به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یاسوج، بانوان متدین و مومن شهرستان چُرام با برگزاری همایش «عفاف و حجاب» در محل گلزار مطهر شهدای این شهر، بر حفظ حجاب و عفاف و ترویج آن در جامعه تاکید کردند .
«حجت الاسلام سیدنورالله افشار» در این همایش، گفت: مقابله با هجمه هایِ پیشبینی شده در کشف حجاب زنان، ایجاد زمینه همکاری و همافزایی سازمانها و سمنها در حجاب و عفاف و تقویت اعتماد به نفس در زنان محجبه از اهداف برپایی این همایش است.
امام جمعه شهر چُرام یکی از پلیدترین توطئههای دشمنان اسلام در تاریخ معاصر را، توطئه کشف حجاب دانست و اظهار داشت: رضاخان با طرح کودتای سوم اسفند ۱۲۹۹ و با حمایت و هدایت انگلیسیها بر سر کار آمد و درصدد اجرای تز اسلام زدائی و جایگزینی ارزش های لیبرالیستی در جامعه بود.
وی یادآور شد: از مهمترین جلوههای این طرح، پدیده کشف حجاب بود که برای آماده ساختن زمینه کشف حجاب، مجلس در ششم دیماه ۱۳۰۷ قانون متحدالشکل نمودن البسه را تصویب کرد.
افشار ادامه داد: بر اساس آن، پوشیدن کت و شلوار، کراوات و کلاه فرنگی، برای مردان الزامی و تلاشهای رضاخان، باعث شد تا عدهای از زنان غربزده، به ویژه زنان درباری و دولتمردان، به صورت بیحجاب یا بدحجاب، در مجامع و معابر عمومی ظاهر شوند و مردم نیز تحت تأثیر اختناق و ظلم رضاخانی، حساسیت لازم را از خود نشان ندادند.
امام جمعه شهر چُرام خاطرنشان کرد: در سال ۱۳۱۳ رضاخان عازم ترکیه شد و با مشاهده تغییراتی که رژیم لائیک ترکیه به رهبری «مصطفی کمال آتاتورک» در جهت غربی کردن جامعه مسلمان ترکیه اجرا کرده بود، تحت تأثیر قرار گرفت و شدیدتر از گذشته، در راستای اسلام زدائی و به ویژه حجاب زدائی گام برداشت.
وی گفت: در بهمن ماه سال۱۳۱۳ و همزمان با افتتاح دانشگاه تهران، به دختران دستور دادند که بدون حجاب به تحصیل مشغول شوند، این در حالی بود که اقدامات رضاخان در این جهت، واکنش و مخالفتهای مردمی را به رهبری روحانیت باعث شد که از مهم ترین آنها، میتوان به سرکوب قیام «مسجد گوهرشاد» و کشتار مردم مظلوم اشاره کرد.
افشار اظهار داشت: حدود ۶ ماه پس از فاجعه مسجد گوهرشاد، رضاخان با بیاعتنایی به علما و مردم، در روز ۱۷دی ماه ۱۳۱۴ در جشن فارغ التحصیلی دانشسرای مقدماتی دختران در تهران، مقررات کشف حجاب زنان را به طور آشکار و رسمی اعلام کرد و خود به اتفاق همسر و دخترانش- که بدون حجاب بودند- در این جشن که به ابتکار علیاصغر حکمت، وزیر معارف و فراموسونر معروف تشکیل شد، شرکت و سخنرانی کرد و دورهای سیاه برای زنان ایران در تاریخ آغاز شد.
امام جمعه چُرام گفت: شورای فرهنگ عمومی کشور، سالروز قیام مردم مشهد را علیه کشف حجاب، به عنوان روز عفاف و حجاب نامگذاری کرده و قیام مردم مشهد و واقعه مسجد گوهرشاد در مقابله با کشف حجاب، مصداق بارز مبارزه با منکری است که هنوز متأسفانه آثار شوم آن در کشور ریشه کن نشده است.
وی اضافه کرد: حمله قزاقهای رضاخانی به مسجد گوهرشاد و مقاومت مردم مشهد، نشان از پیشینه درخشان مردمِ خطه ایران زمین در مقابله با تهاجم فرهنگ غرب بود.
افشار با اشاره به اینکه، حجاب محدودیت نیست و مصونیت بوده و زنان ایرانی با حفظ حجاب اسلامی و در سایه این امنیت توانستهاند به موفقیت دست یابند، تاکید کرد: به همراه مردم و بانوان شهرستان چُرام و افراد متدین با افتخار از این میراث فاطمی دفاع می کنیم.
شایان ذکر است، احیاء و ترویج فرهنگ عفیفانه و کمک به تحکیم و استحکام بنیان خانواد با شعار «حجاب میراث ایرانی، گرایش جهانی» از خواسته های تجمع کنندگان در این همایش بود .
در پایان این همایش از بانوان و دختران محجبه، موفق و نمونه عفاف و حجاب در شهرستان چُرام تجلیل شد.
این همایش «دختران انقلاب» به همت دفتر و ستاد نماز جمعه، ناحیه مقاومت بسیج شهرستان چرام، شهرداری و شورای اسلامی شهر و همچنین بنیاد شهید و امور ایثارگران این شهرستان در گلزار شهدای مطهر شهر چرام برگزار شد.
نظر شما