اتصال شرکت های پخش به سامانه جامع تجارت/کاهش حدود ۴۱ درصدی تولید خودرو در بهار

اتصال شرکت های پخش به سامانه جامع تجارت، اجرایی شدن اصلاح ساختاری بودجه پس از تنفیذ رهبر انقلاب، کاهش حدود ۴۱ درصدی تولید خودرو در بهار ۹۸، نرخ بیکاری ۱۳ استان در بهار امسال تک رقمی بود برخی از اخبار اقتصادی امروز شبستان است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین عناوین اخبار اقتصادی امروز (۲۰ تیر ماه) به شرح زیر است:

اتصال شرکت های پخش به سامانه جامع تجارت

«حمید محله‌ای» شب گذشته (چهارشنبه 19 تیر) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما که به بررسی سامانه های جامع تجارت می پرداخت درباره سامانه رصد زنجیره تجاری کالا گفت: این سامانه از مجموعه سامانه های جامع تجارت محسوب می شود و هدف آن انجام دادن بخشی از سامانه افق است.

 

معاون دفتر خدمات بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت درباره زمان راه اندازی و آغاز فعالیت سامانه های جامع تجارت گفت: مجموعه سامانه های جامع تجارت از اویل سال گذشته شروع به کار کردند و رصد زنجیره کالا نیز از مبدا تولید و واردات از ثبت سفارش تا تامین ارز و ترخیص کالا انجام می شود.

 

محله ای از وصل شرکت های پخش به سامانه جامع تجارت خبر داد و گفت: این اتفاق بسیار بزرگی است که تفاوت در اعتماد به سیستم های مکانیزه را مشخص می کند.

 

وی با اشاره به اینکه رصد کالا از مبادی تولید بر اساس دستور کتبی رئیس جمهوری و ابلاغ دستور العمل های مبارزه با قاچاق کالا و ارز شروع شد، افزود: در هرمزگان پایلوتی برای جمع کردن فعالان تجاری در حوزه توزیع شروع شد که از شکر شروع می شود به 25 کالای گروه کالای اساسی تسری می یابد.

 

سامانه توزیع کالا در مبارزه با رانت و فساد موثر است

«وفا تقی پوریان» شب گذشته (چهارشنبه 19 تبر) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما که با موضوع سامانه های جامع تجارت بود درباره اهداف راه اندازی سامانه توزیع کالا و برون سپاری و ساماندهی گفت: به دلیل اینکه شرکت های پخش فرایند محور هستند، اداره کل بازرگانی وزارت صمت تصمیم به طراحی سامانه توزیع کالا و برون سپاری و ساماندهی را به عهده گرفته است.

 

عضو هیئت مدیره انجمن شرکت های صنعت پخش با اشاره به اینکه کلیه شرکت های پخش از طریق صندوق های هوشمندی که از طریق وزارت دارایی در اختیار فروشندگان فرار می گیرد توزیع را با نظارت انجام می دهند، گفت: در حال حاضر 1595 شرکت پخش  ثبت شده در وزارت صمت کار توزیع را انجام می دهند. ویزیتورهای شرکت های پخش نیازمندی ها را از فروشگاه ها اخذ می کنند و بعد با هماهنگی شرکت های پخش کار توزیع انجام می شود.

 

 تقی پوریان با اشاره به اینکه این سامانه توزیع کالا و برون سپاری و ساماندهی زیر مجموعه سامانه جامع تجارت است، گفت: این سامانه می‌تواند نقش مهمی در مبارزه با رانت و فساد داشته باشد

 

سامانه توزیع کالا نظارت ها را افزایش می دهد

«علی عوض پور» شب گذشته (چهارشنبه 19 تیر) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما درباره فعالیت سامانه های جامع تجارت به بیان توضیحاتی پرداخت و با اشاره به اینکه شبکه توزیع باید به صورت کلی دیده شود، گفت: فروش کالا و تعیین نرخ در واحدهای تولید باید طبق قانون انجام شود و درج قیمت بر روی کالایی که تولید می شود در مرحله آخر انجام می شود.

 

دبیرکل اتاق اصناف با بیان اینکه واحد تولیدی باید بر اساس قانون نسبت به درج قیمت و فاکتور قیمتی اقدام کند، ادامه داد: سازمان حمایت بسته به نوع کالا ضریب خرده فروشی و حاشیه سود، تخفیف را از 3 درصد تا 20 درصد مشخص کرده است که این بسته به نوع کالا و عرضه آن صورت می گیرد.

 

 وی با بیان اینکه در سه ماهه گذشته واحدهای بازرسی 620 هزار مورد بازرسی را انجام داده اند و بیش از 574 هزار بازرسی از خرده فروشان و بیش از 45 هزار مورد بازرسی از عمده فروشان انجام شده است، افزود: سامانه توزیع کالا هم نظارت ها را افزایش می دهد هم در توزیع به موقع کالا در شبکه توزیع کمک می کند.

 

در ادامه این برنامه خبری معاون سازمان حمايت با اشاره به اینکه شرکت های پخش یکی از مسیر های توزیع کالا است، گفت: قیمت ها بر اساس ماده 6 تعزیرات حکومتی و ماده 5 قانون حمایت از حقوق مصرف کنندگان و ماده 15 و 65 قانون صنفی الزام به درج قیمت بر روی کالا تکلیف شده و همه باید این کار را انجام دهند

 

طرح نوآفرین نسخه نخست قانون استارتاپ ایران است/ ایجاد سالانه ۶۸ هزار شغل

«محمدجواد آذری جهرمی» شب گذشته (چهارشنبه 19 تیر) در برنامه گفتگوی خبری شبکه دو سیما حضور داشت و به تشریح اقدامات اخیر وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات پرداخت و با بیان اینکه یکی از لایه های مهم شبکه ملی اطلاعات، لایه خدمات است، گفت: این لایه خدمات در فضای دیجیتالی شدن اقتصاد و خدمات کشور، نقش مهمی ایفا می کند.

 

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه باید شرایطی به وجود بیاید که خدمات مورد نیاز مردم در فضای دیجیتال و در فضای تحول جهانی عرصه فناوری و اطلاعات، بتواند تأمین شود، گفت: تاکنون خدمات مدونی در حوزه لایه خدمات شبکه ملی اطلاعات به تصویب شورای عالی فضای مجازی نرسیده است اما در مرکز ملی، مراحل آخر خود را طی می کند.

 

وی با اشاره به اینکه کسب و کارهای نوپا، هسته هایی هستند که لایه های شبکه ملی اطلاعات را می سازند، گفت: اقتصاد فضای مجازی کشور هم به وسیله این گروه ها ساخته می شود.

 

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به رشد کسب و کارهای نوپا در کشور گفت: فراگیری خدمات آنها گسترش یافته است. طرح نوآفرین نسخه نخست قانون استارتاپ ایران است که حفاظت از ایده، بیمه و مالیات و ثبت و تأمین مالی آنها، از جمله مشکلات این طرح است.

 

وی با اشاره به اینکه طرح «نوآفرین» با هدف حمایت از کسب و کارهای نوپا رونمایی شده و آغاز به کار کرده است، گفت: از صبح چهارشنبه 19 تیر سامانه در دسترس قرار گرفته است و تاکنون 9 شرکت و 6 سرمایه گذار در این سامانه ثبت شدند. این طرح می تواند در هر سال 68 هزار شغل ایجاد کند.

 

اصلاح ساختاری بودجه پس از تنفیذ رهبر انقلاب اجرایی می شود

سازمان برنامه و بودجه کشور ضمن ابراز تاسف عمیق از برخی خبرسازی های کذب درباره طرح اصلاح ساختاری بودجه اطلاعیه ای منتشر کرد.


در این اطلاعیه که شامل سه بند است، آمده که:


۱- " طرح اصلاح ساختار بودجه " بدنبال فرمان رهبر معظم انقلاب در آذر ماه ۱۳۹۷ و با هدف تبدیل تهدید تحریم های ظالمانه دشمنان ملت ایران به یک فرصت تاریخی برای اقتصاد کشور و همچنین کاهش وابستگی بودجه به نفت توسط کارشناسان سازمان برنامه و بودجه کشور، تعدادی از اساتید دانشگاه و موسسات پژوهشی داخلی و با مشارکت دستگاه های اجرایی بر اساس نیازها و ضرورت های های حاکم بر کشور تدوین و پس از پیشرفت و تکمیل این طرح در تاریخ ۲۰ فروردین ۱۳۹۸ برای نخستین بار رونمایی شد.


۲- پس از انتشار عمومی این طرح نیز طی فراخوانی گسترده از عموم صاحب نظران و اندیشمندان نیز دعوت شد تا نظرات و دیدگاه های کارشناسی و اقتصادی خود را برای تکمیل این طرح به سازمان برنامه و بودجه کشور اعلام و منعکس نمایند تا این سازمان با بهره مندی از نظرات مشفقانه ایشان اصلاحات لازم را اعمال و ایرادات احتمالی را رفع کند.


۳- مقرر است که این طرح در مجلس و شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران سه قوه مطرح و در نهایت با تنفیذ رهبر معظم انقلاب ابلاغ و اجرایی شود.

 

کاهش حدود ۴۱ درصدی تولید خودرو در بهار ۹۸

بررسی آمارهای منتشره وزارت صنعت، معدن و تجارت حاکی از تولید ۱۹۷ هزار و ۷۷۷ دستگاه انواع خودرو در سه ماهه نخست سال ۹۸ و کاهش ۴۰.۸ درصدی آن در مقایسه با مدت مشابه پارسال است. 

 

برپایه این گزارش، در سه ماهه نخست امسال ۱۸۴ هزار و ۴۴۳ دستگاه خودروی سواری در کشور تولید شد که در مقایسه با تولید ۳۱۵ هزار و ۴۹۸ دستگاه سواری در بهار ۹۷، افت ۴۱.۵ درصدی نشان می دهد.

 

در این مدت، ۳۲ دستگاه ون و ۱۲ هزار و ۱۲۶ دستگاه وانت از سوی خودروسازان تولید شد. این آمار در مقایسه با سه ماهه نخست پارسال به ترتیب کاهش ۸۶.۹ درصدی و ۱۳.۵ درصدی داشته است.

 

در مدت یاد شده، تولید مینی بوس و میدل باس با افت ۵۵.۳ درصدی به ۲۱۸ دستگاه رسید. همچنین تولید اتوبوس با کاهش ۶۲.۹ درصدی به ۸۵ دستگاه رسید.

 

نرخ بیکاری ۱۳ استان در بهار امسال تک رقمی بود

براساس آمارهای مرکز آمار، نرخ بیکاری بهار امسال ۱۰.۸ درصد بود و بررسی جداول نشان می‌دهد که در این دوره ۱۳ استان (استان‌های شمالی کشور) نرخ بیکاری تک رقمی داشتند.

 

آمارها بیانگر این است که بهار امسال از میان ۲۷ میلیون و ۳۳۹ هزار و ۴۳۱ نفر جمعیت فعال، ۲ میلیون و ۹۵۶ هزار و ۶۸۷ نفر بیکار بودند. سهم مردان از جامعه بیکار ۲ میلیون و ۲۳ هزار و ۸۰۶ نفر و سهم زنان ۹۳۲ هزار و ۸۸۱ نفر بود.

 

مقایسه نرخ بیکاری جوانان ۱۵ تا ۲۴ بهار امسال با سال گذشته حاکی از کاهش ۱.۸ درصدی این جمعیت است.

 

در سه ماهه نخست امسال استان‌های اردبیل، ایلام، بوشهر، خراسان شمالی، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، زنجان، سمنان، فارس، گیلان، مازندران، مرکزی و همدان نرخ بیکاری تک رقمی داشتند.

 

این در حالی است که زمستان ۱۳۹۷ تنها پنج استان دارای نرخ بیکاری تک رقمی بودند./

 

 

 

 

کد خبر 808292

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha