تماشای فیلم در سینما می تواند آینده یک کودک کار را متحول کند

مدیرعامل خیریه «همیاری» معتقد است خیریه ها در کنار فعالیت های حمایتی و تسکینی باید به بهره مندی افراد تحت پوشش خود از برنامه های فرهنگی همچون سینما، تئاتر، کنسرت و کتابخوانی بیاندیشند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، چهارشنبه هفته گذشته دوم مردادماه نخستین گروه از کودکان و نوجوانان خیریه «ایلیا» شامل 140 نفر در قالب طرح «سینما با ما» به تماشای رایگان فیلم در سینما آزادی نشستند. «سینما با ما» نام طرحی است که با محوریت خیریه «همیاری» و مدیریت پردیس سینما آزادی و تعامل این دو نهاد قرار است امکان اکران رایگان برای اقشار کم برخوردار را فراهم کند. در اجرای پایلوت «سینما با ما»، خیریه های ثبت شده می توانند برای حضور اعضای خود در این اکران های ویژه ثبت نام کنند. اکران هایی که برای صبح روزهای شنبه، یکشنبه، دوشنبه و چهارشنبه برنامه ریزی شده است. پیش از این در گفتگو با «امیرحسین قاسمی» مدیرعامل خیریه همیاری با عنوان «سینما با ما به دنبال بهره مندی اقشار آسیب پذیر از سینماست» جزئیات این طرح اجتماعی را بررسی کردیم. آن چه در پی می آید درباره فعالیت های خیریه همیاری در زمینه فراهم سازی بسترهای فرهنگی هنری برای افراد تحت پوشش و آموزش آن هاست.

 

تاثیر تماشای فیلم در سینما بر کودکان و نوجوانان و خانواده های کم برخوردار را چه طور ارزیابی می کنید.   

در کنار تاثیر عمومی  تماشای فیلم در سینما برای اقشار کم برخوردار که برای آن ها موقعیتی مشابه سایر اقشار جامعه فراهم می کند، این طرح به دنبال ایجاد فرصت اجتماعی و اموزشی برابر برای کودکان و خانواده های نیازمند است. شاید اندیشه یک کودکان کار با تماشای یک فیلم در سینما، چنان تحت تاثیر قرار گرفت که آینده او را متحول کرد.

 

نهادهای فرهنگی چگونه می توانند با این طرح همراهی کنند؟

تعامل مشترک با پردیس سینمایی آزادی، پایه و محور این طرح بود. به همین خاطر سایر نهادهای فرهنگی نیز می توانند از پتانسیل های خود برای ایفای این نقش بهره ببرند. البته سایر نهادها یا افراد علاقمند به حمایت از کودکان نیازمند می توانند در طرح هایی چون «پا به پا لبخند» ویژه تامین کفش مورد نیاز کودکان سیستان و بلوچستان با ما همکاری کنند. 

 

غیر از سینما، فعالیت خیریه «همیاری» در حوزه های دیگر فرهنگ و هنر چگونه است؟

ما علاوه بر فعالیت های حمایتی و تسکینی که با محوریت دغدغه های اقتصادی صورت می گیرد، به حضور فرهنگ و هنر در سبد فعالیت های خیریه ها اعتقاد داریم بنابراین مثلا در حوزه موسیقی، بچه های تحت پوشش ما هر سال در چندین کنسرت حضور می یابند که از جمله آن ها می توان به اجراهای رضا صادقی و شهاب مظفری اشاره کرد. بلیط بسیاری از این اجراها توسط خود هنرمندان یا افراد خیر تامین می شود. 

 

تئاتر هم در کنار خرید کتاب و مطالعه از جمله فعالیت های مورد نظر ما برای کودکان تحت پوشش است.

 

آموزش رشته های هنری چه جایگاهی در نگرش خیریه شما دارد؟

حضور صرف در برنامه های فرهنگی هنری برای کودکان کافی نیست، به همین خاطر در کنار تدارک این برنامه ها، کلاس های آموزشی نیز در نظر گرفته شده است. به طور مثال خیریه ما برای کودکان کلاس تئاتر و کتابخوانی برگزار می کند و کلاس دف و سرود هم داریم.

 

سایر فعالیت فوق برنامه «همیاری» چیست؟

خیریه همیاری با رویکرد توجه به نیازهای فوق برنامه کودکان در کنار نیازهای مادی و درمانی شکل گرفته است. بر همین اساس با حضور بچه های خیریه یک تیم فوتبال تشکیل داده ایم که تاکنون حضوری چشمگیر داشته است. 

 

خیریه «همیاری» چگونه شکل گرفت و چه جامعه ای از نیازمندان را پوشش می دهد؟

خیریه «همیاری» از چهارسال قبل با تمرکز بر بچه های کار کوره های آجرپزی اطراف تهران شکل گرفت و اکنون به استان های کردستان و سیستان و بلوچستان هم خدمات رسانی می کنیم.

 

تعداد افراد تحت پوشش چند نفر است؟

در تهران مجموع کودکان کار تحت پوشش به همراه خانواده هایشان حدود 650 نفر هستند و در دو استان کردستان و سیستان و بلوچستان در قالب طرح «پا به پا لبخند» نزدیک به 2500 نفر مورد حمایت قرار گرفته اند.

کد خبر 814914

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha