«گفتمان کرامت» اساس برنامه تشکیلاتی فعالان کانون های  مساجد

حجت الاسلام شکری «گفتمان کرامت» را اساس برنامه تشکیلاتی فعالان کانون های فرهنگی هنری مساجد البرز خواند و گفت: رفتار کریمانه و گفتمان محوری کرامت اساس برنامه تشکیلاتی فعالان کانون های فرهنگی هنری مساجد البرز است.

« حجت الاسلام کاظم شکری» در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری شبستان از البرز در خصوص ویژه برنامه های دهه کرامت در خصوص اهمیت حفظ دهه کرامت و گرامی داشت این دهه گفت: فعالان کانون های فرهنگی هنری مساجد استان البرز در طول دهه کرامت با برپایی ویژه برنامه های متنوع فرهنگی، آموزشی و هنری این دهه را گرامی داشتند.

 

 

به عنوان دبیر اجرایی دهه کرامت در البرز، سهم کانون های فرهنگی هنری مساجد در برپایی هرچه بهتر جشن دهه کرامت چگونه است؟ 

 

جشن های دهه کرامت قالب مردمی دارد. آن چنان که فعالیت مسجد و اداره مسجد نیز مردمی است. اینکه خانواده ها در قالب یک کار تشکیلاتی در مسجد حضور پیدا می کنند. نوجوان، جوان و حتی کودکان آنان وقت و انرژی خود را در مسجد می گذرانند این مطلب گواه این است که کانون های فرهنگی هنری مساجد که محوریت عمده آن با نوجوانان و جوانان است، نقش ویژه ای در پویایی مسجد دارند. جشن های مردمی دهه کرامت نیز آن چنان که از نام و عنوانش معلوم است، ارتباط مستمر با مردم دارد و این قالب است که ارتباط دو سویه میان فعالان مسجدی و امام مسجد را در روند اجرای هر چه بهتر برنامه های ایجاد می کند.

 

 چه برآورد و نتیجه ای را می توان از برپایی جشن های مردمی دهه کرامت انتظار داشت؟

 

شاکله جشن های مردمی، قالب هایی دارد که آذین بندی، پرچم گذاری، پخش شربت و شیرینی، مولودی و ... بخش ظاهری هستند و آن چه در بستر حقیقی آن باید شکل بگیرد، گفتمان است. اینکه گفتمان کرامت با محوریت شخصیت و جایگاه منزلتی حضرت معصومه سلام الله علیها، حضرت امام رضا علیه السلام و حضرت عبدالعظیم حسنی در بستر فضای مسجد، مطرح و پرداخته شود، به واقع حقیقت و برآورد اصلی جشن های مردمی دهه کرامت است. 

 

 ساز و کارهای لازم برای برپایی هرچه بهتر جشن های مردمی دهه کرامت را برای سال های آتی چیست؟

 

مطلوبیت یک برنامه فرهنگی و ساختاری به واسطه اهتمام هر چه بیشتر بر تبیین ارزش هایی است که می تواند جامعه را از جهات متعدد پویا و زنده نگه دارد. انتظار می رود اگر برای سال های آتی، سخنرانان، اساتید، فعالان فرهنگی و مسجدی در قالب گفتمان کرامت سرمایه گذاری بیشتری کنند، وقت بگذارند و تبیین کنند، شاهد نتایج بیشتر و اثرگذارتری باشیم.

 

به عنوان مثال کرامت اهل بیت علیه اسلام به پدر و مادر، به استاد، به کودکان، حتی به حیوانان که امام رضا علیه اسلام به عنوان ضامن آهو، مصداق والای کرامت است، می تواند جامعه ای عاری از بدخلقی، بی هدفی، کسالت و ... را ایحاد کند. اینکه هر یک از فعالان کانون های فرهنگی هنری مساجد با باور به جایگاه خود در مسجد، زمینه پویایی مسجد را با فکر، اعتقاد و عقیده خود فراهم کند در جایگاه اصلی این گفتمان کرامت قرار گرفته است.

 

 

 

 

کد خبر 809052

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha