به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، «وحید وثوقی راد» در سومین همایش علمی «سیره امام رضا(ع)؛ آموزه ها و کارکردها» که امروز(یکشنبه 23 تیرماه) در موسسه آموزش عالی امام خمینی(ره) برگزار شد، گفت: در سال های اخیر برای استخراج بحث های مدیریتی در سیره اهل بیت(ع) تلاش های زیادی شده اما سیره ائمه اطهار(ع) به ویژه امام رضا(ع) کار چندانی صورت نگرفته است.
استادیار گروه مدیریت مؤسسه امام خمینی (ره) افزود: اگر بتوان به صورت نظام مند یک روش برای ورود به این بحث داشته باشیم و کارهای تکراری انجام نشود می توان امیدوار بود که مباحث خوبی تولید کرد.
وی تصریح کرد: سطح مطلوبی که باید مورد توجه قرار گیرد اینست که بحث قرآن محوری در اولویت قرار گیرد و سیره ائمه اطهار(ع) بحث جامه نگری و توجه به قرآن از ضرورت های این معنا است. چارچوب های اصلی مدیریت اسلامی را باید از قرآن استخراج کرده و به عنوان یک کاربست، سیره را بر اساس آن مورد بررسری قرار داد.
وثوقی راد اظهار داشت: متاسفانه ما واژه ها و مفاهیم مدیریت غربی را گرفته و سیره اهل بیت(ع) را بر آن تطبیق می کنیم. این مساله دارای مشکلاتی است و ما باید به جای اینکه الگو را از مفاهیم غربی استخراج کنیم، به قرآن روی آورده و از مفاهیم قرآنی برای رسیدن به الگوهای مدیریتی اهل بیت(ع) بهره گیریم.
وی تأکید کرد که برای تدوین سیره مدیریت امام رضا(ع)، جمع آوری احادیث و روایات در یک منظومه واحد بسیار مطلوب خواهد بود و پژوهشگران علوم انسانی کار راحت تری خواهند داشت.
این پژوهشگر ادامه داد: نحوه استفاده از این روایت ها در بحث مدیریت به این گونه است که احادیث جمع آوری شده را فارغ از مباحث مدیریتی از ابتدا تا انتها مورد مطالعه و بررسی قرار گرفته و به الگوهای مدیریتی دست یابند.
وی افزود: روش دیگر اینست که سیره را با توجه به مفاهیم استخراج شده مدیریت، بر سیره حضرت رضا(ع) عرضه کنیم و مطالب بسیار خوبی در این زمینه تولید کنیم.
وثوقی راد دو روش و رویکرد دیگر را مطرح کرد و گفت: رویکرد دیگر اینست که وقایع مهم در سیره امام رضا(ع) نظیر هجرت امام از مدینه به مرو به صورت عام مورد بررسی قرار بگیرد. یک نگاه هم اینست که دوره های مختلف زندگی امام را فصل بندی کنیم و شیوه مدیریت این دوره ها را استخراج کنیم.
نظر شما