به گزارش خبرگزاری شبستان از آذربایجان شرقی، مسئول خانه نور باب الحوائج تبریز، در جلسه اخلاقی این کانون که با حضور اساتید حوزه و دانشگاه همراه بود، به تشریح ابعاد معنوی و اخلاقی روز عرفه پرداخت و با اشاره به فرا رسیدن روز عرفه گفت: از نگاه برخی افراد روز عرفه مختص حجاجی است که در سرزمین حج حضور دارند در حالی که سایه رحمت الهی در مرحله نخست متوجه میزان آمادگی درونی انسان است.
حجتالاسلام محمد پناه داور، با بیان اینکه روز عرفه در معارف اسامی از جایگاه خاصی برخوردار است، اظهار کرد: در برخی روایات این روز تالی ایام و لیالی ماه رمضان شمرده شده است تا جایی که اگر گناه کسی در ماه رمضان بخشیده نشد، باید منتظر روز عرفه و حضور در این سرزمین پر رمز و راز باشد.
وی تاکید کرد: خلوت مومن در سرزمین عرفات و تفکر در اعمال و راز و نیاز با حضرت حق در حالی که لباس احرام به تن دارد، نشان از اتفاقی خاص در درون فرد است.
پناه داور افزود: در اسلام اهمیت فراوانی بر خلوت درونی فرد داده شده است و به طور مکرر بر توجه به درون در عین حضور فعال در اجتماع سفارش شده است.
وی تصریح کرد: در اسلام اکثر اعمال درونی نمادهایی در خارج دارند و اعمال روز عرفه نمادی از خلوت و بی پیرایگی دل از مادیات و توجه به حضرت حق در همه حال و همچنین فرصت شناخت خویشتن و بازیابی معرفت گمشده بشری است.
پناه داور تاکید کرد: از این رو روز عرفه برای تمامی مسلمین اهل معرفت روز بزرگی است که در آن عبادت و راز و نیاز بسیار مورد توجه قرار گرفته است و بنابر روایات وارده از معصومین دعاها در این روز به اجابت بسیار نزدیک است.
حجتالاسلام و المسلمین داود اعدادی، استاد اخلاق حوزه علمیه قم نیز در این نشست با اشاره به راه های تقویت ایمان و اخلاق در جامعه اظهار کرد: خوشبختانه در متون اسلامی توجه خاصی به این مسئله صورت گرفته و ایام خاصی از سال به عنوان روزهای معنوی و عبادی ذکر شده است.
وی بیان کرد: توجه و سوق دادن جامعه به معنویات هنر اسلام است که در فرمایشات بزرگان دین بدان تاکید شده است.
استاد اخلاق حوزه علمیه قم با انتقاد از برخی کج سلیقگی ها در مورد رویکرد اخلاقی اسلام گفت: اسلام دین خشک و متعصبی نبوده و برخلاف برخی نظران نادرست مروج غم و گریه نیست، بلکه اسلام پاکی درون را صدا می زند.
پایان پیام/
نظر شما