به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «جمیله رضازاده» امروز (23 تیر) در نشست خبری با اصحاب رسانه استان به مناسبت هفته بهزیستی اظهار کرد: در حال حاضر تعداد 35 مرکز روزانه آموزشی توانبخشی- حرفه آموزی و کارگاه تولیدی حمایتی در سطح هشت شهرستان فعالیت دارند که به 800 نفر از معلولین کم توان ذهنی - جسمی حرکتی، کم شنوا و ناشنوا، بیماران روانی مزمن و سالمند ارائه خدمت می کنند.
معاون توانبخشی بهزیستی خراسان جنوبی با بیان اینکه امسال جهت کمک به توانبخشی و آموزش معلولین در مراکز غیر دولتی روزانه بیش از 6 میلیارد و 290 میلیون و 629 هزار ریال پرداخت شده، گفت: همچنین برای کمک به کارگاههای تولیدی حمایتی یک میلیارد و 149 میلیون و 40 هزار ریال اعتبار به استان اختصاص یافت که به مراکز روزانه در قبال ارائه خدمات پرداخت شده است.
رضازاده با اشاره به اینکه هم اکنون 12 مرکز حرفه آموزی با 255 نفر معلول در شهرستانهای بیرجند، قاینات، سرایان، زیرکوه، فردوس، بشرویه و طبس فعالیت دارند، افزود: طی دو ماهه ابتدای امسال 2 میلیارد و 233 میلیون و 520 هزار ریال به عنوان کمک هزینه(یارانه) به مراکز حرفه آموزی پرداخت شده است.
به گفته وی زمینه فعالیت های این مراکز حرفه آموزی گلیم بافی، تابلوفرش، سوخت نگار چوب، رودوزی سنتی، عروسک بافی، جواهردوزی، نمددوزی، هویه کاری، معرق کاری، چرم دوزی، روبان دوزی، نواردوزی، کانوابافی است.
معاون توانبخشی بهزیستی خراسان جنوبی به کارگاههای تولیدی حمایتی معلولان تیپ یک اشاره کرد و ادامه داد: این مراکز شرایط یک اشتغال حمایتی را برای افراد معلولی فراهم می کنند که بر اساس ارزیابیهای انجام شده توسط مشاور حرفه ای و کمیته اشتغال و کارآفرینی؛ امکان حضور در انواع دیگر اشتغال از جمله استخدامی، اشتغال رقابتی، حمایت شده و اشتغال آزاد را نداشته باشند.
رضازاده با تاکید بر اینکه کارگاههای تولیدی حمایتی ملزم هستند حداقل 20 درصد یارانه دریافتی از بهزیستی را به توانخواهان شاغل در کارگاه به عنوان پول توجیبی پرداخت کنند، افزود: هم اکنون در بیرجند چهار کارگاه تولیدی حمایتی فعال است که برای 100 نفر زمینه اشتغال را فراهم کرده است.
وی با تاکید بر اینکه توسعه کارگاههای تولیدی حمایتی در شهرستانهای خوسف، طبس و قاینات نیز در دستور کار قرار دارد، بیان داشت: رشته های شغلی و حرف فعلی مورد عمل در کارگاههای تولیدی حمایتی شامل تابلو فرش، گلیم، گبه، تابلو معرق، تولید آب رادیاتور و مایع شیشه شوی خودرو، بافت جوراب، انواع ساک و کیف جاجیم و حوله است.
معاون توانبخشی بهزیستی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه برای ارتقای کیفیت تغذیه کودکان و نوجوانان دارای معلولیت طرح «بهبود تغذیه کودکان و نوجوانان مراکز روزانه آموزشی و توانبخشی» از مهر ماه سال 1394 در حال اجرا است، گفت: از ابتدای امسال 239 میلیون ریال اعتبار جهت فعالیت کمک هزینه بهبود تغذیه مراکز روزانه زیر 15 سال با سرانه 500 هزار ریال ابلاغ و هزینه شده است.
رضازاده افزود: تعداد 283 کودک در 13 مرکز روزانه توانبخشی آموزشی زیر 15 سال از طرح بهبود تغذیه بهره مند شدند.
وی عنوان کرد: از ابتدای امسال تاکنون تعداد 777 قلم وسیله کمک توانبخشی از جمله ویلچر، ویلچر حمام، اسپیکر نابینایان، ساعت گویا، ضبط مموری دار و فلش خور نابینایان، عصای زیر بغل، عصای نابینایان و واکر به معلولین جسمی و نابینایان تحت حمایت و همچنین 54 عدد سمعک به افراد دارای معلولیت شنوایی تحت حمایت ارائه شده است.
معاون توانبخشی بهزیستی خراسان جنوبی به توانبخشی مبتنی بر جامعهCBR اشاره کرد و گفت: در حال حاضر بیش از 8 هزار نفر از معلولین ساکن در مناطق روستایی استان تحت پوشش برنامه توانبخشی مبتنی بر جامعه قرار گرفته اند و کلیه امور زندگی این افراد از آموزش و درمان تا معیشت و توانمندسازی با مشارکت جامعه محلی و با همکاری بیش از 80 نفر تسهیلگر که آموزش های اولیه توانبخشی را فراگرفته اند تامین و پیگیری می شود.
وی افزود: در سال گذشته مبلغ تخصیصی به این فعالیت بیش از 10 میلیارد ریال بوده و در سال جاری تاکنون مبلغ یک میلیارد و 500 میلیون ریال برای اجرای این برنامه هزینه شده است.
رضازاده با بیان اینکه در سال گذشته بیش از یک میلیارد و 923 میلیون ریال اعتبار صندوق درمان تخصیص داده شد که به 859 نفر از افراد دارای معلولیت پرداخت شده، ادامه داد: در سال جاری تاکنون اعتبار درمان تخصیص داده نشده است.
معاون توانبخشی بهزیستی خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه سال گذشته 40 بیمار فنیل کتونوری(PKU) در خراسان جنوبی شناسایی شده، اظهار داشت: در دو آیتم درمان و تغذیه 379 میلیون ریال به این امر تخصیص پیدا کرده است.
وی افزود: از ابتدای امسال 43 بیمار فنیل کتونوری(PKU) در استان شناسایی شده است.
نظر شما