دکتر علیرضا امیری، معاون فنی اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه، در گفتگو با خبرنگار شبستان با اشاره به نظارت 50 اکیپ بهداشتی و شرعی بر دام های قربانی، گفت: 18 اکیپ بازرسی بهداشتی ثابت و 32 اکیپ سیار در قالب 21 دکتر دامپزشک و 77 بازرس بهداشتی به همراه 14 ناظر شرعی در روز عرفه و عید سعید قربان به شهروندان سراسر استان خدمات رایگان بهداشتی و شرعی ارائه می کند.
وی در ادامه با اشاره به برنامه های اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه در روز عید سعید قربان، افزود: جهت کاهش خطر ابتلا شهروندان به بیماری های مشترک بین دام و انسان، کارشناسان دامپزشکی با حضور در میادین عرضه دام های قربانی خدمات معاینه رایگان دام را به شهروندان ارائه می دهند.
دکتر امیری، همچنین به همکاری مطلوب شهرداری کرمانشاه در مرکز استان اشاره کرد و گفت: بیش از ده مرکز عرضه دام قربانی شامل مکان های پشت بیمارستان امام(ره)، ورودی ترمینال شماره دو، چهارراه ده مجنون مقابل چهل متری دولت آباد، کمربندی الهیه، ایستگاه 7 تعاون، گلستان، میدان شهدا، سر حافظیه، بلوار روبری بیمارستان حضرت معصومه(ع) و پشت مسجد رشیدی در سطح شهر کرمانشاه توسط شهرداری ایجاد می شود.
وی عنوان کرد: توصیه ما این است که شهروندان ساکن مرکز استان دام مورد نیاز خود را با مشورت کارشناسان دامپزشکی مستقر در این امکان خریداری کنند.
معاون فنی اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه، در ادامه از شهروندان استان، در خواست کرد: حتی المقدور دام قربانی خود را داخل کشتارگاه ها ذبح نمایند و از خدمات رایگان ذبح دام در کشتارگاه ها برخوردار شوند.
وی افزود: ذبح دام در فضای خارج از کشتارگاه آلودگی زیست محیطی ایجاد می کند و از نظر اجتماعی نیز کشتار دام در انظار عمومی ناخوشایند بوده و باعث ایجاد مشکلات روحی و روانی به ویژه در کودکان می شود.
دکتر امیری، اظهار داشت: انتقال بیماری های مشترک مانند تب مالت، تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، سیاه زخم و صدها بیماری مشترک دیگر نیز از جمله معایب کشتار دام در خارج از کشتارگاه محسوب می شود.
وی از شهروندان در خواست کرد: جهت اطمینان از سلامت دام با اکیپ های دامپزشکی مستقر در میادین عرضه دام و یا کشیک های مستقر در شبکه های دامپزشکی شهرستان ها تماس حاصل نموده و از خرید دام های لاغر و بیمار خود داری کنند.
این مقام مسئول، افزود: همچنین توصیه می شود پس از ذبح دام قبل از جدا نمودن اندام های نظیر دل و جگر، ریه، کلیه و غدد لنفاوی، شهروندان جهت اطمینان از سلامت دام ذبح شده از کارشناسان دامپزشکی در خواست نظارت کنند.
وی ادامه داد: توصیه بعدی این است که شهروندان پس از ذبح و معاینه لاشه، اندام های قابل خوردن را با آب سرد شستشو داده و لاشه و اندام های دام ذبح شده را پس از ذبح سریعا مصرف نکنند، بلکه گوشت دام را در دمای 4 درجه سانتیگراد یخچال به مدت چند ساعت قرار دهند، تا چنانچه برخی از عوامل بیماری زا در بدن دام وجود داشته باشد از بین برود.
دکتر امیری، همچنین استفاده و مصرف لاشه های تب دار و تیره رنگ و یا اندام های که تغییر رنگ و یا تغییر شکل داده اند و دارای زوائد اضافی هستند، را خطرناک و غیر بهداشتی عنوان کرد.
وی یادآور شد: چنانچه در منازل مسکونی اقدام به ذبح دام می نمایید، حتماً ضمن رعایت نکات بهداشتی، خون دام و سایر ضایعات را به کانال فاضلاب هدایت کنید.
معاون فنی اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه، اضافه کرد: در مرکز استان کشتارگاه های دام زاگرس واقع در ماهیدشت و بیستون واقع در بخش بیستون و همچنین کلیه کشتارگاه های دام در سایر شهرستان ها در روز عید سعید قربان خدمات رایگان به مردم ارائه خواهند کرد.
وی در پایان از شهروندان درخواست کرد، جهت ارائه گزارش های خود و کسب راهنمایی های لازم با شماره تلفن های 8358864-8358974 داخلی 105 و یا شماره 7246325 تماس حاصل فرمایند.
پایان پیام/
نظر شما