به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، ششمین دوره توانمند سازی مدیران کانون های فرهنگی هنری کانون های مساجد استان قم با عنوان آفاق اندیشه با حضور 200 مسئول کانون فرهنگی هنری مساجد استان قم به مدت سه روز برگزار شد.
آیت الله «سیدمحمد سعیدی» در اختتامیه این همایش به کارکردهای مساجد در گذشته اشاره کرد و گفت: در گذشته همه ی مور مردم و جامعه در مسجد حل و فصل می شد.
امام جمعه قم ادامه داد:مساجد کانون هایی بودند که به هر خانه ای متصل بودند و کار به جایی رسیده بود که سه میم به هم متصل شده بود مسجد منزل و مدرسه وهمه با هم در ارتباط بودند و از درون این مجموعه ها انسان هایی وارد دانشگاه ها و حوزه ها و بازار می شدند که مشا خیر و برکت بودند .
وی تصریح کرد: امام جماعتی که قبلا وقت خود را با مردم می گذراندند آنقدر مشغول کارهای مختلف شده اند که فقط وقتی را صرف نماز در مسجد می کنند.
آیت الله سعیدی ادامه داد: اگر از مردم در اثر گذر زمان و تبلیغات دشمن و اشتباهات برخی از خودی ها رنگ و سبقه الهی گرفته شود دچار کفران نعمت شده ایم و خداوند بدون هیچ ملاحظه ای آن نعمت را سلب خواهد کرد.
وی با اشاره به وضعیت فعلی جامعه گفت: گردشگرانی که به ایران می آیند امروز چه قضاوتی راجع به کشور ما خواهند کرد؟ مسئولین و متولیان گذشته و امروز و اهل مجلس گذشته و امروز و بانوان گذشته و امروز را مقایسه کنیم ببینیم گردشگران چه تصوری از ایران داشته اند و با ورود به ایران و مشاهده این وضعیت چه قضاوتی می کنند؟
امام جمعه قم با بیان اینکه برای ساختن جامعه و کشور همه باید دست به دست هم بدهند گفت: باید جامعه و همگان رهبری را حمایت کنند و تلاش کنند تا جامعه ای سالم و متدین داشته باشیم .
آیت الله سعیدی تصریح کرد: ما نمیتوانیم احساس کنیم که دستی از غیب همه امور را هدایت میکند وبگوییم شما راحت باشین بلکه همه ی دست ها بیرونی است.
وی تاکید کرد: مراقب باشیم از کانون های مساجد غافل نشویم.هرکاری که شایسته و در خور مسجد است باید انجام شود مسجد جای خط و خطوط سیاسی نیست و همه باید با یک نگاه و نگاهی الهی و ولایی کار کنند.
آیت الله سعیدی خاطرنشان کرد: در دفاع مقدس در مسجدجناح خاصی نبود ولی همه بودند و سلایق را دخالت نمی دادند و همه به دنبال یک هدف واحد بودند.
وی تصریح کرد: یکدیگر را توصیه کنیم و اخلاق و رفتارمان را اصلاح کنیم که به طور طبیعی حبل الله را خواهیم دید جامعه نگر باشیم یکدیگر را تحمل کنیم تعامل کنیم و مساجد را کانون گرمی برای اهداف بلند قرار دهیم تا نعمت خدا بر ما ساری و جاری باشد.
توجه به مخاطبان مغفول مانده/تلاش برای تعمیق باورهای دینی
حجت الاسلام والمسلمین «سعید روستاآزاد» نیز در این مراسم با اشاره به جایگاه کار فرهنگی و مسئولیت حساس آن، توجه مخاطبان را به سه محور معطوف کرد و گفت: کاری که شما انجام می دهید بسار مهم و خطیر است.
معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با اشاره به آیات قرآن گفت: خداوند می فرماید کسی که یک نفر را بکشد گویی تمام بشریت را کشته و کسی که یک انسان را نجات دهد گویی تمام بشریت را نجات داده است.
وی ادامه داد: کار برای انسان ها خدمت به انسان ها و کارفرهنگی برای انسان ها مصداق این آیه است.خدمت برای تعالی فرهنگ و فکر یک انسان و نجات او به مثابه نجات بشریت است.
حجت الاسلام والمسلمین روستا آزاد ادامه داد: پیام این آیه برای شما بسیار ارزشمند است.ممکن است کار شما جایی دیده نشود اما خداوند ارزش کار شما را می بیند.
وی با بیان اینکه قیمت انسان به ارزش کار اوست و نباید منتظر تقدیر دیگران بود گفت: هر انسان به اندازه همه چیزهایی است که در ذهن او باارزش است، به اندازه چیزهایی است که برای انسان محبوب است. یک نفر لباس و شهرت و پست و موقعیت برایش محبوب است و دیگری شب و روز کار کردن برای دیگران و تعالی فرهنگ دیگران برایش محبوب است.
معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم تصریح کرد: کسانی که کار فرهنگی می کنند اغلب برنامه های مختلفی انجام می دهند اما بیشتر به ظاهر دینی کار بسنده می کنند اما باید به ماموریت اصلی توجه داشته باشید که همان هدایت گری و توجه به تعمیق باورهای دینی است.
وی افزود: امروز فعالیت های دینی و فرهنگی بسیار بیشتر از گذشته است اما شاید کمتر به بحث تعمیق باورهای دینی توجه می کنیم.آنچه امروز خلا آن احساس می شود توجه به باورهای دینی است که نیاز امروز است.نباید فعالیت های خود را در ظاهر دین خلاصه کنیم که توفیق چندانی نخواهیم داشت.
معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم تاکید کرد: وقتی جوانی وارد مسجد و کانون می شود باید باور ما این باشد که این فرد مومن و باورمند شود که وقتی پا در دانشگاه گذاشت با کوچکترین شبهه منحرف نشود.
وی با بیان اینکه محور سوم که بسار مهم است توجه به مخاطبان مغفول است افزود: همه متولیان فرهنگی در جاهای مختلف با بخش محدودی از مخاطبان مواجه هستندافرادی که هم در مسجد هم در کانون هم در دفتر تبیغات و هم در سازمان تبلیغا حضور دارند ولی جمع کثیری مغفول مانده و از افق فعالیت های ما و از چشم ما دور هستند .اگر بتوانیم این افراد را به جمع بیاوریم مصداق آن آیه شریفه می شویم که نجات یک انسان نجات بشریت است.
حجت الاسلام والمسلمین روستا آزاد تصریح کرد: ما متاسفانه در جذب این افراد بسیار کم توان هستیم و کمتر بلد هستیم. طرد کردن را بلدیم با کوچکترین سو مدیریت و اختلاف سلیقه به راحتی افراد را از خود دور می کنیم اما فن وفاق حدکثری را بلد نیستیم.سعی کنیم جذاب باشیم و چتر رهبری را گسترده تر کنیم نه اینکه کوچکتر کنیم.گاهی در زمین شیطان بازی می کنیم شیطان هم در طول تاریخ طرد می کرده است باید جذب حداکثری را شعار خود قرار دهیم.
برگزاری دوره آفاق اندیشه با هدف توانمندسازی نیروی انسانی
حجت الاسلام والمسلمین «سعید روحانی» نیز در این مراسم با اشاره به هدف از برگزاری این طرح گفت: توانمندسازی نیروز انسانی که همان مدیران و کادر کانونهای فرهنگی هنری مساجد هستند با نگاه خانواده پایه و مسجد محور،تقویت بنیه علمی مدیران و کادرکانونها در بخش های آموزش، فرهنگی و مهارتی از اهداف این طرح است.
مدیر ستاد هماهنگی کانون های مساجد استان قم ادامه داد:در همین ارتباط در این دوره آموزشی به موضوعاتی از جمله نقش کانونهای فرهنگی و هنری مساجد در گام دوم انقلاب با موضوع معنویت و اخلاق،نقش کانونهای فرهنگی هنری مساجد در شبکه سازی با موضوع مدیریت فرهنگی،نقش کانونهای فرهنگی هنری مساجد در کاهش آسیب های اجتماعی با موضوع اخلاق و اعتیاد و نقش کانون های فرهنگی هنری مساجد در تحکیم بنیان خانواده با موضوع عفاف و حجاب پرداختیم.
وی اد امه داد: دراین دوره بسیار فشرده و تیتر وار مطرح شد و همه این مطالب نیاز به کارگاه های آموزشی دارد که در آینده برگزار خواهیم کرد.
حجت الاسلام والمسلمین روحانی با اشاره به کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قم گفت: کانون های مساجد قم در کل کشور از جایگاه بالایی برخوردار است که حاصل تلاش و اخلاص مدیران کانون هاست.
مدیر ستاد هماهنگی کانون های مساجد استان قم در پایان از همکاری و همراهی ستاد هماهنگی کانون های مساجد کشور، سازمان تبلیغات و دفتر تبلیغات قدردانی کرد.
توجه به زیست اجتماعی مومنانه، وجه تمایز کانون های مساجد امروز با دو دهه گذشته
« محمدرضا بهمنی» نیز با اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب و نقش کانون ها در تحقق آن گفت: برنامه تحول کانون ها که برنامه جدید ستاد هماهنگی کانون های مساجد است سه رکن را تعریف کرده است.
رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: کانون سه ستون دارد که رکن اول آن کانونیت خود مسجد است.موسسات فرهنگی زیادی در کشور داریم اما ویژگی کانون ها کانونیت مسجد است.
وی تصریح کرد: رکن دوم، تحول ابزارها و رویکردهایی است که باد در کانون ها تقویت شود که رویکرد فرهنگی هنری و نوع نگاه به فرهنگ و هنر در مسجد است.
بهمنی افزود: رکن سوم که وجه تمایز جدی دوران جدید کانون ها نسبت به دو دهه گذشته است توجه به موضوع زیست اجتماعی و تلاش برای زیست اجتماعی مومنانه است. اگر این سه رکن را توجه داشته باشید به هدف نزدیک خواهید شد.
وی ادامه داد:در بیانیه گام دوم که انصافا یک بیانیه عالمانه و حکیمانه است با نگاه به آینده و اعتلای انقلاب است که چند ویژگی دارد ازجمله روبکرد و نگاه تمدنی آن.
رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: عنصر دوم تاکیدی است که ایشان با این پیشینه تمدنی و به عنوان یک اندیشمند بر مسئولیت جوانان در ادامه و گام دوم انقلاب دارند .
وی افزود: اندیشه تمدنی که رهبری دارند ویژگی های خاصی دارد ازجمله اینکه ایشان حرکت تمدنی را با تعبیر زندگی عزتمندانه تعریف می کنند و همواره به این موضوع توجه جدی دارند.
بهمنی افزود: ایشان چیستی تمدان را با زیست زندگی انسانی می بینند و مفهوم تمدن را با مفهوم امت گره می زنند و در گام نهایی از شکل گیری امت اسلامی صحبت می کنند.
وی با بیان اینکه برنامه تحول کانون های مساجد کاملا با این بیانیه گره خورده است گفت: ویژگی کانون ها این است که شکل گرفته از ظرفیت جوان مسجد است و باید از ظرفیت جوان مسجد و پیرامون مسجد بهره گرفت .
رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: در برنامه های آی تی تلاش کنید تولیدات فرهنگی هنری شما ناظر به موضوع زیست اجتماعی مومنانه باشد.
وی ادامه داد: برنامه تحول ستاد یک نمودار حلقه ای به صورت پیازی تعریف کرده که حلقه اول آن امام جماعت حلقه دوم عوامل و دست اندر کاران مسجد و حلقه سوم نمازگزاران وحلقه چهارم فعالین و مجاورین و حلقه آخر مردم هستند.
بهمنی تاکید کرد: اگر این اجزا کنار هم دیده شود برای شبکه سازی به آن هدف که شبکه سازی برای زیست اجتماعی مومنانه است خواهد رسید تا یک فرهنگ رقم بخورد.
سند تحول ستاد هماهنگی کانون های مساجد نقشه راه است
«سعید سعادتی» نیز در این مراسم با اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب گفت: رهبر معظم انقلاب این بیانیه را در مرحله نهضت انقلاب مطرح نکردند بلکه می گویند در مرحله دولت اسلامی هستیم یعنی مرحله سوم انقلاب اسلامی.
معاون فرهنگی هنری ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور افزود: بیانیه گام دوم در حالی صادر شد که دو مرحله را گذراندیم و نباید فضا را با فضای دوران انقلاب اسلامی مقایسه کنیم که فضای شعاری و عاطفه ای بود.
وی افزود: طبق فرمایش ایشان دو ر سالت داریم که رسالت تبیینی یکی از آن هاست. اما عملیاتی شدن گام دوم را باید شروع کرد نه حتما در سطح کلان بلکه باید از محله خود شروع کنید.
سعادتی همچنین با اشاره به سند تحول کانون ها تصریح کرد: سند تحول ستاد هماهنگی کانون های مساجد را باید به عنوان نقشه راه و سند پیش روی خود مطالعه کنید.
وی همچنین با اشاره به آماری از فضای مجازی و مخاطبین آن گفت: وقتی امروز گوشی های هوشمند حتی جای افراد خانواده را گرفته اند لازم است که متولیان فرهنگی بویژه کانون های مساجد سرمایه گذاری ویژه ای روی فضای مجازی داشته باشند.
سعدتی در پایان با اشاره به جایگاه کانون های مساجد قم و تقدیر از حجت الاسلام والمسلمین سعید روحانی گفت: ستاد هماهنگی کانون های مساجد قم همیشه از جایگاه ویژه ای برخوردار بوده و فعالیت های این ستاد در بخش های مختلف همیشه در طراز اول تا پنجم بوده است.
نظر شما