به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «علی عسکری»، امروز چهارشنبه (19 تیر) در جریان بازید از مراکز آموزشی شهرستان خوسف در گفتگو با خبرنگاران شبستان و ایرنا اظهار داشت: در بحث مدارس، مدارس خیرساز مانند مدرسه مصلی نژاد بیرجند خیلی آبرومند و عالی ساخته شده بود؛ ولی مدارس دولتی در استان خراسان جنوبی تعریف آنچنانی نداشت؛ چراکه به دنبال مشکلات اعتباری و بودجه ای که همیشه وجود داشته است، ساخت و ساز مدارس با مشکل مواجه شده است.
معاون حقوقی و امور مجلس با بیان اینکه البته امسال بودجه های عمرانی ما سه برابر شده و فکر می کردیم که بتوانیم کار جهادی در حوزه ساخت و ساز مدارس با وجود گرانی ها انجام دهیم، گفت: ولی با وجود مسائل اخیر و گرانی ها، ساخت و ساز تقریبا مشکل ساز شد.
عسکری بیان کرد: طی بازدید از مراکز آموزشی استان خراسان جنوبی متوجه شدیم که مدارس شهرک های اقماری، مهرشهر، مرکز شهر و بافت فرسوده بیرجند با مشکل کمبود فضای آموزشی، مواجه است، همچنین از هنرستان دخترانه کوثر بازدیدی داشتیم که باید از سازمان نوسازی مدارس درخواست بازدید از مدارس استان و رفع مشکلات را داشته باشیم.
وی ادامه داد: مراکز آموزشی استان خراسان جنوبی به لحاظ امکانات آزمایشگاهی با مشکل مواجه است؛ من از گذشته دور خراسان قدیم را می شناختم و بعد از تفکیک خراسان به خراسان شمالی و جنوبی، از هر دو استان بازدید داشتم؛ و متوجه شدم که عقب ماندگی ها در این دو استان از سایر استان های دیگر بیشتر است.
معاون حقوقی و امور مجلس گفت: طی این سفر با استاندار، نمایندگان مجلس، نماینده ولی فقیه در استان و مدیران آموزش و پرورش دیدار صورت گرفت و فردا به یک جمع بندی خواهیم رسیم.
عسکری با بیان اینکه هم اکنون اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس از شهرستان های استان بازدید دارند، افزود: در نهایت مجموع اطلاعاتی که از وضعیت آموزشی شهرستان ها و استان جمع آوری شده در یک جلسه جمع بندی و بعد از اولویت بندی محدودیت ها، تلاش خواهیم کرد تا اول مهرماه سال جاری با یک حرکت سریع در بعضی از مناطق اقدامات اساسی از جانب سازمان نوسازی مدارس صورت بگیرد.
وی با ابراز خرسندی از اینکه مردم و خیرین، آموزش و پرورش را تنها نگذاشته اند، تصریح کرد: در استان خراسان جنوبی هرجا که پا گذاشتیم، رد پایی از خیرین مدرسه ساز وجود داشت و ما قدردان مرحوم حافظی که رئیس خیرین مدرسه ساز و دکتر مصلی نژاد هستیم چرکه این خیران دارای مکنت مال خدادای هستند و مدارس خوب و آبرومندی را ساخته اند.
معاون حقوقی و امور مجلس ادامه داد: از هر فرصتی برای ساخت و ساز و کمک گرفتن از خیرین فراخوان می دهیم و از آنها کمک طلب می کنیم.
عسکری افزود: آموزش و پرورش چه به لحاظ پرداخت به معلمان و کارکنان آموزش و پرورش و چه به لحاظ ساخت و ساز و حوزه های عمرانی نیازمند نگاه ویژه است که تا اول مهرماه این دو موضوع تا حدودی مرتفع خواهد شد.
وی یا اشاره به اینکه آموزش و پرورش، وزارت پنج پیکیره ای با 14 میلیون دانش آموز و یک میلیون نیرو و کارمند و 850 هزار بازنشسته است، ادامه داد: آموزش و پرورش، عائله اش سنگین است و معمولا در کشورهای پیشرفته مهمترین نگاه اولویت دار، به آموزش و پرورش است.
سهم آموزش و پرورش کشور از مالیات های دریافتی صفر است
معاون حقوقی و امور مجلس تصریح کرد: من شنیده ام که کره جنوبی 20 درصد مالیات دریافتی خود را به آموزش و پرورش اختصاص می دهد؛ که این موضوع در کشور ما صفر درصد بوده و ما در این سفر، معلمان صبور و زحمت کشی را دیدیم که با وجود کمبودها و مشکلات اعتباری با آموزش و پرورش همکار می کنند.
عسکری گفت: مجلس و دولت باید با هم همگرا بوده و با هم افزایی؛ به مسائل حوزه آموزش و پرورش بپردازند.
وی به کمبود فضای آموزشی در شهرک های اقماری و مرکز استان اشاره کرد و گفت: برای جذب درآمدهای شهرستان و منطقه می شود اقداماتی انجام داد؛ چراکه مکان هایی وجود دارد که می شود، سرمایه گذار و مشارکت جو را جذب و از جانب بعضی از مراکز و صندوق ها به مشارکت در ساخت و سود سپرده استفاده کرد.
معاون حقوقی و امور مجلس ادامه داد: درصد قابل توجهی از درآمدهای آموزشی مانند «میز و صندلی و امکانات آزمایشگاهی» در سایر استان های کشور از محل درآمدهای منطقه ای تامین می شود، ولی خراسان جنوبی درآمد منطقه ای ندارد.
عسکری گفت: در بازدید از بعضی از پروژه ها؛ چون دفتر حقوقی وزارتخانه زیر نظر من است، تاییدیه دفتر حقوقی را برای بعضی از تفاهم نامه ها صادر خواهیم کرد.
وی افزود: در سال گذشته، دولت؛ بیشترین تخصیص اعتبارات را داشت به نحوی که 108 درصد تخصیص صورت گرفت که شامل مدارس شبانه روزی هم می شد.
معاون حقوقی و امور مجلس افزود: سال های قبل، ما معوقات زیادی داشتیم که دولت، مجلس و کارگروه مشترک درصدد چاره جویی برای معوقات است که تلاش می کنیم تا اول مهرماه بخشی از معوقات پرداخت شود.
عسکری گفت: مهرماه امسال، معلمان با نشاط بیشتری سر کلاس خواهند رفت و بازنشستگان هم به قسمتی از پاداش های بازنشسگان خواهند رسید.
وی ادامه داد: با توجه به شرایط نفت و مشکلات پیش آمده، تامین اعتبار در دولت سخت است ولی ما پیگیری، تلاش و جلسات مشترکی با وزیر آموزش و پرورش و نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه گذاشته ایم و امیدوار هستیم با پیگیری های نمایندگان مجلس و اعضای دولت در زمینه پرداخت معوقات بازنشستگان، تا اول مهر از شرمندگی بازنشستگان در آییم.
معاون حقوقی و امور مجلس اضافه کرد: همه سیاست ما مدرسه محور است و طبق سند تحول بنیادین تمرکز در خصوص معلم و مدیریت آموزشگاهی و مدرسه محوری است.
عسکری گفت: در جریان بازدید از مراکز آموزشی استان خراسان جنوبی، اعضای کمیسیون، تنها در خصوص مدارس شبانه روزی راضی بودند و محدودیت ها در خصوص «پذیرایی، تجهیزات آزمایشگاهی و پرداخت بدهی ها»، تا حدودی مرتفع شده بود.
وی با بیان اینکه نگاه اصلی در خصوص آموزش و پرورش بر مجتمع های شبانه روزی متمرکز است، خاطرنشان کرد: به لحاظ اینکه تعداد دانش آموزان و تامین معلم صرفه اقتصادی ندارد، سیاست بر مجتمع های شبانه روزی متمرکز است.
نظر شما