجود حضور و نظارتهای مکرر سازمان بازرسی استان، آمار سال 97 نشان میدهد که ارتکاب به فساد در دستگاه های استان نسبت به سال 96 از کاهش برخوردار بوده و و این مهم نشاندهنده ایجاد حساسیت و احساس مسئولیت بیشتر در مدیران دستگاههاست.
بازرس کل استان در ادامه نشست، در پاسخ به خبرنگار شبستان درباره آسیبشناسی از دستگاههای فساد خیز اظهار کرد: اولویت سازمان بازرسی اینست که دستگاههایی که بیشترین شکایات از آنها صورت گیرد مورد بازرسی دقیق و بیشتر قرار گیرند که در گیلان، دستگاههایی مانند شهرداریها، منابع طبیعی، دانشگاه علوم پزشکی، بانکها و سازمان ثبت اسناد و املاک بیشترین شکایات را داشتهاند و محل بازرسی بیشتر سازمان بازرسی کل قرار گرفته اند.
وی تصریح کرد: البته دستگاههای خدماترسان با توجه به رجوع بیشتر مردم، مطمئنا بیشتر در دید و نظر شهروندان قرار میگیرند و همین موضوع باعث میشود که بیشترین شکایات را نیز از این دستگاهها شاهد باشیم.
مسرور همچنین در بخش دیگری از این نشست با حمایت از دادستانی انزلی در توقف اجرای طرح بایوجمی تالاب انزلی گفت: اجرای این طرح با بررسیهای انجام گرفته از ابهامات جدی برخوردار است و سازمان بازرسی استان با تشکیل کارگروه تخصصی مدیریت و احیای تالاب انزلی ضمن حمایت از تصمیم دادستانی انزلی، با اجرای طرح بایوجمی مخالف است.
بازرس کل استان گیلان همچنین درباره حوزه شهری رشت و مدیریت شهری این شهر به کسانی که آرامش شهر را بر هم میزنند هشدار داد و اظهار کرد: سازمان بازرسی به شدت مراقب رفتار کسانی است که به دنبال منافع خود در مدیریت شهری رشت هستند و آرامش شهر را بر هم میزنند.
مسرور با بیان اینکه رشت پس از 11 ماه به ثبات مدیریتی رسیده افزود: نبود ثبات مدیریتی در شهر رشت موجب متضرر شدن شهر و مردم شده و سازمان بازرسی هرگونه انحراف در اجرای قانون از سوی مدیران شهرداری و شورای شهر را بر نمی تابد و به مقابله با آن میپردازد.
نظر شما