مانع‌تراشی گرانی‌ها برای طرح «هر مسجد، یک جهیزیه»/مبالغی که دیگر گره‌گشا نیست

بر اساس تفاهم‌ مرکز رسیدگی به امور مساجد و کمیته امداد امام خمینی(ره) در سال ۹۶ مقرر شد با طرح «هر مسجد، یک جهیزیه» به هر زوج مبلغ ۷۵ میلیون ریال اختصاص یابد، مبلغی که با رشد نجومی قیمت‌ها دیگر کفاف نمی‌دهد و باید نسبت به آن تجدیدنظر شود.

خبرگزاری شبستان، گروه مسجد و کانون‌های مساجد: اولین روز از ماه ذی الحجه (ماه شادی اهل بیت(ع) و وقوع دو عید سعید قربان و غدیر)، در تقویم اسلام مزین به سالروز زیباترین پیوند آسمانی جهان است، یعنی سالروز پیوند امیرمومنان امام علی(ع) با یگانه بانوی جهان(س) که روز ازدواج نام گرفته و آغاز هفته ازدواج است.

 

از این رو، به مناسبت این ایام فرخنده گزارشی از فعالیت های مساجد در راستای تامین جهیزیه زوج های جوان کم بضاعت و نیازمند تهیه کرده ایم که مشروح آن در ادامه می آید:

 

 

 

خردادماه 1396 خبر جذاب و امیدخشی در برخی از رسانه های کشور منتشر شد مبنی بر آنکه «بر اساس تفاهم نامه کمیته امداد خمینی(ره) و مرکز رسیدگی به امور مساجد، مقرر شد در قالب طرح «هر مسجد، یک جهیزیه»، مساجد استان تهران برای تامین جهیزیه تعداد قابل توجهی از زوج های جوان اقدام کنند. در گام نخست، این کار با تامین حداقل ۵۰۰ جهیزیه در همان سال آغاز شد.

 

البته همانطور که می دانیم مساجد و مسجدی ها هیچ گاه منتظر چنین تفاهم نامه هایی برای یاری رسانی به افراد نیازمند نمی مانند، موضوعی که در خدمات رسانی به سیل زدگان سیلاب های اخیر در برخی از استان های کشورمان شاهد آن بودیم. نکته مهم این است که چنین تفاهم نامه هایی به کمک رسانی ها جهت می دهد، همچنان که پویش ملی «هر مسجد، یک خانه» به کمک های مردمی برای یاری رسانی به سیل زدگان جهت بخشید، و کمک ها را به ساخت سرپناه برای سیل زدگان هدایت کرد چراکه تامین سرپناه مهمترین نیاز آسیب دیدگان در جریان حوادث و بلایای طبیعی است.

 

از این رو، کمیته امداد امام خمینی (ره) در راستای گسترش طرح هر مسجد، یک جهیزیه و همچنین سامان دهی به خدمات رسانی به نیازمندان تحت تکفل خود در هر محله ای از ایران، اقدام به راه اندازی مراکز نیکوکاری در مساجد کرد که با استقبال خوبی از سوی ائمه جماعات و اعضای هیات امنای این خانه های خدا مواجه شد به طوری که اکنون مساجد جامع و محوری محلات دارای یک مرکز نیکوکاری است.

 

 

 

برای نمونه مرکز نیکوکاری محله اقدسیه شهر ری در مسجد حضرت ابراهیم خلیل (ع) و همین مرکز در مسجد جامع مسعودیه واقع در محله مسعودیه مستقر و فعال شده است.

 

حجت الاسلام والمسلمین «حسین بحری خراسانی»، امام جماعت مسجد مسعودیه در این باره به شبستان گفت: تاسیس مرکز نیکوکاری در مساجد مرکزی هر محله به جمع آوری کمک های مردمی انسجام بخشیده است و ما این موضوع را طی دو سال فعالیت این مرکز در این مسجد از نزدیک شاهد بوده ایم.

 

این اظهارات نشان می دهد مفاد تفاهم نامه مزبور به خوبی اجرا شده است. «کمیته امداد امام خمینی(ره) در این تفاهم نامه متعهد شده است علاوه بر حمایت از محوریت مساجد به عنوان تشکل های نیکوکاری مردمی در جمع آوری کمک های مردمی و توزیع آن میان نیازمندان، نسبت به شناسایی نیازمندان ساکن در محله و معرفی به مسجد با اولویت مددجویان ساکن در محله و سایر محلات اقدام کند. همچنین اطلاع رسانی عمومی در خصوص شیوه های دریافت و مصرف وجوه جمع آوری شده به منظور افزایش اعتماد عمومی، جذب مشارکت های مردمی، تبدیل آن به اقلام جهیزیه و توزیع آن بین نیازمندان و گردآوری قرآن های مازاد بر نیاز با محوریت مساجد و ارائه به محرومان در سطح محله از جمله تعهدات مرکز رسیدگی به امور مساجد کشور است.»

 

 

اجرایی شدن مفاد این تفاهم نامه از روز جهانی مساجد در سال 1396 به صورت جدی کلید خورد و طی آن اعلام شد ارزش ریالی هر جهیزیه ‌ای که در قالب طرح «هر مسجد، یک جهیزیه» تهیه می ‌شود، 75 میلیون ریال است که بر اساس تفاهم نامه میان مرکز رسیدگی به امور مساجد و کمیته امداد امام خمینی(ره)، 30 میلیون ریال آن توسط  مسجد، 10 میلیون ریال توسط کمیته امداد امام خمینی(ره) و باقی آن با کمک خیرین تأمین می ‌شود.

                                   

این وجوه برای تامین جهیزیه شامل اقلام ضروری زندگی از جمله یخچال فریزر، اجاق گاز، فرش، تلویزیون، جارو برقی، ماشین لباسشویی، سرویس قابلمه، پنکه، سرویس چینی، اتوبخار، پتو، سرویس قاشق و چنگال، پشتی، کتری، ساعت، ساک فرهنگی (قرآن، مفاتیح، سجاده، چادر نماز و کتاب های خانواده) از تولیدات داخل هزینه می شود.

 

البته 75 میلیون ریال در سال 1396 برای تامین بخشی از این اقلام کفاف می داد اما اکنون و با افزایش نجومی و ثانیه ای قیمت ها نه! بنابر این، لازم است مرکز رسیدگی به امور مساجد و کمیته امداد امام خمینی(ره)، تجدیدنظر جدی در مفاد تفاهم نامه خود داشته باشند وگرنه یک بار دیگر شاهد شکست دستگاه ها در اجرای کارهای فرهنگی خواهیم بود.

 

البته این شکست به اقدامات خیرانه مساجد ربطی نخواهد داشت چراکه آنها بدون تفاهم نامه نیز همیشه در انجام کارهای خیر و تامین نیازهای گروه های مختلف مردمی پیشگام و موفق بوده اند. چنان که حجت الاسلام والمسلمین «سید عبدالهادی علم الهدی»، امام جماعت مسجد الزهرا (س) (واقع در تهران، خیابان ری، محله آب منگل)، درباره فعالیت های این مسجد در زمینه تهیه جهیزیه زوج های جوان نیازمند به شبستان گفت: در طول سال کار جمع آوری و توزیع جهیزیه برای زوج های جوان در این مسجد انجام می شود.

 

 

 

 

جالب است بدانید مرکز رسیدگی به امور مساجد برای اجرای طرح «هر مسجد، یک جهیزیه» دبیرخانه ای تشکیل داده که مهم ترین وظیفه آن عبارت است از اینکه کارگزاران مسجد با تشریح اهداف و مراحل طرح «هر مسجد، یک جهیزیه»، نمازگزاران، خیرین و اهالی محل را به مشارکت در اجرای این طرح و استفاده از تمام ظرفیت ‌های مسجد برای تأمین حداقل یک جهیزیه تشویق کرده و پس از جمع آوری کمک های نقدی مردم، نیازمندان واقعی جهت دریافت جهیزیه را شناسایی کرده و مبالغ جمع آوری شده را در قالب فیش های سه میلیون تومانی به شماره حساب ۱۴۸۲۱۳۳۶/۵۱ بانک ملت به نام حساب امانی سایر - کمیته امداد امام خمینی(ره) استان تهران واریز کرده و اصل فیش واریزی به همراه مشخصات فرد نیازمند را به ناحیه مربوطه مرکز رسیدگی به امور مساجد تحویل دهند.

 

گزارش خبرنگار شبستان از برخی مساجد نشان می دهد فعالیت این دبیرخانه تاثیر چندانی در پیشبرد کارها نداشته است و این اهالی مساجد هستند که آستین ها را برای فرستادن جوانان به خانه بخت بالا زده اند. در واقع شاید فایده چنین ورودهایی همان باشد که در ابتدای بحث به آن اشاره شد یعنی هماهنگی بیشتر کارها و جلوگیری از هدررفت توانمندی ها.

 

 

کد خبر 815234

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha