خبرگزاری شبستان، سرویس فرهنگی، مریم داوری: دهه کرامت که با ولادت حضرت معصومه(ع) آغاز می شود و با ولادت حضرت امام رضا (ع) پایان می یابد، در بردارنده مفاهیم عمیق و ناب فرهنگ اسلامی است. کتابی درباره حضرت معصومه(س) با عنوان «بانوی کرامت» همزمان با دهه کرامت برای چهارمین بار از سوی انتشارات بهار دلها منتشر و روانه بازار کتاب شد . گفتگویی با «حجت الاسلام صادق طالبی مازندرانی» ، نویسنده این کتاب ترتیب دادیم که بدین شرح است:
«بانوی کرامت» به چه جنبه هایی از زندگی و شخصیت حضرت معصومه(س) پرداخته است؟
بانوی کرامت در مورد زندگی حضرت معصومه(س) است . سیره اخلاقی و عبادی به انضمام کرامات و احادیث حضرت معصومه (س) در این کتاب تبیین شده است. یکی از القاب حضرت معصومه (س) ، محدثه است یعنی کسی که از قول پیامبر اکرم (ص) حدیث نقل می کند. در این کتاب از تولد تا وفات به طور فشرده زندگی حضرت معصومه(س) آورده شده است.
کتاب«بانوی کرامت» در چه قالبی و برای چه گروه سنی نوشته شده است؟
قالب کتاب ، داستان است نه رمان. سیره و زندگینامه حضرت معصومه(س) به شکل پله پله و داستانی بیان می شود و سعی شده است که مطالب گویا و روان باشد. این کتاب برای گروه سنی نوجوان ، جوان و بزرگسال نوشته شده است و شامل 74 صفحه است.
مهم ترین ویژگی کتاب«بانوی کرامت» چیست؟
اول اینکه بانوی کرامت یک کتاب خلاصه است و از حرف پردازی و مطالب اضافی فاصله دارد. جوهره زندگی حضرت معصومه(س) ، القاب و سیره عبادی، سیاسی و علمی این بانوی بزرگوار به صورت گویا و روان بیان شده است به گونه ای که خواننده کسل و خسته نشود. خواننده این کتاب در کوتاهترین زمان می تواند اطلاعاتی درباره سیره و زندگی حضرت معصومه(س) بدست آورد.
چقدر در معرفی حضرت معصومه در قالب کتاب موفق بودیم؟
شخصیت هایی همچون حضرت معصومه(س) الگو و اسوه هستند و مکتب نرفته ، عالم بودند. این بزرگواران در حد مقام عصمت بودند اما معصوم نبودند. شخصیت هایی مانند حضرت معصومه (س) بالاتر از آن هستند که ما بخواهیم با قلم فرسایی آنها را معرفی کنیم. بر این اساس کتابهایی که در مورد این عزیزان نوشته شده است، آنطور که بایسته و شایسته است نتوانسته است آنها را معرفی کند. شخصیتی مانند حضرت معصومه(س) بالاتر از آن است که کسی بتواند ایشان را معرفی کند. پیامبر اکرم (ص) مژده ولادت حضرت معصومه (س) را داده بودند و این امر نشان دهنده عظمت شخصیت این بانوی گرامی است.
مهم ترین ویژگی های شخصیتی حضرت معصومه(س) چه بوده است؟
حضرت معصومه(س) در علم ویژه و خاص بودند، ارتباط خاصی با خدا داشتند و اهل عبادت و نماز و نیایش بودند. ایشان در راه کسب علم و دانش کوشا بودند و به دنبال حدیث فدک و غدیر رفتند تا آن احادیث، ولایت شناسی و ارتباط با خدا و ولایت را برای مردم تبیین کنند. نکته قابل توجه این است که ائمه اطهار (ع) و بزرگان دین از کودکی با ابعاد سیاسی و دینی آشنا می شدند. در قم مکانی در نزدیکی حرم حضرت معصومه (س) است که محل عبادت این بانوی بزرگوار بوده است. ایشان در مدت کوتاهی که در قم بوده است، با وجود بیماری به عبادت و نیایش می پرداختند این نشان می دهد که حضرت معصومه (س) در همه حال با خدا بودند و عبادت را ترک نمی کردند. این مساله نیز می تواند الگو و درسی برای ما باشد.
در قسمتی از کتاب «بانوی کرامت» می خوانیم: از میان سخنان و رفتار های حضرت فاطمه علیهاالسلام،حدیث «خیر للنساءلایرینالرجال ولا یراهن الرجال» در عصر حاضر بسیار مورد شبهه و اشکال واقع می شود. به راستی چگونه ممکن است یک زن،نه مردی را ببیند و نه مردی او را؟ سئوال دیگر آنکه پس چرا خود حضرت به این حدیث عمل نکرد و در کوچه ، بازار و مسجد رفت و آمد داشت؟ باید گفت:استفاده حضرت فاطمه علیهاالسلام از کلمه « خیر» خود گویای این حقیقت است که سیره مذکور یک رجحان ومزیت دارد.به دیگر سخن،حضرت فاطمه علیها السلام در مقام بیان یک امر ایده آلی و ترجیحی است. امری که رعایت آن،بهتر ونیکوتر است و مادامی که ضرورتی پیش نیامده است، عمل به آن بهتر و مطلوب است.
گفتنی است، کتاب «بانوی کرامت» نوشته «حجت الاسلام صادق طالبی مازندرانی» مشتمل بر 74 صفحه در قطع رقعی در شمارگان 5000 نسخه برای چهارمین بار از سوی انتشارات بهار دلها منتشر و روانه بازار کتاب شده است.
نظر شما