حجت الاسلام «حسین خطاط» در گفتوگو با خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، با بیان اینکه وقتی درباره منبری سخن می گوییم، عده ای فکر می کنند این کار چندان حرفه ای نیست، اظهار کرد: یک منبری واقعی که بتواند در جامعه اثرگذار باشد و جمع کثیری از مردم را به دین هدایت کند باید اهل تقوی و اخلاص، مطالعه و تحقیق باشد.
این خطیب دینی یادآور شد: مرحوم آیت الله محمد تقی فلسفی که شهرت بسیاری در زمینه وعظ و خطابه داشت، در زمینه نویسندگی نیز متبحر بود و حدود 20 جلد کتاب تالیف کرد که از جمله آنها می توان به این موارد اشاره کرد: اخلاق از نظر همزیستی و ارزشهای انسانی، بزرگسال و جوان از نظر افکار و تمایلات، معاد از نظر روح و جسم و کودک از نظر وراثت و تربیت.
وی افزود: آیت الله سید محمد تقی نقوی شیرازی که حدود 40 روز پیش درگذشت، یکی دیگر از منبری هایی است که برای هر ساعت سخنرانی، ساعت های بسیاری مطالعه می کرد و بدون مطالعه منبر نمی رفت. در واقع چنین علمایی به قداست و جایگاه بسیار اثرگذار منبر ایمان دارند لذا برای آن ارزش قائل هستند.
خطاط اضافه کرد: علمایی مانند مرحوم آیت الله نقوی شیرازی که اهل مطالعه و تحقیق بودند، سطح کیفی منبرها را بالا بردند. نسل جوان که به مراتب راحت تر از گذشته به منابع مختلف دسترسی دارد باید با الگو گرفتن از چنین شخصیت های بزرگواری، مستمرا اهل مطالعه و تحقیق باشد.
وی ادامه داد: مرحوم آقای فلسفی که در زمان خود شاهد کم توجهی برخی از روحانیون به الزامات و شرایط اولیه خطابه بود، کتاب «سخن و سخنوری از نظر بیان و فن خطابه» را تالیف کرد و در آن به شرایط مختلف یک منبری موفق از جمله اهتمام به مطالعه و تحقیق تاکید کرد.
این خطیب دینی ابراز کرد: شاید فردی چند وقتی به دلیل خوب سخن گفتن و نه سخن خوب گفتن و همچنین حمایت های رسانه ها بتواند شهرتی به دست آورد اما کار او ماندگار نمی شود و مردم در طول زمان از سخنان او تاثیر چندانی نمی پذیرند. منبری باید خود را وقف قرآن و اهل بیت (ع) کند و اگر چنین باوری پیدا کرد آنگاه برای تک تک ثانیه های سخنرانی اش برنامه ریزی می کند.
یادآور می شود، آیت الله سید محمدتقی نقوی، خادم آستان علوی، مفسر قرآن و شارح نهج البلاغه، بامداد یکشنبه، ۱۸ خردادماه امسال در سن ۹۰ سالگی درگذشت.
نظر شما