ممانعت ازهر گونه حفاری موید وجود اشیاء عتیقه در امامزاده سید سوفی ازنا

علارغم اعتراف حفاران امامزاده سید سوفی و رد میراث فرهنگی استان لرستان مبنی بر وجود اشیاء عتیقه در این بقعه، ممانعت از هر گونه حفاری مهترین دلیل بر وجود این گونه اشیاء در محل این امامزاده است.

 

به گزارش خبرگزاری شبستان، چندی پیش خبری مبنی بر کشف جسد یک مومیایی و سه کوزه عتیقه در امامزاده سید سوفی شهرستان ازنا واقع در استان لرستان از سوی اداره کل روابط عمومی سازمان اوقاف و امور خیریه اعلام شد، این خبر در پی برنامه ریزی تعدادی گنج یاب برای حضور در محل این امامزاده که در دست بازسازی قرار دارد و تلاش آنها برای سرقت اشیاء عتیقه این بقعه متبرکه در رسانه های جمعی منتشر شد.

بنابراین گزارش در پی نخستین اعترافات حفاران دستگیر شده آنها اقرار به مشاهده شیی شبیه به جسد مومیایی و سه عدد کوزه در مانیتور دستگاه گنج یاب خود کردند امری که منجر به انتشار خبر کشف اشیاء باستانی در امامزاده سید سوفی شد.

این در حالی است که مدیرکل سازمان میراث فرهنگی لرستان این خبر را کذب محض و از اساس دروغ پراکنی اعلام کرده و گفته است « این خبر ریشه و اساسی ندارد و تا کنون هم هیچ جسد مومیایی شده‌ای برای رمزگشایی به سازمان تحویل داده نشده است.»
حجت الاسلام والمسلمین محمدیان، مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان لرستان با تایید خبر وجود اشیاء عتیقه در آستان مقدسه امامزاده سید سوفی به خبرنگار شبستان گفت: تشکیل جلسه شورای تامین شهرستان ازنا و ممانعت آنها از هر گونه حفاری در آسنان این امامزاده حتی برای اداره اوقاف که بازسازی این بقعه را در دست دارد بهترین شاهد و اثبات کننده بر وجود اشیاء عتیقه در این امامزداه است.

وی اظهار کرد: علاوه بر این تصمیم شورای تامین مبنی بر بتون ریزی در مناطق در دست بازسازی امامزاده سید سوفی به منظور ممانعت از سود جویی حفاران و کشف غیر قانونی اشیا عتیقه و آثار باستانی توسط آنها خود بهترین دلیل و شاهد مبنی بر وجود اشیاء عتیقه در این آستان مقدسه است.

بنابراین گزارش طبق بررسی های به عمل آماده و شواهد موجود همچون اعتراف دستگیر شدگان در اقدام به سرقت اشیاء عتیقه از آستان امامزاده سید سوفی و نیز تصمیمات اخیر شواری تامین شهرستان ازنا به نظر می رسد نخستین اخبار درج شده مبنی بر وجود اشیاء عتیقه در آستان امامزاده سوفی صحت دارد و به نظر می رسد سازمان میراث فرهنگی منتظر است تا پس از آرامش یافتن اوضاع و یا به عبارتی افتادن از آسیاب آب ها حفاری برای کشف آثار باستانی را انجام دهد.

شایان ذکر است وجود اشیاء عتیقه و آثار باستانی در امامزادگانی که هر کدام قدمتی چند صد ساله و حتی هزار ساله دارند امری دور از ذهن نیست که نیاز باشد با انتشار خبری مبنی بر وجود آنها از سوی سازمان میراث فرهنگی تکذیبه صادر شود.

پایان پیام/

 

کد خبر 81279

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha