پروژه نیمه‌تمام بازسازی مسجد بقیةالله(عج) در سایه بدقولی نهادها

اواخر سال ۹۵ بود که هیئت‌امنای مسجد بقیةالله(عج) تصمیم گرفت به دلیل فرسودگی بنا و خطرات احتمالی، این مسجد را بازسازی کند اما عملی نشدن قول بسیاری از نهادهای شهری مبنی بر حمایت از این پروژه، کار را نیمه‌تمام باقی گذاشته است.

خبرگزاری شبستان، گروه مسجد و کانون‌ های مساجد: تعداد زیادی از مساجد کشورمان با کمبود امکانات دست به گریبان هستند، برخی بنایشان قدیمی و فرسوده شده است و بعضی از آنها حتی از کمترین تجهیزات ایمنی نیز برخوردار نیستند. همه این ها در حالی است که مساجد متولی خاصی ندارند هرچند به ظاهر حدود ۲۰ دستگاه خود را مسئول این مرکز دینی و فرهنگی می دانند.

 

معروف ترین مورد از بروز حوادث برای مساجد کشورمان طی سالیان اخیر به پرونده آتش سوزی مسجد ارک تهران که منجر به جان باختن ۷۸ نفر شد، برمی گردد، رویدادی که بیست و ششم بهمن ‌ماه سال ۸۳ مصادف با پنجم محرم رخ داد و هنوز علت واقعی آن به درستی روشن نشده است.

 

Image result for ‫آتش سوزی مسجد ارک‬‎

 

 

دی ماه 1395 نیز خبر آتش سوزی مسجد مهدیه کارخانه قند ورامین در رسانه ها منتشر شد که به تعبیر «مرادطلب»، دادستان عمومی و انقلاب ورامین، این رویداد کاملا اتفاقی بود و هیچ سندی درباره عمدی بودن آن در دست نیست.

 

از سوی دیگر چند سال پیش مسجد حضرت سیدالشهدا (ع) واقع در خیابان مولوی تهران به دلیل انجام عملیات عمرانی مترو دچار فرونشست شد و همین موضوع سبب شد کار بازسازی آن صورت گیرد. حجت الاسلام «امیر محسن فاطمی مهر» امام جماعت این مسجد در گفت و گو با خبرنگار شبستان در این باره گفته بود: «مرمت و نوسازی مسجد حمزه سیدالشهدا (ع) با اعتباری بالغ بر 2 میلیارد تومان اخیرا به اتمام رسید. متاسفانه مسئولان شهری و هیچ کدام از نهادها در بازسازی و مرمت این مسجد حمایتی از ما نداشتند و مسجد با کمک خیرین و مردم بازسازی و تجهیز شد.»

 

این قصه سر دراز دارد ... مسجد «ساعت» (که آن را به عنوان مسجد الاقصی و مسجد مشیرالسلطنه نیز می شناسند) واقع در خیابان مولوی تهران سال ها است که باید بازسازی شود اما پیگیری مسئولان آن برای بهبود وضعیت بی‌نتیجه است و به گفته حجت الاسلام «ابراهیم بهاری»، امام جماعت این مسجد، گویا برای میراث فرهنگی و گردشگری نمی صرفد، که این مسجد را مورد مرمت و بازسازی قرار دهند.

 

Image result for ‫مسجد ساعت‬‎

 

 

از این نمونه ها که بگذریم باید برگردیم به موضوع اصلی این گزارش: مسجد بقیه الله (عج) واقع در تهران، خیابان شوش شرقی، نبش چهارراه لب خط. ابتدا این مطلب را بیان کنیم که این مسجد در یکی از قدیمی ترین و فرسوده ترین مناطق شهر تهران واقع شده است: منطقه 15 شهرداری تهران.

 

به گزارش شبستان، بسیاری از محلات قدیمی این منطقه از تهران مانند منطقه 12 در بافت های فرسوده قرار گرفته اند و سال ها است که شهرداری و شورای اسلامی شهر تهران به دنبال بازسازی این محلات هستند.

 

حجت‌ الاسلام والمسلمین «عبدالرضا پرهیزگار» در این باره به خبرنگار ما گفت: بنای این مسجد کاملا فرسوده شده بود و هر لحظه احتمال خرابی آن می رفت بنابراین در اواخر سال 1395 هیات امنای این خانه خدا تصمیم به بازسازی آن گرفت.

 

 

امام جماعت مسجد بقیه الله (عج) افزود: باوجود قول های مساعدی که برخی از دستگاه های شهر تهران درباره تامین هزینه های بازسازی این مسجد فرسوده داده اند اما تاکنون بخش عمده ای از آن عملی نشده است و به همین دلیل این کار همچنان ناتمام مانده است.

 

وی ادامه داد: از زمان آغاز بازسازی مسجد بقیه الله (عج) تاکنون هیچ یک از برنامه های عبادی و فرهنگی این مسجد متوقف نشده است، هرچند شاید برای برخی نمازگزاران به ویژه افراد مسن مشکلاتی پیش می آید ولی نیت ما تعطیل نشدن عبادت خدا در این مسجد تا پایان کار بازسازی است.

 

مشاهدات میدانی خبرنگار ما حکایت از این دارد که بازسازی مسجد بقیه الله (عج) با وضعیت موجود و محقق نشدن قول های مسئولان برخی از دستگاه های شهر تهران، احتمالا چند سال دیگر نیز به طول خواهد انجامید.

 

کد خبر 815017

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha