خبرگزاری شبستان- البرز: باور به همراهی، برنامه ریزی منسجم و آگاهانه در جهت تحقق یک کار تشکیلاتی و اندیشه ای، مطلبی است که امروزه در قالب برپایی اردوهای زیارتی، سیاحتی و گاهی آموزشی در میان فعالان فرهنگی هنری مساجد استان البرز دیده می شود.
مسجد جامع حجت بن الحسن عسگری(عج) واقع در گلشهر ویلا نمونه یکی از مساجد فعال و پویا در سطح شهرستان کرج است که با رویکرد توجه به نوجوانان و جوانان توانسته است، جذب حداکثری داشته باشد و در این قالب محله ای مسجد محور را احیاء کند.
وجود سخنرانان و اساتید برجسته ای همانند استاد « حجت الاسلام حافظی نسب» همچنین همراهی و همکاری فعالان پایگاه بسیج مسجد نمونه بارزی از اهمیت جایگاه این مسجد در امر احیاء فرهنگ اسلامی و ایرانی است.
اکثریت مردم منطقه گلشهر ویلا بر این اعتقاد هستند که مسجد حجت بن الحسن عسگری(عج) به واسطه حضور پرشور و پررنگ نوجوانان و جوانان، جزء مساجد پویا و با رونق در سطح منطقه است و البته گذری هرچند کوتاه در فضای مسجد، گواه این ادعا است.
« سید سعید طاهری» یکی از پیشکسوت های این مسجد است که به عنوان فرمانده بسیجی منتخب و نمونه در سطح کشور توانسته است، معنای کار تشکیلاتی، هم افزایی و هم فکری را در قالب همراهی کانون فرهنگی هنری مسجد با پایگاه های بسیح به خوبی نشان دهد.
مدیرکانون فرهنگی هنری مسجد حجت بن الحسن عسگری(عج) در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از البرز رویکرد اصلی برنامه های این کانون را برپایی دوره های آموزشی قرآن کریم خواند و گفت: توجه به آموزش قرآن در بخش های ترتیل، قرائت و حفظ یکی از برنامه های محوری این کانون مسجد است.
طاهری افزود: ایام اوقات فراغت یکی از فرصت های مناسب در بحث برپایی مسابقات ورزشی، دوره های آموزشی، اردوهای تفریحی و زیارتی است که هر یک از این محورها با استقبال نوجوانان و جوانان همراه است.
وی با اشاره به اهمیت توجه به برپایی مسابقات ورزشی، عنوان کرد: یکی از رویکردهای کانون فرهنگی هنری مسجد حجت بن الحسن عسگری(عج) برپایی مسابقات ورزشی است که از طرف نوجوانان و جوانان با اسقبال خوبی همراه است.
طاها محمدی به عنوان یکی از فعالان شاخص این کانون فرهنگی هنری مسجد در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از البرز در خصوص اهمیت جایگاه این کانون در روند ارتقاء سطح بینش و فرهنگ خود و دیگر دوستانش، گفت: « من هر روز به کانون می آیم و علت و انگیزه آن هم رفاقت با دوستان هم سن و سال خودم با محوریت مسجد است».
محمدی با اشاره به اهمیت کار تشکیلاتی مسجدی، ادامه داد: روند یک کار تشکیلاتی، منسجم و متداوم باعث تقویت رابطه دوستی و در عین حال رشد دوستی و رفاقت میان هم سن و سالان است.
محمد رضایی از دیگر فعالان کانون فرهنگی هنری است که در طول تابستان به صورت معمول به این کانون فرهنگی هنری مسجد مراجعه می کند و از برنامه های فرهنگی، هنری و آموزشی آن بهره می برد. وی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از البرز در خصوص اهمیت حضور در فضای کانون مسجد گفت: خانواده ام جز مسجد و فضای کانون فرهنگی راضی به حضورم در جای دیگر نیستند؛ این اعتماد آنان به خانه خداست.
رضایی ادامه داد: حضور در جمع دوستان مسجدی برای نوجوانانی مانند من که تک فرزند هستند باعث رشد و بالندگی فکری و فرار از دغدغه ها و آسبب های اجتماعی است.
« حجت الاسلام حافظی نسب» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از البرز در خصوص اهمیت جایگاه روحانیت در همراهی با نوجوانان و جوانان گفت: همراهی و هم گامی روحانی مسجد با نوجوانان و جوانان یکی از برکات شکل گیری کانون های فرهنگی هنری مساجد است.
امام مسجد با اشاره به اهمیت رفاقت تشکیلاتی در مساجد با محوریت امام مسجد، افزود: روحانی مسجد به عنوان امام و مدیر مسجد، رفاقت تشکیلاتی را شکل می دهد که محوریت آن مسجد است.
همدلی، همراهی، مودت و بیش از همه رفاقت تشکیلاتی از محورهای اصلی و اثر گذار در برنامه های کانون فرهنگی هنری مسجد حجت بن الحسن عسگری (عچ) است که بر اساس آن شاهد تحولات عمیق یک مسجد، محله و در سطح بالاتر جامعه می توان بود.
* فاطمه دانایی
نظر شما