اقدامات بهزیستی کرمان در حوزه های مختلف تشریح شد

مدیرکل بهزیستی استان کرمان با ارائه گزارشی از فعالیت های انجام شده در حوزه های مختلف اظهار داشت: برنامه های اجتناعی نسبتا'' مناسب طراحی کردیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، عباس صادق زاده، امروز(۲۰ تیر)در نشست خبری به مناسبت سی و نهمین سال تشکیل سازمان بهزیستی کشور گفت: این نشست به واسطه آغازهفته بهزیستی و با شعار ''به زیستن در گام دوم، شفافیت، توانمندسازی و ارتقای سلامت اجتماعی'' است.

 

 

مدیرکل بهزیستی استان کرمان  گفت: ما تلاش داریم که بتوانیم در این ایام محدود، مسیرهایی برای ماموریت هایی که سازمان به واسطه آن شکل گرفته طراحی کنیم؛ بهزیستی استان در طول این چندسال تمام تلاش را بر این گذاشته که بتواند ماموریت اصلی سازمان را با رویکرد های اجتماع محورپیاده کند و برنامه ای در خصوص مسائل اجتماعی طراحی می شود مبتنی بر رویکردها و برنامه های اجتماع محور متناسب با شرایط فرهنگ و اقلیم استان باشد.

 

 


وی با اشاره به اینکه به لطف خدا و همکاری همه مردم و همراهی مسئولین ارشد استانی، در استان کرمان تلاش کردیم به ایده های نو و برنامه هایی که برای ورود به مسائل اجتماعی نیازمندیم بپردازیم، افزود: برنامه های اجتماعی نسبتا مناسب در استان طراحی کردیم، سندهای راهبردی تدوین کردیم و بسیاری از مسائل که در کشور کمتر مورد توجه قرار گرفته بود، مدنظر قرار دادیم.

 

 

 


مدیرکل بهزیستی استان کرمان در حوزه پیشگیری از معلولیت نابینایی گفت: هر ساله در یک مقطع در آذر ماه برنامه پیشگیری از نابینایی و  تنبلی چشم بین کودکا 3 تا 6 سال برگزار کردیم و اقدام جدیدی که در سال گذشته انجام شد این بود که تفاهم نامه با آموزش و پرورش بستیم که دو مقطع پذیرش های اموزش و پرورش را یکی مقطع ورودی به دبستان و مقطع بعدی این بود که از متوسطه اول به دوم وارد شود شامل این حوزه بکنیم و پیش بینی می شود در سال های آینده بحث تنبلی و نابینایی به عنوان یکی از معولیت های مشکل آفرین در جامعه نخواهیم داشت.

 

 

 

 


صادق زاده در حوزه غربال شنوایی نوزادان افزود: اقدامات دیگری صورت گرفت مبنی بر استمرار این تفاهم نامه با ثبت احوال که علیرغم قانونی مبنی بر اینکه صدور شناسنامه ها را منوط کنیم نداریم و با قاطعیت می توانیم بگوییم که ظرف 5 سال آینده معلولیت ناشی از شنوایی در کرمان نخواهیم داشت.

 

 

 


وی در حوزه سند راهبردی سالمندی گفت: این سند در واقع راهبرد مدیریت دوره سالمندی به تمام مسئولین ابلاغ می کند که این سند یک گام بسیار خوبی در کشور است و استان کرمان پیشگام شد؛ با ظرفیت های غنی که در استان، در دانشگاه علوم پزشکی وجود دارد این سند طراحی شده است که بتواند گامی در جهت کنترل سالمندی باشد.

 

 

 

این مسئول ادامه داد: سند راهبردی مدیریت اجتماعی استان در حال طراحی و دو سال در دست اجرا و طراحی است و دو گام برداشته شده  که براساس برنامه عقب نیستیم اما نسخه ای که قابلیت اجرا پیدا کند تولید نشده است و در قالب این سند برای 10 سال آینده مسائل اجتماعی را بررسی و پیش بینی کردیم که با توجه به رشد جمعیت و رشد مسائل اجتماعی که از یک بعد است چه اقداماتی انجام دهیم که مسائل به عنوان بحران در پیشرفت یک جامعه محسوب می شود جلوی ما قرار نگیرد؛ این سند یک سند قیمتی است و امیدواریم بتوانیم ظرف یک سال آینده گام اول این سند برداشته شود.

 

 

 


وی گفت: به طور کلی هم در جهت کمی و هم در جهت کیفی در خصوص مسائل اجتماعی برنامه  ریزی های سالانه تدارک دیده شده؛ کرمان سند برنامه ریزی عملیاتی سالانه دارد که در طول امسال جایگاه های ماموریتی را مشخص کرده و هر یک از حوزه هایی که وجود دارد برنامه یکسال خود را در دست دارند؛ برنامه هایی با رویکرد شرایط و اقلیم کرمان است تا پیشگیرانه و توانمندسازانه گام هایی در جهت مسائل اجتماعی استان کرمان انجام دهد.

 

 


صادق زاده گزارش داد: 29پروژه فیزیکی و ساختمانی در هفته بهزیستی مورد بهره برداری قرار می دهیم که یک پروژه دولتی و 28 مورد توسط خیرساز بخش غیردولتی است؛ اگر کرمان و سازمان بهزیستی گام هایی در جهت توانمندسازی اقدامات موثر انجام داده است 95 درصد آن را بخش غیردولتی انجام داده است؛ همچنین 122 واحد مسکونی در این هفته به بهره برداری خواهد رسید که از جمع 8 هزار واحد برای مددجویان یعنی معلولان و زنان سرپرست خانوار، خانواده های دارای چند معلولیت قرار بود در هر مقطعی تعدادی به بهره برداری برسانیم. 

 

 


وی در خصوص مشاوره های ژنتیک گفت: در سال 97 حدود 3 هزار و 400 نفر مورد مشاوره قرار گرفتند که 800 نفر به ازمایشگاه ژنتیک ارجاع داده شدند؛ و حدود 485 مورد که قصد بارداری داشتند مورد مشاوره قرار گرفتند و 15 مورد سقط جنین انجام شده است که در حدود 850 میلیون تومان از اعتبارات سازمان در این کار گذاشته شده است و در بحث غربالگری نوزاد: 47 هزار 500 نفر مورد بررسی قرار گرفتند که 104 نفر افت شنوایی شدید، 80 نفر کاشت حلزون که با ارز دولتی حدود 100 میلیون تومان هزینه می برد انجام شد و 50 نفر سمعک شنوایی شناسایی شده اند.

 

 


مدیر کل بهزیستی استان کرمان در بحث غربال گری بینایی گفت: حدود 137 هزار و 200 نفر در معرض قرار گرفتند که 2 هزار 500 نفر دارای اختلال بینایی شناسایی شدند و در غربال گری ژنتیک برای شهرهای جیرفت و کرمان و رفسنجان و سیرجان وکهنوج و قلعه گنج حدود 3 هزار و 900 نفر از افراد 15 تا 25 سال مورد مشاوره قرار گرفتند و 100 نفر نیازمند مداخلات بعدی بودند.

 

 

 


وی در بحث سالمندی هم بیان داشت: چون روند زاد و ولد کاهش یافته است به سالمندی پرشتاب وارد شدیم پیش بینی می شود در سال 1435 به 30 درصد سالمندی خواهیم رسید و اقداماتی در خصوص سالمندی از جمله تدوین سند راهبردی و طراحی سامانه توان به انجام شده است.

 

 

 


این مسئول یکی دیگراز اقدامات سازمان را راه اندازی بنیادهای فرزانگان دانست و با بیان اینکه برای شادابی و سلامت سالمندی آموزش های لازم ارائه می شود، به راه اندازی مراکز روزانه سالمندی هم اشاره و بیان کرد: در استان 5 مرکز شبانه روزی سالمندان و 5 مرکز روزانه سالمندی وجود دارد.

 

 

 

وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه افراد دچار اوتیسم معلول نیستند بلکه دچار اختلال هستند؛ افزود: آمار جهانی حاکی از این است که 20 درصد اوتیسم رشد داشته است و متاسفانه از هر 40 نفر، یک نفر دچار اختلال اوتیسم است.در سال 96 طرح غربال اوتیسم در مهدکودک ها یک سری فرم ها ارائه تا فرزندان اوتیسمی شناسایی شود. خوشبختانه در کرمان بیشترین تعداد مرکز راه اندازی شد که 8 مرکز روزانه و یک مرکز اقامت موقت افراد دارای اوتیسم راه اندازی کردیم.

 

 


صادق زاده در خصوص خانه های کوچک هم گفت: افرادی دچار معلولیت ذهنی خفیف هستند و در گذشته در کنار سایر معلولین بودند را جدا نگهداری می کنیم و خانه ای با حداکثر 8 نفر نگهداری و مسیر ارتباط با جامعه را ارائه می دهیم. حدود 47 خانه کوچک در کشور وجود دارد که 10 مورد آن در کرمان است که 150 نفر را میانگین از معلولین نگهداری می کنند

 

 

کد خبر 808321

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha