طرح نوآفرین نسخه نخست قانون استارتاپ ایران است/ ایجاد سالانه ۶۸ هزار شغل

آذر جهرمی با اشاره به اینکه طرح نوآفرین نسخه نخست قانون استارتاپ ایران است، گفت: از ۱۹ تیر سامانه در دسترس قرار گرفته است و تاکنون ۹ شرکت و ۶ سرمایه گذار در این سامانه ثبت شدند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، «محمدجواد آذری جهرمی» شب گذشته (چهارشنبه 19 تیر) در برنامه گفتگوی خبری شبکه دو سیما حضور داشت و به تشریح اقدامات اخیر وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات پرداخت و با بیان اینکه یکی از لایه های مهم شبکه ملی اطلاعات، لایه خدمات است، گفت: این لایه خدمات در فضای دیجیتالی شدن اقتصاد و خدمات کشور، نقش مهمی ایفا می کند.

 

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه باید شرایطی به وجود بیاید که خدمات مورد نیاز مردم در فضای دیجیتال و در فضای تحول جهانی عرصه فناوری و اطلاعات، بتواند تأمین شود، گفت: تاکنون خدمات مدونی در حوزه لایه خدمات شبکه ملی اطلاعات به تصویب شورای عالی فضای مجازی نرسیده است اما در مرکز ملی، مراحل آخر خود را طی می کند.

 

وی با اشاره به اینکه کسب و کارهای نوپا، هسته هایی هستند که لایه های شبکه ملی اطلاعات را می سازند، گفت: اقتصاد فضای مجازی کشور هم به وسیله این گروه ها ساخته می شود.

 

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به رشد کسب و کارهای نوپا در کشور گفت: فراگیری خدمات آنها گسترش یافته است. طرح نوآفرین نسخه نخست قانون استارتاپ ایران است که حفاظت از ایده، بیمه و مالیات و ثبت و تأمین مالی آنها، از جمله مشکلات این طرح است.

 

وی با اشاره به اینکه طرح «نوآفرین» با هدف حمایت از کسب و کارهای نوپا رونمایی شده و آغاز به کار کرده است، گفت: از صبح چهارشنبه 19 تیر سامانه در دسترس قرار گرفته است و تاکنون 9 شرکت و 6 سرمایه گذار در این سامانه ثبت شدند. این طرح می تواند در هر سال 68 هزار شغل ایجاد کند.

 

آذری جهرمی با اشاره به اینکه در طرح نوآفرین استارتاپ هایی را مد نظر داریم که اندازه اقتصادی آنها از صفر تا 500 میلیون تومان درآمد سالانه است، گفت: این استارتاپ ها سه سال فرصت دارند تحت حمایت قرار بگیرند تا خودشان را از درآمد صفر به 500 میلیون تومان برسانند و اگر زودتر به این مقدار رسیدند خدمات نوآفرین برای آنها به پایان می رسد و وارد مرحله بعدی می شوند.

 

وی با اشاره به ریسک و خطرهایی که فعالیت های استارتاپی دارند، گفت: فعالیت استارتاپی در ذات خود خطرپذیرند. صندوقی برای سرمایه گذاری دیده شده و حداکثر 40 درصد آن دولتی و بقیه خصوصی است و 100 میلیارد تومان برای تأسیس این صندوق اختصاص داده شده که 40 میلیارد آن را دولت و بقیه را بخش خصوصی تأمین کرده است و با کمک صندوق نوآوری و شکوفایی و چند صندوق سرمایه گذاری، این مبلغ به حدود هزار و 200 میلیارد تومان رسیده است.

 

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه شفاف سازی هزینه دارد، افزود: در زمانی که گوشی همراه با ارز 4 هزار و 200 تومانی وارد و با ارز بیش از 8 هزار تومان در بازار عرضه شد، توزیع کنندگان و فروشندگان به این موضوع اعتراض کردند و در آن زمان اتفاقاتی افتاد و در روند واردات گوشی تلفن همراه اختلالاتی روی داد.

 

وی با بیان اینکه شرکت های متخلف هم درگیر پرونده های قضایی خود شدند و در عمل واردکننده دیگری نبود، گفت: باید زودتر به بقیه، اجازه واردات داده می شد اما بعد از این اتفاقات، گوشی موبایل در دسته کالاهای لوکس قرار گرفت و ارز 4 هزار و 200 تومانی به آن تعلق نگرفت و مدت زیادی در فرآیند واردات، اختلال ایجاد شد.

 

آذری جهرمی با اشاره به اینکه با برگزاری جلساتی با مسئولان و پس از اتصال سامانه گمرک و ناجا در خرداد، نسبت به اردیبهشت، واردات گوشی های همراه به حدود یک چهارم رسید، افزود: در اردیبهشت 2 برابر فروردین وارد شد اما اکنون شرایطی در حال فراهم شدن است که بازار موبایل، آرامش بیشتری پیدا کند.

 

وی با اشاره به قابلیت های خوب گوشی های تلفن همراه تولید داخل گفت: این گوشی ها علاوه بر کیفیت خوب در مقایسه با گوشی های خارجی از قیمت مناسبی برخوردارند که باید حمایت شوند. با اینکه خدماتی ارائه کردیم اما از توسعه شبکه پهن باند ثابت در کشور راضی نیستم و نمره قبولی به خودم نمی دهم اما برنامه ویژه ای در این بخش داریم که تا شهریور اجرایی می کنیم و تحول خوبی در سرعت اینترنت ثابت ایجاد می شود.

 

آدری جهرمی درباه قیمت اینترنت نیز گفت: قیمت اینترنت ثابت در کشور مبتنی بر سرعت است. قیمت اینترنت در کشورمان را نباید با قیمت جهانی مقایسه کرد زیرا درست است که قیمت اینترنت ما در مقایسه با قیمت جهانی یکی از ارزان ترین هاست اما این موضوع باید در کنار درآمد مردم دیده شود.

 

وی با اشاره به اینکه اینترنت موبایل کشورمان مقرون به صرفه است، گفت: از این نظر جزو 10 تا 15 کشور نخست جهانیم و سرعت آن هم در مقایسه با جهان، بالاست اما در مجموع سرعت اینترنت و تلفن همراه، سرعت اینترنت در کشورمان مطلوب نیست.

 

آذری جهرمی با بیان اینکه اینترنت خانگی ما از نسل ADSL است که منقرض شده است، افزود: 30 درصد خطوط ثابت مسی منازل، اینترنت بالای دو مگ را نمی تواند عرضه کند و فقط 16 درصد خطوط تلفن می تواند بین 8 تا 16 مگ را پوشش دهند. در دو سال اخیر حدود 2 میلیون مشترک ADSL خطوط خود را پس دادند و ترجیح می دهند از اینترنت تلفن همراه در منازل خود استفاده کنند.

 

آذری جهرمی بر این نکته تاکید داشت که باید تلاش کنیم سرعت اینترنت را در منازل افزایش دهیم و سرعت را به 20 مگ برسانیم و این زمینه ساز رشد خدمات بسیاری می شود.

 

وی در ادامه به کم فروشی ها در اینترنت نیز اشاره کرد و گفت: گزارش های متعددی را از مردم و رسانه ها درباره کم فروشی اینترنت ثابت و همراه دریافت می کردیم و دستگاه نظارتی ما می گفت مشکلی وجود ندارد که گروهی از بازرسان وزارتخانه را مخفیانه مأمور ارزیابی این موضوع کردم.

 

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: آنها اندازه گیری کردند و گزارش ها در 14 استان کشور حاکی از این بود که 5 تا 8 درصد، کم فروشی اینترنت اتفاق افتاده است. این گزارش را به سازمان نظارتی تنظیم مقررات ارجاع دادیم و آنها مطالبی را ارائه کردند که مورد پذیرش ما نبود.

 

آذری جهرمی با اشاره به برگزاری جلسات متعددی در این زمینه ادامه داد: رئیس سازمان تنظیم مقررات هم پای کار آمد و اسامی شرکت های متخلف را هم اعلام کردیم و 5 تا 8 درصد به ظرفیت اینترنت خریداری شده مردم اضافه شد و اکنون گزارش جدیدی از کم فروشی اینترنت نداریم.

 

وی با بیان اینکه به اپراتورهای ثابت مهلت دادیم تا اینترنت را توسعه دهند، گفت: اگر نتوانند توسعه لازم را ایجاد کنند منعی برای ارائه پروانه به اپراتور جدید نداریم البته تأمین منابع مالی برای آنان مشکل است و امیدواریم بورس با آنها همکاری کند تا تأمین مالی لازم انجام شود.

 

آذری جهرمی در بخش دیگری از این گفتگوی خبری درباره دولت الکترونیک هم گفت: از ظرفیت شورای عالی فضای مجازی استفاده کردیم و دبیرخانه و مرکز ملی هم همکاری نزدیکی داشتند و کارگروه تعامل پذیری بین قوا در مرکز ملی فضای مجازی تشکیل شده است.

 

وی با بیان اینکه 23 طرح در حوزه سلامت دولت الکترونیک، مالیات و صندوق های فروشگاهی داریم که بناست تا نهم آذر 99 به پایان برسد، گفت: 4 زیر پروژه دولت الکترونیک در ماه گذشته رونمایی شد اما مقاومت هایی وجود دارد که تلاش می کنیم ان را برطرف کنیم./

 

 

کد خبر 808200

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha