تقويت شخصیت اجتماعی فرزندان برای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی ضروری است

گنجی گفت: خانواده‌ها با دادن مهارت‌های رفتاری و تقويت شخصیت هر فرد در جهت مصون نگه‌داشتن اعضاي خانواده خود از آسیب‌های اجتماعی بالاخص مواد مخدر تلاش کنند.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از ستاد مبارزه با مواد مخدر، دكتر «گنجى» درباره لزوم ارائه برنامه‌هاي پیشگیری از سوءمصرف مواد مخدر در سنین پایین گفت: افراد معمولاً در سنين پایین آموزش‌پذيرى بيشترى دارند، وقتی افراد مرز سنی ٣٠-٤٠-٥٠ سالگى را رد كرده باشند داراى شخصيت با ثباتى مي‌شوند و در آموزش‌پذيرى ضعيف می‌شوند.


اين جامعه‌شناس اجتماعی افزود: بهترین سن برای آموزش‌پذيرى معمولاً دو و سه سال قبل از بلوغ می‌باشد كه افراد بيشترين آموزش‌پذيرى را دارند.


گنجي ادامه داد: در مورد آسیب‌های اجتماعی چون اعتياد و موادمخدر بايد قبل از بلوغ و تا سن ٢٤-٢٥ سالگى آموزش‌ها و آگاهی‌بخشی‌ها به نوجوانان و جوانان داده شود تا این آموزش‌ها مثمرثمر واقع شود.


وي در ادامه به چگونگی رفتار خانواده‌ها با فرزندان اشاره کرد و گفت: با توجه به اينكه هر خانواده و فردى مشخصه و مولفه‌ى شخصى خودش را دارد، نمي‌شود يك فرمول مشخص و از پيش تعيين شده را داشت كه رفتار خانواده با فرزندشان چگونه باشد اما مسئله مهم آن است كه رفتار خانواده بايد طورى باشد كه فرزند فضاي بيرون خانواده را به فضای درون خانواده ترجيح ندهد.


اين جامعه‌شناس اجتماعی بيان داشت: برای حل این موضوع كه بچه‌ها در سنين رشد فضاى بيرون از خانه برایشان اولویت دارد، بايد پدر و مادر فضاى خانه را طوری آماده کنند كه بچه‌ها مشتاق حضور در خانه و هم صحبتی با والدین باشند و همچنین مشارکت در امور خانه داشته باشند.


گنجی ادامه داد: در خانواده‌هایی که پدر و مادر گوش شنوا برای فرزندانشان هستند و بدون سرزنش و با آگاهی با فرزندانشان ارتباط برقرار می‌کنند تقریبا فرزندان از آسیب‌های اجتماعی و پیامدهای آن در امان هستند، زیرا فرزند مهارت‌های زندگی را آموخته و می‌تواند در مواجه با آسیب واکنش مناسبی نشان دهد.


وی با اشاره به هرم رفتارى مازلو گفت: يكى از نيازهاى انسان از نظر هرم مازلو كه يك هرم رفتارى و مديريتى است خودشكوفايى شخصيتی و احترام اجتماعی داشتن در جامعه می‌باشد بنابراین  يكى از مسائلى است كه انسان رو پايبند به قوانین و دور نگه داشتن ازآسیب‌ها می‌کند، استقلال و شخصيت دادن به افراد است.


گنجی در انتها با تاکید بر موضوع شخصیت دادن به فرزندان از کودکی گفت: خانواده‌ها و پس از آن مدارس و محیط‌های فرهنگی که بچه‌ها با آن‌ها سرو کار دارد، باید با دادن مهارت‌های رفتاری و با بالابردن شخصیت هر فرد برای مصون نگه داشتن هر فرد، خانواده و همچنین جامعه از آسیب‌های اجتماعی بالاخص مواد مخدر تلاش کنند این فرزندان امروز پدران و مادران فردا هستند، پس برای داشتن جامعه‌ای سالم باید از دوران کودکی به‌صورت پایه‌ای آموزش داد و عمل کرد.

کد خبر 811366

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha