به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، «رضا محبوبی» عصر(چهارشنبه ۲ مرداد) در همایش بازآفرینی، هم افزایی و هم آفرینی شهری که در سالن اجتماعات استانداری خراسان رضوی برگزار شد با اشاره به اینکه بر اساس گزارش جامع وضعیت اجتماعی کشور، موضوع حاشیه نشینی یکی از ۵ موضوع اولویت دار در حوزه آسیب های اجتماعی برای رسیدگی می باشد، گفت:اقدامات بازآفرینی باید در محیط های دارای آسیب های اجتماعی رخ دهد، عمده این اقدامات باید در محیط های حاشیه نشین و سکونتگاه غیررسمی باشد که بنابر آمار حدود ۱۱ میلیون نفر از جامعه ایران در این سکونتگاهها اقامت دارند و این محیط ها کانون های بالقوه مابقی آسیبهای اجتماعی نیز هستند.
معاون امور آسیب ها و مسایل اجتماعی سازمان امور اجتماعی وزارت کشور ادامه داد: پس به لحاظ کمی با یک جامعه بسیار بزرگی روبه رو هستیم که از کیفیت زندگی پایینی برخوردار هستند و هم به لحاظ کیفی بسیاری از شاخص های فرهنگی اجتماعی در آنان پایین است.
وی با اشاره به اینکه این محیط ها مستعد بقیه انواع آسیب های اجتماعی هستند، گفت: عمده دلیل از دیدگاه جامع شناختی این است که محیط اجتماعی که در آن نظارت های هنجاری و ارزشی حداقل است، مستعد انواع آسیب های اجتماعی می باشد که در دوره های مختلف به اشکال گوناگون و رویکردهای مختلف سعی شده با این موضوعات برخورد بشود که در نهایت به بازآفرینی شهری رسیدیم که با رویکرد اجتماعی مداخله صورت بگیرد.
محبوبی با بیان اینکه در عنوان بازآفرینی تاکید بر مشارکت اجتماعی ساکنان است، افزود: نیازهای کالبدی، اقتصادی، حقوق مالکیت در این مناطق جزو نیازهای کلیدی این بافت ها هستند اما پاسخ دادن به همین نیازها اگر مبتنی بر مشارکت ساکنان نباشد راه به جایی نخواهد برد.
معاون امور آسیب ها و مسایل اجتماعی سازمان امور اجتماعی وزارت کشور ادامه داد: بر همین اساس باید بازآفرینی شهری مبتنی بر یک الگو و هدفمند باشد که ما یک الگویی را اجرا می کنیم که همین دفاتر تسهیلگری است.
وی با اشاره به اینکه کار ویژه دفاتر تسهیلگری نوسازی و بازسازی بوده است و اکنون بحث مشارکت اجتماعی را در چارچوب این دفاتر ساماندهی می شود، گفت:خوشبختانه این برنامه امسال در مشهد کلید خورد و ۲۰ دفتر تسهیلگری آماده است که به گفته استاندار خراسان رضوی به زودی در همه محلات درگیر بافت های حاشیه نشینی تشکیل می شود.
محبوبی با بیان اینکه دفاتر تسهیلگری باید در دل مدیریت شهری مستقر شوند، تصریح کرد: مشارکت اجتماعی که از طریق این دفاتر تسهیلگری در مناطق حاشیه ای به وجود می آید، احساس تعلق به محیط را ایجاد می کند و وقتی این اتفاق رخ دهد مراقبت و حمایت مردم از محیط خود بیشتر می شود.
نظر شما