محمد فوقی، مسئول کانون های فرهنگی و هنری مساجد مازندران، امروز (17 آبان) به خبرنگار شبستان گفت: جامعه ای که مردم آن اهل کتاب و کتابخوانی نباشند، دچار انحراف و نابهنجاری اجتماعی شده و در تشخیص حق از باطل دچار اشتباه می شود اما با مطالعه در مسیر سعادت و خوشبختی گام بر می دارد و مغلوب جنگ نرم نخواهد شد.
وی با بیان اینکه جدایی کتابخانه از مساجد یکی از توطئه های نظام سلطه در جنگ نرم است، افزود: خطر جدایی دین از علم و دانش کمتر از خطر جدائی دین از سیاست نیست و استعمارگران و نظام سلطه در سده های اخیر تمام تلاششان بر این است که مردم متدین و جامعه اسلامی از علم و دانش فاصله بگیرند.
فوقی اظهار کرد: کتابخانه در کنار مساجد از عنوان و قداست خاصی برخوردار است و مساجد، این مراکز نشر تفکر توحیدی بدون کتاب و کتابخوانی نمی تواند به این امر مهم دست یابد و تنها راه آن احیا کتابخانه در کنار مسجد است که الگوی موفقی از صدر اسلام تا کنون بوده است.
این مسئول، دسترسی آسان مخاطبان به کتاب های کانون های فرهنگی و هنری مساجد را یکی از ویژگی های کتابخانه های مساجد دانست و تصریح کرد: امانت گرفتن کتاب های کانون مساجد، استفاده از کتاب های کم حجم با محتوای بسیار خوب و برابر نیاز جامعه، هدیه دادن کتاب در فعالیت های فرهنگی جهت تشویق از دیگر ویژگی های کتابخانه های مساجد در ترویج فرهنگ کتابخوانی است.
وی، ارایه خدمات و منابع اطلاعاتی مورد نظر به جامعه مسجد محور و سایر شهروندان به ویژه شهروندان ساکن در اطراف مسجد را از اهداف کتابخانه های مساجد برشمرد و تصریح کرد: از آنجا که وظیفه این کتابخانه ها خدمات رسانی به همه مردم است بنابراین باید به آسانی قابل دسترس بوده و همه افراد جامعه از هر نژاد، ملیت، سن، جنس، مذهب، زبان و موقعیت اجتماعی و تحصیلی بتوانند از آن استفاده کنند.
فوقی یادآور شد: در حال حاضر 131 باب کتابخانه باز و 163 باب کتابخانه عمومی در سطح کانونهای فرهنگی و هنری مساجد مازندران به فعالیت میپردازند که در آینده شاهد افزایش آن خواهیم بود و متولی تجهیز و راه اندازی کتابخانه مساجد روستائی، شهری و عشایری نیز دبیرخانه هیئت نظارت بر کانون های فرهنگی و هنری مساجد مازندران است.
پایان پیام/
نظر شما