به گزارش خبرگزاری شبستان، «اسداله عسگراولادی» با بیان اینکه پولِ در جریان برای هر اقتصادی ضروری است اظهار داشت: پول های در جریان باید در مسیر خود قرار گیرند اما زمانی پول سرگردان است که دولتها نمی دانند با آن باید چه کنند.
رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین با اشاره به اینکه در حال حاضر حجم بسیار زیادی از پول در ایران سرگردان است افزود: ما باید سعی کنیم پول در جامعه وجود داشته باشد اما در مسیر تولید، توزیع و سرمایه گذاری های مفید و با بازده کافی هزینه شود.
وی گفت: وقتی نقدینگی ها و پول در جریان از مسیر صحیح به دست نیامده و نمی دانیم با آن چه کنیم در نتیجه مسیر انحرافی را طی خواهد کرد و مقصر این مسائل هم بانک مرکزی و دولت اند.
تحلیلگر مسائل اقتصادی تأکید کرد: اگر پول سرگردان به سمت تولید شود کنیم به تدریج از حجم آن کاسته خواهد شد.
وی با بیان اینکه بورس باید پول سرگردان را به سمت تولید حرکت دهد افزود: در این صورت به تدریج پول سرگردان مهار خواهد شد، البته بورس راه کم کردن پول سرگردان نیست چراکه به صورت ملوک الطوایفی اداره می شود و صرفا به دنبال کسب سود و بدون تاثیرگذاری بالایی است.
عسگراولادی در ادامه، هدایت پول در مسیر تولید برای مصرف و صادرات را راهکار مهار پول های سرگردان در کشور دانست و گفت: بانکها، بورس و سهام کارخانه ها پول در جریان را افزایش داده اند.
رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین ادامه داد: دولت در حال حاضر فشل است چراکه مسیر مدیریت سرمایه و بورس و سرمایه سرگردان کاملا غلطی را پیش گرفته است. پول های سرگردان فقط از راه تشویق به تولید مهار خواهند شد که این مهم از طریق ایجاد شرکت های سهامی عام محقق می شود.
تحلیلگر مسائل اقتصادی عنوان کرد: در حال حاضر هفت هزار شرکت در ایران داریم که اکثر آن ها خانوادگی اداره می شوند و کسی را راه نمی دهند درصورتیکه مدیریت اقتصاد باید به گونه ای باشد که شرکت های عام در مسیر تولید حرکت کنند./
نظر شما