به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رفسنجان، دکتر علی اسماعیلی ندیمی امروز (31 تیر) ماه در نشست خبری اظهار داشت: این 140 هزار نفر در قالب 83 درصد ِ جمعیت بالای 30 سال رفسنجان است که برخی از این افراد به مراکز بهداشتی شهری و روستایی و پایگاه ها مراجعه کردند و یا همکاران بهداشتی با مراجعه به ادارات، دستگاه های دولتی و خصوصی، کارخانجات و درب منازل روستایی فشارخون این افراد را کنترل و اطلاعات آنها در سامانه کنترل فشارخون ثبت شد تا برای درمان های بعدی آنها نیز اقدام شود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان تصریح کرد: طرح بسیج ملی کنترل فشارخون با اهداف افزایش سطح آگاهی مردم در خصوص بیماری فشارخون، کنترل مبتلایان، مراقبت از آنها برای پیشگیری از بروز عوارض ناشی از فشارخون و کشف موارد جدید ابتلا همزمان از ۲۷ اردیبهشت ماه در سراسر کشور آغاز شد و مردم رفسنجان نیز از ۱۷ خرداد تا ۱۵ تیر ماه ۹۸ نسبت به مشارکت در این برنامه اقدام کردند.
وی با اشاره به اینکه گروه های هدف این طرح ملی افراد بالای 30 سال، زنان باردار، بیماران کلیوی و افراد مسن بود؛ بیان کرد: در جامعه امروزی کشورمان فشارخون یکی از عوامل اصلی بسیاری از بیماری های قلبی و عروقی، سکته های مغزی و نارسایی کلیوی است و تشخیص به موقع و کنترل آن می تواند از بروز مرگ و میرهای ناشی از این بیماری ها جلوگیری کند.
اسماعیلی ندیمی خاطرنشان کرد: یک سوم جمعیت بالای 30 سال فشارخونی هستند که در کشور 40 درصد این افراد از بیماری فشار خون خود بی اطلاع اند؛ ضمن اینکه 50 درصد از این افراد هم درمان دارویی نمی گرفتند.
وی خاطرنشان کرد: هزینه اثر بخشی اجرای این طرح در سال های آینده مشخص خواهد شد اگر افراد از خوردن غذاهای چرب و نمک دار جلوگیری و مرتب فشارخون خود را کنترل کنند جامعه ای سالم خواهیم داشت و از بروز بیماری های ناشی از فشارخون نیز جلوگیری می شود لذا اگر در نظام پیشگیری، معادل یک تومان هزینه کنیم 15 تومان در بخش درمان صرفه جویی خواهد شد.
اسماعیلی ندیمی در بخشی دیگر از سخنانش به رواج طب اسلامی در جامعه به ویژه در رفسنجان اشاره کرد و افزود: دخالت های غیر معمول وغیر کارشناسی در امور درمان در حال گسترش است؛ برخی افراد به توصیه دیگران و افراد غیرعلمی از گیاهان دارویی برای درمان بیماری های خود استفاده می کنند اما نمی دانند که این کار موجب می شود به سلامتی آنها لطمه وارد شود؛ ادعای مداخله در پزشکی و درمان و توصیه به مصرف دمنوش ها جز حماقت چیز دیگری نیست، نمک دریایی و پکیج های لاغری و چاقی و دیگر محصولاتی که در کانال ها وفضای مجازی تبلیغ می شود مورد تأیید دانشگاه علوم پزشکی ومتخصصان پزشکی نیست.
وی با بیان اینکه در مقابل اطلاعات علمی به روز باید تسلیم شد تصریح کرد: مردم باید مطلع شوند و سلامتی خود را نباید به دست افرادی بدهند که اهل فن و کارشناسی شده نیستند، هزاران نفر صدها هزار تومان هزینه زیبایی پوست و لیزر می کنند مگر اثرات استفاده از دستگاه های لیزر الان معلوم می شود؟ چطور مردم حاضر هستند تزریق بوتاکس را به افراد معمولی بسپرند و کنترل بیماری شان در اختیار کسانی که تخصص ندارند باشد؟!
این مسئول با اشاره به اینکه عرضه متادون به شکل گسترده ای در جامعه در حال رواج و توزیع است و معلوم نیست در این محلول چه چیزهای غیرمجازی ریخته شده است گفت: دشمن قصد از بین بردن جوانان ایران و تخریب ائمه اطهار را دارد؛ هجمه دشمن به صورت ترویج طب اسلامی است، که به صورت غلط در اختیار مردم قرار داده می شود؛ در کانال ها و مراکز تفکر اسرائیل برای اینکه ریشه اعتقادی بچه مسلمان ها را بزنند به دست مسلمانان راهی برای تخریب ائمه اطهار (ع) انتخاب کردند.
وی ادامه داد: عطاری ها باید گیاه دارویی را به صورت خام و بسته بندی شفاف عرضه کنند نه در کپسول ها و به شکل پودر شده؛ زیرا که در کپسول ها امکان مخلوط کردن گیاه دارویی با چیز دیگری وجود دارد که به سلامتی شخص ضربه ای وارد شود.
اسماعیلی ندیمی خاطرنشان کرد: ما اصلا مقاومتی در مقابل رواج طب اسلامی نداریم و معلوم نیست که در نوشیدنی ها و یا پودر ها چه چیزهایی مخلوط کرده اند لذا به مردم توصیه می کنیم که با عقل و شعور بشناسند و چیزی را که مصرف می کنند تحقیق کنند.
وی بهترین راه درمان بیماری ها را از جمله درمان دیابت و کنترل فشار خون که مسبب بسیاری از بیماری ها است مراجعه فرد به مراکز بهداشتی درمانی و دریافت داروهای با قیمت مناسب دانست و افزود: دیگر متحمل هزینه های سنگین برای پرداخت به عطاری ها و کانال های غیرمجاز نخواهند بود ضمن اینکه این مکان ها محصولات تقلبی با کیفیت پایین نیز با هزینه های گزاف عرضه می کنند.
دکتر اسماعیلی ندیمی با بیان اینکه در 6 ماه گذشته تمام عطاری های رفسنجان 2 مرتبه بازدید و بررسی شده اند؛ خاطرنشان کرد: عطاری های غیر مجاز تعطیل و پلمپ می شوند.
*** میزان حیوان گزیدگی در رفسنجان از متوسط کشوری بالاتر است
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان هم در این نشست گفت: با توجه به اینکه میزان حیوان گزیدگی با پرندگان، سگ، گربه سانان و غیره در رفسنجان از متوسط کشوری بالاتر است و واکسن هاری توزیع می شود اما در برخی مواقع با کمبود این واکسن مواجه می شویم و به تهران درخواست می دهیم و تهیه می کنیم.
دکتر احمد جمالی زاده بیان کرد: میزان حیوان گزیدگی در رفسنجان از متوسط کشوری بالاتر است دومورد یا اینکه سهمیه این واکسن در رفسنجان کم است و یا اینکه آمار حیوان گزیدگی در این شهرستان بالا است.
وی تصریح کرد: سرم ضد هاری و واکسن هاری وارداتی است و تامین آن برای وزارتخانه مشکل است از طرفی درصد سگ های مبتلا به هاری هم در رفسنجان بالا است.
نظر شما