فضای مجازی؛ شمشیری با دو لبه متفاوت/ضرورت عدم استقلال فرزندان در استفاده لوازم الکترونیکی

سلطانیان، فضای مجازی را همانند شمشیری با دولبه متفاوت قلمداد کرد و گفت: نوع عملکرد کاربران، تعیین کننده نوع کاربرد دوگانه فضای مجازی است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، «مسعود سلطانیان» در جمع کارکنان منطقه پدافند هوایی شهید نصر اصفهانی با تاکید بر اهمیت فضای مجازی و لزوم شناخت فرصت ها و تهدیدهای آن گفت: این اهمیت تا آنجاست که رهبر معظم انقلاب اهمیت فضای مجازی را به اندازه اهمیت انقلاب اسلامی می دانند.

 

کارشناس پلیس فتا استان، جذابیت، تنوع و عدم محدودیت زمان و مکان را جزء ویژگی های فضای مجازی دانست و گفت: 70 درصد کاربران فضای مجازی و شبکه های اجتماعی، با شخصیت خیالی و غیر واقعی خود در این فضا حضور دارند.

 

وی افزود: ایران با 48 میلیون کاربر رتبه اول تعداد کاربران فضای مجازی در خاور میانه است وی با تاکید بر اینکه 32 میلیون نفر از این آمار جوان هستند و سنشان از 10 تا 35 سال است گفت:  این موضوع اهمیت شناخت تهدیدات این فضا را دو چندان می کند.

 

سلطانیان با بیان اینکه کاربران فضای مجازی از نظر نوع عملکرد خود در این فضا به سه گروه تقسیم می شوند گفت: گروه اول که 20 درصد کاربران را تشکیل می دهند کاربران سفید فضای مجازی هستند. وی تصریح کرد: این کاربران دارای هدف مفیدی برای ورود به فضای مجازی هستند و در زمان استفاده خود از این فضا، فقط به دنبال این هدف هستند لذا کمترین آسیب متوجه این گروه از کاربران است.

 

وی دومین گروه را کاربران سیاه عنوان کرد و گفت: این کاربران که 10 درصد کاربران را تشکیل می دهند در اینکه هدفمند وارد این فضا می شوند با گروه اول یکسانند ولی آنچه نام سیاه را بر این گروه اطلاق می نماید این است که هدفی جز شرارت، اخاذی، فساد، برداشت اطلاعات شخصی و . . . ندارند و برای نیل به این هدف شوم از جاسوس افزارها بهره می برند.

 

سلطانیان در ادامه سومین گروه کاربران که سهم 70 درصدی کاربران را تشکیل می دهند را کاربران خاکستری عنوان کرد و گفت: این افراد کسانی هستند که بی هدف و سردرگم پا به عرصه فضای می گذارند و عمدتا قربانی همان 10 درصد کاربران سیاه هستند. وی با بیان اینکه ورود بی هدف به فضای مجازی، چیزی جز اتلاف زمان را در پی نخواهد داشت گفت: چنین افرادی باب آشنایی هایی برایشان فراهم می گردد که گاه به تباهی آنها منجر شده و ضررهای جبران ناپذیری را برای آنها در پی خواهد داشت.

 

کارشناس پلیس فتا در ادامه با بیان اینکه در لیست متهمین جرائم  فضای مجازی کودکان و نوجوانان کم سن و سال به چشم می خورد گفت: آنچه بایستی والدین به آن توجه کنند این است که فرزندان تا به مرحله تشخیص خوب و بد نرسیده اند  نباید در داشتن لوازم الکترونیکی مستقل باشند.

 

سلطانیان در پایان با اشاره به اینکه 81 درصد پرونده های تخلفات و جرائم فضای مجازی در استان اصفهان مربوط به جرائم مالی است گفت: همه این مسائل نشان می دهد باید با احتیاط از فرصت های فضای مجازی استفاده کرد و از تهدیدات آن با هوشیاری در امان بود./

 

کد خبر 813540

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha